Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Δημόσιο κάλεσμα αναζήτησης παλαιών αντικειμένων


Ο Μ.Γ.Σ. ΑΡΗΣ Παντελεήμονα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα αναζήτησης παλαιών αντικειμένων της ομάδας (ρούχα, παπούτσια, μπάλες, βιβλία, φωτογραφίες, έγγραφα, κτλ.) για την μόνιμη έκθεση που θα δημιουργηθεί, σε χώρο των παλαιών αποδυτηρίων του συλλόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννησή του. Πληροφορίες: 6932160753 Σωτήρης Δημητριάδης

«Όσο ακόμα μπορείς να μάθεις για την πέτρα» - Ένα ντοκιμαντέρ του Αργύρη Καράγιωργα

Η ταινία «Όσο ακόμα μπορείς να μάθεις για την πέτρα», το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Αργύρη Καράγιωργα, θα συμμετάσχει στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου θα προβληθεί διαδικτυακά από 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας


Εργασίες κοπής πρασίνου θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2021.

Οι απεργοί, ο Ρονάλντο και η ήττα της Coca Cola

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Στην ελληνική ταινία “Ο μπακαλόγατος” με πρωταγωνιστή το Νίκο Χατζηχρήστο – προβλήθηκε προσφάτως από κάποιο τηλεοπτικό δίαυλο – ο θεατής βλέπει συχνά σε κάποιες σκηνές εντός του “καταστήματος” τη διαφήμιση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά: Μια διαφημιστική πινακίδα-αφίσα είναι κρεμασμένη στον τοίχο και φαίνεται καθαρά πίσω από τους ηθοποιούς σε κάποια “πλάνα”. Κάποια στιγμή και στην πλοκή της ταινίας γίνεται άμεση λεκτική αναφορά από τον πρωταγωνιστή στον “τοματοπελτέ” του Λαγκαδά.

Πανηγυρικός λόγος για την 108 επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς


Εκφωνήθηκε από την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ευρώπη Αρτόγλου

Η Μάχη Κιλκίς-Λαχανά διεξήχθη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Στις 17 Ιουνίου, οι βουλγαρικές δυνάμεις κατείχαν την γραμμή Βερτίσκος-Πολύκαστρο, ενώ παράλληλα σχεδίαζαν την κατάληψη της Θεσσαλονίκης στις 19 του ίδιου μήνα.

Στην Κομισιόν οι ανακολουθίες του Ζάεφ


Δελτίο τύπου Μ. Σπυράκη
Την επιλογή του Ζόραν Ζάεφ να αναφερθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «ομάδα της Μακεδονίας», φέρνει ενώπιον της Κομισιόν η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν θα λάβει υπόψη της αυτή την ενέργεια του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, στην έκθεση προόδου για την πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021



Λυρική, αγωνιστική μουσική εκδήλωση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια ξεχωριστή, λυρική, αγωνιστική μουσική εκδήλωση ετοίμασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς για τα μέλη και τους φίλους της για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Οι αγώνες ξεκίνησαν και οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς δεν θα μπορούσαν να λείψουν


Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Η αρχή έγινε με τον 5ο αγώνα Lailias Mountain Running στις 6 Ιουνίου, μια ευκαιρία για αρκετούς αθλητές να αγωνιστούν μετά από καιρό σε έναν πολύ όμορφο αγώνα 2.500 μέτρων υψομετρικής διαφοράς.

Κορωνοϊός (22/6/2021): 406 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς), 16 θάνατοι και 277 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 406, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.943 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 32 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 614 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αίτημα Δήμου Κιλκίς για νέα ένταξη είκοσι οικισμών στις "Λευκές Περιοχές"

(Video από την κοινή συνέντευξη τύπου Γ. Γεωργαντά και Δ. Κυριακίδη, που δόθηκε στις 17/6/2021)
Τη συμπερίληψη άλλων είκοσι οικισμών του Δήμου Κιλκίς στην ψηφιακή πλατφόρμα "Λευκές Περιοχές" ώστε να επωφεληθούν οι πολίτες των ευεργετικών παροχών που προσφέρει το εν λόγω πρόγραμμα με ευχερή τηλεοπτική κάλυψη σε σταθμούς εθνικής εμβέλειας και περιφερειακά κανάλια αιτήθηκε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά στην κοινή συνέντευξη τύπου για τις "Λευκές Περιοχές" χαιρετίζοντας την θετική πρωτοβουλία που αναπτύσσει το Υπουργείο.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ηλεκτροδότησης σε 21 οικισμούς την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου από τις 8:00 έως τις 14:00 έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Χειμαδιό, Κοιλάδι, Μυλοχώρι, Παλατιανό, Αντιγόνεια, Μονολίθι, Κεντρικό, Τριπόταμος, Γάβρα, Μαυροπλαγιά, Πετράδες καθώς και στον οικισμό Θεοδώρειο του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Θερμοκρασία 38 με 41 βαθμούς Κελσίου από την Πέμπτη (24-06-2021)


