Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τρία σκυλιά νεκρά από καραμπίνα

Σήμερα το μεσημέρι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, πηγαίνοντας για το χωριό Κολχίδα, είδε έξω από τον σκουπιδότοπο, ένα αμάξι σταματημένο και έναν άνδρα να κάνει περίεργες κινήσεις. Σταμάτησε λίγο πιο κάτω και περίμενε, όμως αυτός δεν έκανε τίποτα, μέχρι που έφυγε. Σε διάστημα 10 λεπτών που ξαναγύρισε, είδε εκεί που ήταν το αμάξι, έναν σκοτωμένο αδέσποτο σκύλο.

Άρχισαν οι ακρότητες! Αυστριακός προτείνει να πουλήσουμε νησιά!

Έκπληξη προκαλεί η σημερινή πρόταση του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα μπορούσε από μόνη της να προχωρήσει στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα.



Διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων στα πλαίσια της έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση»

Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ), συνδιοργανώνει με τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας, ενημερωτικές συναντήσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα.

Δελτίο τύπου ΠΑΣΕΒΕ για τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και την κρατική προβοκάτσια

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρεμπόρους που μέρες τώρα, αψηφώντας εκβιασμούς και καιρικές συνθήκες, συσπειρώθηκαν στα μπλόκα της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, διαδηλώνοντας σε πόλεις και χωριά πλάι στους εργαζόμενους και τους αγρότες, με τις γυναίκες και τα παιδιά τους ενάντια στα μέτρα που επιβάλουν τα μονοπώλια με την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου της ΕΕ, της τρόικα και του ΔΝΤ.

Και το όνομα αυτού «Δημιουργία, ξανά!»

O νέος πολιτικός φορέας «Δημιουργία, ξανά!» πραγματοποιεί την Ιδρυτική του Συνδιάσκεψη την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, 10 π.μ.-6 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (είσοδος από Πανεπιστημίου). Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ήδη επίσημο πολιτικό κόμμα, που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της κοινωνίας και της παραγωγικής οικονομίας και δίνει βήμα στους ενεργούς πολίτες της χώρας. Ανάμεσα στην απρόσωπη, χωρίς πυξίδα «αγανάκτηση» και στον κομματικό καιροσκοπισμό, δημιουργεί τον πολιτικό χώρο της κοινής λογικής, από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να προοδεύσει με σκληρή δουλειά, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και διαφάνεια και είναι πρόθυμοι να παλέψουν γι΄ αυτό.

Άψογη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου Παιονίας


Εύσημα στο δήμο Παιονίας
από την Πρεσβεία της Ελλάδος Βαλλέτα
Δείτε ΕΔΩ

Νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Τομεάρχες και επικεφαλής Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Τομεάρχες και επικεφαλής Γραμματειών, οι παρακάτω βουλευτές:Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, μαζί με το βουλευτή Κερκύρας κ. Νίκο Δένδια, ορίζονται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας Μουσουρούλης.
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ: "Στον αποπροσανατολισμό, τη σύγχυση και την επίπλαστη νομιμοποίηση στοχεύει το ψευδεπίγραφο «Συμβούλιο των Μακεδονοαρμάνων"

Σε συνέχεια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διακινήθηκε προσφάτως από το αυτοαποκαλούμενο «Συμβούλιο των Μακεδονοαρμάνων» - δια της οποίας προσκαλούνται τόσο σύλλογοι της χώρας μας, όσο και η ίδια η ΠΟΠΣΒ, να εγγραφούν ως μέλη της ως άνω ψευδεπίγραφης οργάνωσης και να συμμετάσχουν στις προσεχείς αρχαιρεσίες της - η ΠΟΠΣΒ για μια ακόμα φορά εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του συνόλου των Ελλήνων βλαχόφωνης καταγωγής της χώρας μας, τους οποίους εκπροσωπεί σε δευτεροβάθμιο και συλλογικό επίπεδο, απέναντι σε κάθε έξωθεν προσπάθεια αναγνώρισης των Βλάχων ως αυθύπαρκτης και διακριτής εθνότητας, αποκομμένης από τον ιστορικό κορμό του ελληνισμού, του οποίου άλλωστε διαχρονικά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα.

Ακυρώθηκε το Eurogroup της Τετάρτης

Ακύρωσαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών τη συνεδρίαση του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, με θέμα την έγκριση του δεύτερου ελληνικού πακέτου διάσωσης και το PSI. Οι υπουργοί θα μιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.Ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος του Eurogroup, επικαλέστηκε την ανάγκη να συνεχιστεί η τεχνική δουλειά, καθώς και την έλλειψη διαβεβαιώσεων εκ μέρους των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών ότι θα συμμορφωθούν με τους όρους του προγράμματος, ακόμα και μετά τις εκλογές.

Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου της διάσωσης της Ελλάδας;

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν αναφέρει: «Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα…».Έτσι όπως αναφέρει ο Ντάνιελ Τζον Χάναν, κάτι το οποίο είναι απόλυτα ακριβές θα συμπληρώναμε εμείς, από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

Εξετάσεις φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος

Από το Τμήμα Φαρμάκων – Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: Οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης Επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. ως εξής:

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.).

