Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Νίκος Δήμου: Οι Έλληνες έχουν προβληματικές σχέσεις με το κράτος

Συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel, που κυκλοφορεί σήμερα παραχώρησε ο συγγραφέας Νίκος Δήμου. Ο συγγραφέας απαντώντας σε ερωτήσεις των γερμανών δημοσιογράφος αναλύει την ελληνική ψυχοσύνθεση με επιχειρήματα από την αρχαία αλλά και την πρόσφατη ελληνική ιστορία. Υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν είχαν ποτέ καλή σχέση με το κράτος τους επειδή για καιρό δεν ήταν ελεύθεροι, αλλά ήσαν μέρος μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας, μετά έζησαν για 500 χρόνια υπό τον τουρκικό ζυγό και στη συνέχεια έπρεπε με μιας να γίνουν Ευρωπαίοι με όλους τους θεσμούς να έρχονται απέξω.

Ο γερμανικός τύπος σήμερα: "Φλέγεται το ευρωπαϊκό σπίτι"

Πηγή: Deutsche WelleΤις ευθύνες της Γερμανίας στην ευρωκρίση καταγγέλει σε άρθρο του ο πρώην υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.
«To ευρωπαϊκό σπίτι βρίσκεται στις φλόγες» είναι το τίτλος άρθρου του πρώην υπουργού Εξωτερικών επί καγκελαρίας Σρέντερ, Γιόσκα Φίσερ, που φιλοξενεί η σημερινή Süddeutsche Zeitung. Ο Φίσερ καταλογίζει ευθύνες στην ΄Αγκελα Μέρκελ για την πολιτική λιτότητας, η οποία, όπως επισημαίνει, έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στα τρία χρόνια της κρίσης χρέους.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης την Παρασκευή στο Κιλκίς

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του Κιλκισιώτικου λαού για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του κόμματος σε όλα τα θέματα, επισκέπτεται το Κιλκίς το στέλεχος και πρώην Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012. θα μεταβεί στο Επιμελητήριο του Κιλκίς στις 6.00μ.μ., όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Στον ίδιο χώρο, μετά την συνέντευξη, θα παραβρεθεί με τους πολιτευτές, τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλη και φίλους του κόμματος, για ενημέρωση και διάλογο σε ό,τι αφορά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η συγκέντρωση είναι ανοιχτή και το κάλεσμα αφορά όλους όσους αντιστέκονται στην πλύση εγκεφάλου της προπαγάνδας που εξαπολύθηκε τον τελευταίο καιρό για εθνικό διχασμό και όλους όσους νιώθουν ότι η πατριωτική φωνή του Γιώργου Καρατζαφέρη πρέπει να ξανακουστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί είναι ο μόνος γεννήτορας ιδεών και προτάσεων, πράγμα που αποδείχτηκε με τις "υποκλοπές" των θέσεών του από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, δεξιά και αριστερά.

ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Ανακοίνωση για τις εκλογές

«Όσο περισσότερο δυσανάλογη γίνεται η συγκέντρωση της δύναμης και η ανημπόρια του ατόμου, τόσο περισσότερο δύσκολο είναι για το άτομο να εισχωρήσει στην ανθρώπινη πηγή της δυστυχίας του»
Max Horkheimer, ¨Το τέλος του Λόγου¨

Ζούμε πραγματικά σε εποχή μεγάλης σύγχυσης. Δείχνουν οι άνθρωποι να ξεχνούν και να αποσιωπούν ιδέες και αξίες που απασχόλησαν τις ανθρώπινες κοινωνίες για χιλιάδες χρόνια. Έννοιες όπως δημοκρατία, πρόοδος, ισότητα, όραμα, δικαιοσύνη, ελευθερία, έχουν σήμερα σχετικοποιηθεί αν δεν έχουν δηλαδή λησμονηθεί. Αλλά και άλλες όπως, ταξική οργάνωση της κοινωνίας, ιδεολογία της κυριαρχίας, επανάκτηση της ατομικότητας, δεν φαίνεται να έχουν θέση στην σημερινή πολιτική ατζέντα.

Να ισχύσουν τα στοιχεία της απογραφής του 2011 για τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΠΕΔΚΜ απαιτεί να ισχύσουν ακόμη και για την επόμενη δόση της χρηματοδότησης (τακτική και ΣΑΤΑ) των Δήμων όλης της χώρας τα πληθυσμιακά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την απογραφή του 2011 και όχι αυτής του 2001, που ισχύει μέχρι σήμερα.
Και αυτό γιατί τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα, βάσει των οποίων υπολογίζεται η κρατική χρηματοδότηση, έχουν αλλάξει σημαντικά με αποτέλεσμα η κατανομή των πόρων να γίνεται με άδικο υπολογισμό, για πολλούς Δήμους, στους οποίους έχει καταγραφεί αύξηση στον αριθμό των κατοίκων τους. Έτσι, δημοτικές αρχές καλούνται να ανταπεξέλθουν σε δαπάνες δημοτικών υπηρεσιών που απευθύνονται σε περισσότερους πολίτες ενώ χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία για πολύ λιγότερους.

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση του "ΑΡΗ" Παντελεήμονα Κιλκίς

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Λόγο της περιορισμένης προσέλευσης μελών, της προγραμματισμένης για την Κυριακή 3 Ιουνίου Γενικής Συνέλευσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή νέας την επόμενη Κυριακή 10 Ιουνίου στις 12:00 στο CAFE "BREAK". Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διετίας 2010-12 καθώς και η ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι τα κυριότερα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς



Το Σάββατο 9/6/2012 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη του Κιλκίς, στις 8:30 μ.μ στην πλατεία Ειρήνης. Κεντρικός ομιλιτής θα είναι ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις παρατάσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αναφορικά με την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, μέχρι τις 16 Ιουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:
-Έντεκα μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, είχαν υποβληθεί μόνο 492.869 ηλεκτρονικές και 81.306 χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατ. περίπου.
-Η νέα λήξη της προθεσμίας είναι νωρίτερα από την αντίστοιχη περυσινή
-Η εισροή εσόδων στα ταμεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, θα γίνει ενωρίτερα από πέρυσι λόγω της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής – για πρώτη φορά – υποβολής των δηλώσεων για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (με εξαίρεση τους συνταξιούχους) και για όλους τους επιτηδευματίες.

Μάθε τι χρωστάς στην εφορία με ένα κλικ

Η Δ/νση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της συνολικής δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δ.Ο.Υ., ανέπτυξε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μια νέα εφαρμογή δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να «βλέπουν» από το διαδίκτυο τις βεβαιωμένες σε Δ.Ο.Υ. οφειλές τους με υπόλοιπο (δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων).

Στον τόπο που γεννήθηκα… Παλαιός Πρόδρομος

Συνεχίζει ακάθεκτη τα γυρίσματα η ομάδα της εκπομπής «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε. Αυτή την Κυριακή 10 Ιουνίου μας παρουσιάζει τον Παλαιό Πρόδρομο του νομού Ημαθίας.
Ένα χωριό περιποιημένο, με άριστη ρυμοτομία , πράγμα που συναντά κανείς σπάνια στα μικρά χωριά της ελληνικής υπαίθρου.

Διάλεξη από τον Ν. Μέρτζο για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Παιονίας

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού & Πληροφόρησης Πολυκάστρου, ομιλία από τον Δημοσιογράφο-Συγγραφέα και Πρόεδρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, κ. Νικόλαο Μέρτζο, με αφορμή τον Εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Παιονίας.

Π.Α.Σ. "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς: Το CAMP που έγινε...3on3..!

Τα πολλά προβλήματα (και εμπόδια) τελικά ανάγκασαν τον Σύλλογό μας να ακυρώσει το 1ο Καλοκαιρινό CAMP και να προχωρήσει στην διεξαγωγή τριήμερης γιορτής 3on3 που θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-23-24/6/2012 στα δύο κλειστά γυμναστήρια του ΚΙΛΚΙΣ.
Στο 3on3 θα μπορούν να λάβουν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 ετών έως τους πολύ μεγαλύτερους... (χωρίς όριο...!) ακόμη και αν ανήκουν σε άλλους Συλλόγους ή ακόμη και αν δεν ανήκουν σε κανέναν άλλο Σύλλογο.Το μόνο που χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό είναι η αγάπη για το BASKETBALL..!

3ος φιλικός αγώνας "ΑΕΤΟΣ"-OLD & STARS KILKIS..!

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 20-6-2012 (παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης του ΚΙΛΚΙΣ) και ώρα19:00 θα διεξαχθεί ο 3ος ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (οι προηγούμενοι 2 ήταν : καλοκαίρι του 2009 & καλοκαίρι του 2010) στο νέο ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ ανάμεσα στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα 2011-2012 της ΕΚΑΣΚΕΜ και ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία όπου και θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά και την ομάδα των OLD&STARS παιχτών που προέρχονται από τις Ακαδημίες του ΚΙΛΚΙΣ και αγωνίζονται σε πρωταθλήματα μεγαλύτερων Εθνικών Κατηγοριών, σε πρωταθλήματα του εξωτερικού αλλά και αθλητές λίγο ...μεγαλύτερης ηλικίας που αγωνίστηκαν τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του τμήματος μπάσκετ του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (της μητέρας του σημερινού συλλόγου) πρίν από 30... και πλέον χρόνια..!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς στην ετήσια συνάντηση- συνεδρίαση της ομοσπονδίας κιν/κών λεσχών Ελλάδας

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Γιάννης Τσιτσίμης ως εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη" και έλαβε μέρος στην ετήσια συνάντηση- συνεδρίαση της ομοσπονδίας κιν/κών λεσχών Ελλάδας το τριήμερο 1,2 και 3 Ιούνη 2012. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είχε ως επίκεντρο το σενάριο και περιελάμβανε ομιλίες από κριτικούς κιν/φου και σκηνοθέτες, τιμή στο έργο του Θ. Αγγελόπουλου, βράβευση του έργου του Δ. Αβδελιώδη αλλά και ημερήσια εξόρμηση στο Σουφλί!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά στις Βρυξέλλες

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετείχε στις 30 Μαΐου 2012 στο 2ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe). Στο συνέδριο συμμετείχαν ως εισηγητές οι Αντιπρόεδροι της Ε.Ε. κκ Viviane Reding, Neelie Kroes, και Roberta Angelilli.

ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ: "Οι λαϊκές ελπίδες θα δικαιωθούν στο δρόμο της μαζικής πάλης"

Οι λαϊκοί αγώνες δεν θα δικαιωθούν στην κάλπη! Καμιά νίκη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αναμέτρηση! Σε μια περίοδο λυσσασμένης επέλασης των δυνάμεων της κεφαλαιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, όσοι προβάλλουν την «ευκολία» στρώνουν το δρόμο για την υποχώρηση και την απογοήτευση. Υπονομεύουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Οι λαϊκοί αγώνες θα δικαιωθούν στην ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων! Θα δικαιωθούν στην επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης!

Παρατείνεται έως και 17 Δεκεμβρίου 2012 η προθεσμία αδειοδότησης υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισπεύδει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να δοθεί, με τροποποίηση σχετικής ΚΥΑ, εκ νέου παράταση έως και την 17η Δεκεμβρίου 2012 (από την 16η Ιουνίου 2012) στην προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από τους αγρότες σε ό,τι αφορά στη χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις

Ανακοίνωση δημοτικής αρχής Κιλκίς για το θέμα των αδέσποτων

Κρίνοντας ότι στην δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα των αδέσποτων ζώων κυριαρχούν ο ανεύθυνος, ακραίος και καταγγελτικός λόγος και η κακόβουλη κριτική, η δημοτική αρχή Κιλκίς προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει τα εξής: Πρώτα όμως, και με αφορμή το θλιβερό περιστατικό δηλητηρίασης και εξόντωσης αδέσποτων ζώων που έλαβε χώρα πρόσφατα στην πόλη του Κιλκίς και σε διπλανούς οικισμούς, ο Δήμος Κιλκίς εκφράζει τον αποτροπιασμό του. Τέτοιου είδους ενέργειες που προέρχονται από ασυνείδητους πολίτες και μάλιστα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, είναι καταδικαστέες και ταυτόχρονα απαράδεκτες.

Αγώνες τοξοβολίας στο Πολύκαστρο

Την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυκάστρου, πραγματοποιήθηκαν, στα πλαίσια των 30ων Πολυκαστρινών, αγώνες τοξοβολίας γεωγραφικού διαμερίσματος Βορείου Ελλάδος (Μακεδονίας-Θράκης-Ηπείρου- Θεσσαλίας-Νήσου Κέρκυρας).
Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, καθώς και η κα Σμαρώ Βεζυρογιάννη, Έφορος Τοξοβολίας του Γεωγραφικού Διαμερίσματος Βορείου Ελλάδος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Κων/νος Σιωνίδης και κ. Αναστάσιος Δερβεντλής και ο τοπικός σύμβουλος κ. Χρήστος Χαμουρούδης.

«Ευρωπιώτικα Ντολμαδάκια» στον Ευρωπό Κιλκίς

Την Κυριακή 03/06/2012 ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας παρευρέθηκε στην 1η εκδήλωση «Ευρωπιώτικα Ντολμαδάκια» στην Κεντρική Πλατεία του Ευρωπού.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Λαπόρδας συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Λάμπρου και όλο το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ευρωπού, που είχαν την ιδέα για την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν, τονίζοντας πως εκδηλώσεις σαν και αυτές αποσκοπούν στη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Α. Λαπόρδας στην «4η Γιορτή Κερασιού» στη Φιλυριά


Το Σάββατο 2 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, παρευρέθηκε στην «4η Γιορτή Κερασιού» στη Φιλυριά. Ο κ. Λαπόρδας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους ντόπιους παραγωγούς για τα θέματα που τους απασχολούν. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, πλούσια εδέσματα, κρασί και άφθονα κεράσια

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου είναι μια καλή ευκαιρία για να αναλογισθούμε όλοι μας όχι μόνο την αμέλεια για την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και την εγκληματική συμπεριφορά μας απέναντί του. Απέναντι στο ίδιο μας το σπίτι. Είναι μια καλή ευκαιρία να σταθμίσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην κύρια πηγή της ίδιας μας της ζωής, απέναντι στην πλέον αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωσή μας σ’ έναν πλανήτη που πλήττεται καθημερινά στο βωμό του αλόγιστου κέρδους.

Σεμινάριο Ενεργειακής Διαχείρισης Δημόσιων Κτιρίων ( Σχολείων ) – Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα: « ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ »

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02 , Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το:

Συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς 26χρονος Πακιστανός

Συνελήφθη σήμερα (05.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 26 ετών που διευκόλυνε την έξοδο ενός μη νόμιμου μετανάστη από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο ο 26χρονος είχε επιβιβάσει έναν 19χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, με σκοπό να τον μεταφέρει πλησίον της ελληνοσκοπιανής μεθορίου ώστε να εξέλθει από την ελληνική επικράτεια. Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος ήταν καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΚΟΥΡΟΣ», στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2012

Με τη συμμετοχή 11 αθλητών και τη συγκομιδή επτά μεταλλίων (5 ασημένια και 2 χάλκινα) έληξε η συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΚΟΥΡΟΣ», στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2012 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την 1 έως και τις 3 Ιουνίου. Η σημασία του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι μεγάλη καθώς από αυτό κρίθηκε η συμμετοχή στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

“ΝΗΡΕΑΣ” Κιλκίς: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Τα προβλήματα του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να σταματήσουν να ταλαιπωρούν τον «Έλληνα ασθενή»

Η ΕΣΕΕ έχει σοβαρούς λόγους να πιστεύει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, τα προβλήματα στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ θα πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν δικαιολογείται η συνεχής ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευμένων μελών των οικογενειών τους.

Με επιτυχία συνεχίζονται τα Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα του ΟΠΟΝΓΑ

Μοναδικά τραγούδια που φέρουν την σφραγίδα της θαλασσινής αύρας και το παράπονο του κύματος, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κιλκισιώτες την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, κατά το 2ο “Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα” του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς.

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (10-6-2012) θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
- Ο εορτασμός περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Ώρα 11:00΄ Δέηση Υπέρ των Αποστράτων Αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση - ομιλία, ανάγνωση ημερησίας Διαταγής του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας - απονομή Ενθυμίων στους Αστυνομικούς που αποστρατεύθηκαν κατά το τελευταίο έτος, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Υπηρεσίας μας.
- Η Υπηρεσία μας θα θεωρήσει ιδιαίτερη τιμή, αν οι κάτοικοι της πόλης μας και γενικά του Νομού μας παρευρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Πανελλαδικές: κάτω από τη βάση το 80% των υποψηφίων στη Φυσική – Σε ποιες σχολές θα πέσουν στα... Τάρταρα οι βάσεις, που θα μείνουν αμετάβλητες

- Το... μπάχαλο στη Φυσική και η δυσκολία στα Μαθηματικά φέρνουν πτώση των βάσεων σε πολυτεχνικές, φυσικομαθηματικές σχολές
- Πτωτική και η πορεία των βάσεων στις παιδαγωγικές σχολές
- Σχεδόν αμετάβλητες οι βάσεις σε νομικές και φιλολογικές σχολές
- Πέφτει σήμερα η αυλαία με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
- Στις 15/6 αρχίζουν τα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών

Με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας πέφτει σήμερα, για τους περισσότερους μαθητές, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, των πλέον «προβληματικών» των τελευταίων ετών.
Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα ειδικά μαθήματα, με το πρόγραμμα να έχει διαμορφωθεί, λόγω και των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ως εξής:

Εκθέσεις Καλλιτεχνικών Τμημάτων του ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

Για μια ακόμη χρονιά διέπρεψαν οι μαθητές των Τμημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Οι μικροί ηθοποιοί του Θεατρικού Παιχνιδιού με τις υποκριτικές τους ικανότητες και οι μαθητές της Κεραμικής Ενηλίκων και της Ζωγραφικής (παιδικό τμήμα) με τις πήλινες δημιουργίες και τις ζωγραφιές τους αντίστοιχα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. Α/Γ και Νέων. 7ος ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που ..“νίκησε” και την ίωση

Στα Μέγαρα έγινε την Κυριακή (3/6) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών και Νέων, το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στη μνήμη του "Βασίλη Μαυραποστόλου".
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήρε μέρος και ο Βαλκανιονίκης αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κατακτώντας την 7η θέση στην τελική κατάταξη σημειώνοντας επίδοση 32.41.78. Τόσο η θέση στην πρώτη οκτάδα των κορυφαίων αθλητών μεγάλων αποστάσεων της χώρας μας, όσο και ο τρόπος που επιτεύχθηκε συνιστούν πολύ μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή του ΓΑΣ Κιλκίς. Αφού, αναγκάστηκε να αγωνιστεί με αντιπυρετικά εξ αιτίας μιας εμπύρετης ίωσης που τον ταλαιπωρούσε από την Παρασκευή, αλλά και της πλημμελούς προετοιμασίας του για τον αγώνα, δεδομένου ότι εδώ και ένα περίπου μήνα ο αθλητής υπηρετεί την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό.

Αυτόπτης Μάρτυς στη Σαμψούντα Τουρκίας


Την περιόδο της ανταλλαγής των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (1922), ο μεγαλύτερος όγκος των μουσουλμάνων, μεταφέρθηκε με καράβια στη Σαμψούντα, όπου και διασκορπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή. Μαζί τους ήρθαν (μάλλον κατά λάθος) και Έλληνες Ρομά, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στη Σαμψούντα. Κάποια στιγμή δε, ίδρυσαν την ποδοσφαιρική ομάδα Selanik (Θεσσαλονίκη), η οποία υπάρχει μέχρι και σήμερα !!
Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

Κίνηση Νέων Κιλκίς Υπέρ της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της Ελλάδας

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, υπάρχει μία γενιά που συνεχίζει να σιωπά.
Είναι η νέα γενιά, η δική μας γενιά, αυτή που γεννήθηκε ή μεγάλωσε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συναλλάχθηκε και συναλλάσσεται με ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα, οραματίζεται το μέλλον και την ευημερία της Ελλάδος μέσα από την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε η γενιά που σκέπτεται ευρωπαϊκά, υπερασπίζεται ένα ευρωπαϊκό θεσμικό οικονομικό-κοινωνικό πλαίσιο κανόνων και αξιών, στηρίζει με τη γνώση της και τη δράση της την προσπάθεια ολοκλήρωσης της Ε.Ε. σε κάθε επίπεδο.

Πρόγραμμα του 28ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 - Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας
20:15 Ημερίδα "Οι Βλάχοι των Σταγών''
Εισηγητές:
Αγορίτσας Δημήτριος ιστορικός,
Καλούσιος Δημήτριος ιστοριοδίφης,
Λαϊτσος Στέργιος ιστορικός,
Μαντζανά Κρυσταλλία αρχαιολόγος,
Τσουρής Ιωάννης αρχαιολόγος Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 - Καλαμπάκα
20:00 Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.
Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 Καλαμπάκα
12:00 1η Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Ξενοδοχείο Divani Meteora.
19:00 Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας μας, με βάση την κοινή καταγωγή τους.
Κυριακή 1η Ιουλίου 2012 Καστανιά Καλαμπάκας
10:15 Ο «Μεγάλος Χορός», «Κόρλου Μάρι» με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων που συμμετέχουν στο Αντάμωμα.

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Κατηγορηματική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά – «Ούτε μείωση μισθών, ούτε νέοι φόροι θα υπάρξουν»- Αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου·Όλα ανοιχτά για το «ντιμπέιτ» Σαμαρά – Τσίπρα – Αν θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας·Ανασκουμπώθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση για την υγεία – Αποφασίσθηκε η συνέχιση της χορήγησης φαρμάκων στους καρκινοπαθείς
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Ξέφυγαν εντελώς η τρόικα και οι υποτακτικοί τους στην Ελλάδα – Πανικόβλητοι από το πρωτοφανές πλειοψηφικό ρεύμα που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας καταφεύγουν σε γελοιότητες·Τζορτζ Σόρος: - Κορύφωση του δράματος της Ελλάδας το φθινόπωρο·Αμερικανοί: Η κρίση στην Ελλάδα προβληματίζει τις ΗΠΑ- Ανήσυχος για τις εξελίξεις ο Ομπάμα

Συγκεντρώσεις για αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


Ο Πάνος Καμμένος σε Αξιούπολη και Κιλκίς

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με την παρουσία πολλών κατοίκων της Αξιούπολης Κιλκίς, εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πόλη. Ο Πρόεδρος Π. Καμμένος συνομίλησε με μέλη του Κινήματος ενώ απηύθηνε μήνυμα αισιοδοξίας εν όψη των εκλογών της 17ης Ιουνίου, για το ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό που είναι δυνατόν να λάβει το Κίνημα στο Κιλκίς και τη Μακεδονία μας γενικότερα. Στη συνέχεια, ο Π. Καμμένος περιόδευσε στο Πολύκαστρο, στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου χαιρέτησε παρέες νέων και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά για την εορτή του Αγίου Πνεύματος.Κατά την περιόδία του στην πόλη του Κιλκίς με τη συνοδεία των υποψηφίων Βουλευτών του Κινήματος, ο Π. Καμμένος έκανε δηλώσεις στην ΕΤ3  αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τζ. Σώρος, λέγοντας ότι αποτελούν σκέλος της εγχώριας και διεθνούς προσπάθειας συμφερόντων των τραπεζιτών, να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους προκειμένου να ψηφίσουν κόμματα του μνημονίου και έτσι να συνεχιστεί με χειρότερο τρόπο η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία και στην κοινωνία της χώρας.