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 12/22-06-2021) με ισχύ από την Πέμπτη 24-06-2021.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (22/6/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Παρασκευή η Τελετή Λήξης
Την Παρασκευή 25 Ιουνίου ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική χρονιά για την Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς. Μια ιδιαίτερη χρονιά, ελέω της πανδημίας, με τους μικρούς ποδοσφαιριστές να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν αρκετό καιρό μέχρι να επιστρέψουν στη δράση.

Δύσκολα τα θέματα της Φυσικής, σαφή και διαχειρίσιμα τα θέματα της Ιστορίας και του ΑΟΘ


Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Τα θέματα στο μάθημα της Ιστορίας καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της ύλης του σχολικού βιβλίου . Είναι διατυπωμένα με σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβληματισμούς και απορίες στους μαθητές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρώτο κεφάλαιο. Οι ερωτήσεις απαιτούν την κριτική αλλά και αφαιρετική ικανότητα των υποψηφίων. Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Θέση εργασίας στην εταιρεία παραγωγής βιοντίζελ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΒΕΕ" (22/6/2021)


Το εργοστάσιο παραγωγής βιοντίζελ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Β.Ε.Ε.", στο Σταυροχώρι Κιλκίς αναζητά άτομο πλήρους απασχόλησης στην παρακάτω θέση:

Πρωινοί Ιστορικοί Περίπατοι στο Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς


Τα χνάρια του ένδοξου παρελθόντος της πόλης τους ακολούθησαν οι νέοι δημότες του Κιλκίς, αποδεχόμενοι την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Δήμος Κιλκίς να συνθέσουν με λόγια και εικόνες την ιστορική μάχη του Κιλκίς.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 1ΓΕ/2019: Κλήρωση Ισοβαθμούντων Υποψηφίων Εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης
2. 2ΔΣ/2021: Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Οριστικοί Πίνακες
3. 2ΔΣ/2021: Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Αποτέλεσμα Ένστασης
4. 1ΔΣ/2021: Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Επιλέξιμων Υποψήφιων και Αποκλειομένων
5. Έγκριση Ανακοίνωσης για την Πρόσληψη Εποχικού Προσωπικού σε διάφορους φορείς
6. Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου ΓΔ του Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου
7. Έγκριση Ανακοίνωσης για την Πρόσληψη Εποχικού Προσωπικού σε διάφορους φορείς
8. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών ελαστικών στο υπηρεσιακό όχημα
9. 6Κ/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
10. 3Ε/2021: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
11. Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ του Υπ.Α.Α.Τ
12. Έγκριση Ανακοίνωσης για την Πρόσληψη Εποχικού Προσωπικού στην Α.Α.Δ.Ε.
13. Πλήρωση θέσης ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Τουρισμού
14. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών υπηρεσιών αποδελτίωσης
15. 4Κ/2018: Διεξαγωγή συμπληρωματικής ειδικής πρακτικής δοκιμασίας
16. 5Κ/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
17. Επιλεγείς επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΓΔ Ανάπτυξης)
18. 2Ε/2021: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Ελένης Τσαλουχίδου


Ανακοίνωση 
Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς 
Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο της επί σειρά ετών γραμματέως τους, Ελένης Τσαλουχίδου. Η Ελένη καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής της στα γραφεία μας άσκησε τα καθήκοντά της με πλήρη αφοσίωση, ήθος και εντιμότητα. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της.

Από τη μιάν επέτειο μέχρι την άλλη (στα ηρώα της εθνικής μας ύπαρξης)


Υπογράφει 
ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Συμπληρώθηκαν ήδη τα 200 χρόνια από το ξεκίνημα της μεγάλης Επανάστασης του 1821 ενάντια στην πιο βάρβαρη δουλεία του Γένους μας. Αν δεν αποτολμούσαν κι αυτήν την απόπειρα οι πρόγονοί μας, με τόσες οριακές ηρωικές θυσίες… Κι αν δεν την διακρατούσαν με την απεγνωσμένη τους αποφασιστικότητα και την αδούλωτη ανδρειοσύνη τους και με τη μακροχρόνια κληρονομημένη πολεμική τους τέχνη σε στεριά και θάλασσα… 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς ηλεκτρονικά, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 12.00 το μεσημέρι με θέματα ημερήσιας διάταξης: