Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 14/8/2021, 7:00 μ.μ.


Σύλληψη για κλοπή και εμπρησμό

Συνελήφθη χθες (13 Αυγούστου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα σε περιοχή της Πέλλας, έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα, ενώ διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να παραβιάσει και ένα κατάστημα. Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας σε άλλη περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε μία σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Κορωνοϊός (14/8/2021): 3.270 νέα κρούσματα (12 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 24 θάνατοι και 236 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.270 , εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 535.237 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Χαλκιδική: Τον αγκάλιασε και τον λήστεψε

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 8ης Αυγούστου 2021 σε περιοχή της Χαλκιδικής, αφαίρεσε με την μέθοδο του εναγκαλισμού από την κατοχή αλλοδαπού άνδρα, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και ένα κόσμημα που φορούσε στο λαιμό του, αξίας 8.000 ευρώ, σύμφωνα με τον παθόντα. Το κλεμμένο κόσμημα αποδόθηκε από την παραπάνω ημεδαπή στον παθόντα.

Σέρρες: Σκοτώθηκαν 4 άτομα σε τροχαίο


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οδηγού οχήματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, χθες (13 Αυγούστου 2021) και ώρα 17.05 περίπου, στη διασταύρωση των Επαρχιακών Οδών Σερρών - Καβάλας και Ηλιοκώμης - Μπάφρας Σερρών, το παραπάνω όχημα, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν ένας ημεδαπός άνδρας και ακόμη 5 άτομα αγνώστων στοιχείων, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε ημεδαπός. 

Φραγγίδης: Αναίτια και αντιδημοκρατική η απέλαση του Γ. Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Για μια ακόμη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες, η Τουρκία επιδεικνύει αντιδημοκρατική και αυθαίρετη συμπεριφορά απελαύνοντας τον Πρόεδρο της μίας εκ των δύο Ομοσπονδιών των Ποντίων. Χαρακτηρίζοντάς τους ανεπιθύμητους και επικίνδυνους, δεν επιτρέπει αναίτια την είσοδο στη χώρα ακόμα και σε επιστήμονες Έλληνες ποντιακής καταγωγής.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων


Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πεδινό Κιλκίς: Σαν παλιό σινεμά


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Μια όμορφη βραδιά στην πλατεία του χωριού Πεδινού έζησαν οι κάτοικοι με την ευκαιρία που έδωσε ο περιφερειακός Κινηματογράφος Δήμου Κιλκίς.

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στην Ημαθία


Για το πρόγραμμα της 1609ης Πανήγυρης της «Παναγία Σουμελά» της 14ης και 15ης Αυγούστου 2021 γνωστοποιούνται στους προσκυνητές τα παρακάτω:
1. Όσοι προσέρχονται στον χώρο του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος και εντός του Ιερού Ναού πρέπει να φοράνε μάσκες.

Κρανίου τόπος


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Αυτό που βιώνουμε σαν κράτος για παραπάνω από μια βδομάδα, ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ταυτόχρονες εστίες φωτιάς σε πέντε νομούς κατάφεραν να προκαλέσουν κάτι περισσότερο από αποσταθεροποίηση. Το απόλυτο χάος.