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στους Υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.). Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «η απόφαση της κατάργησης, αν τελικά υλοποιηθεί, τινάζει στον “αέρα” δύο από τους κυριότερους πυλώνες κοινωνικής πολιτικής του κράτους, καθώς έχει άμεσες και δραματικές επιπτώσεις σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες».

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία "Έγκλημα η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας"

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη το εγκληματικό μέτρο της κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, το οποίο στρέφεται ενάντια στις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Πρόκειται για παράλογη πράξη: Οι πόροι της Εργατικής Εστίας προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι παροχές του απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κοινή ωφέλεια, τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους, άγαμες μητέρες και εν’ γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012




Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΑΡΥΦΕΣ» στη Γρίβα.
Σας υποσχόμαστε μια ξεχωριστή βραδιά διασκέδασης με τα «χάλκινα» της Γουμένισσας, πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:00 μ.μ
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 15 € κατ’ άτομο

Ο Ευροβουλευτής Γ. Παπανικολάου: στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η Ελλάδα έκανε το χρέος της. Το περίφημο νέο Marshall Plan τί απέγινε;»

Στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και της συζήτησης σχετικά με το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της μεγέθυνσης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, παρουσία των Επιτρόπων κκ. Μπαρνιέ, Αντόρ, Ταγιάνι, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου επανέφερε το θέμα της πρότασης του νέου Marshall Plan για την Ελλάδα που τέθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21 Ιουλίου 2011.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων Γ. Φραγγίδη και άλλων βουλευτών προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου της BlackRock στα χαρτοφυλάκια των δανείων και των Τραπεζών»

‘Όπως είναι γνωστό, ελεγκτικός οίκος BlackRock έχει πραγματοποιήσει διαγνωστικό έλεγχο στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών με σκοπό να προσδιορισθεί η ενδεχόμενη απαιτούμενη κεφαλαιακή τους ενίσχυση, λόγω του αντίκτυπου που έχει η παρούσα οικονομική κατάσταση στην ποιότητα των δανείων τους. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών έλαβαν γνώση των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διενήργησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τελευταίων η συγκεκριμένη εταιρεία. Ειδικότερα, έχει παρασχεθεί αναλυτική ενημέρωση για τα ευρήματα του ελέγχου, για την ποιότητα των δανείων ανά κατηγορία (στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, κ.α.) και για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τον προσδιορισμό της εξέλιξης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσκεψη της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Τους εκπροσώπους της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων ν. Κιλκίς δέχθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης.
Οι πρατηριούχοι έφθασαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας με τα βυτιοφόρα οχήματά τους, ύστερα από πορεία στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς διαμαρτυρόμενοι για τα προσφάτως βεβαιωθέντα πρόστιμα εις βάρος τους για την υπόθεση της δυσλειτουργίας του συστήματος “ΗΦΑΙΣΤΟΣ”. Το σύστημα, ως γνωστόν, αφορά στον έλεγχο εκροών του πετρελαίου και τη επιστροφή του αναλογούντος χρηματικού ποσού στον κάθε πρατηριούχο.

Δωρεάν διανομή τροφίμων για άτομα με αναπηρία στο ν. Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι από το Σωματείο ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση δικαιολογητικών για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα για το ερχόμενο έτος.
Δικαιολογητικά: Φωτοτυπία Ταυτότητας. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού της εφορίας 2011 (θεωρημένη). Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Υπεύθυνη δήλωση (από το γραφείο αναπήρων). Απόφαση επιτροπής.
Για υποβολή δικαιολογητικών καθώς και για λοιπές πληροφορίες: Παλαιό Δημαρχείο, τηλ.: 2341070204, φαξ: 2341075295, 6977040497, Πολατίδης Βασίλειος (Γεν. Γραμματέας)

Νοσοκομειακοί Γιατροί Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α διαδηλώνουν στη 1.00 μ.μ. αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στο Υπουργείο Υγείας

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών-Μελών της και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν αύριο στη 1.00 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας οι Νοσοκομειακοί Γιατροί και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η πολιτική που ακολουθούν η συγκυβέρνηση και η τρόικα οδηγούν σε υποβάθμιση και διάλυση τη Δημόσια Υγεία, με δραματικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και στην κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης για τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ταυτόχρονα, οι νέες περικοπές φαρμάκων, πόρων και μισθών του ιατρικού προσωπικού που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, θα οδηγήσουν τη Δημόσια Υγεία σε διάλυση.

Καμία κατάργηση σχολικών μονάδων στο δήμο Κιλκίς

Καμία κατάργηση και καμία συγχώνευση στα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και καμία κατάργηση Δημοτικού ή Νηπιαγωγείου στο Δήμο Κιλκίς αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, συμφωνώντας έτσι με τις σχετικές εισηγήσεις-προτάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Με την απόφαση αυτή γίνεται αποδεκτό το χρόνιο αίτημα αρκετών τοπικών επαρχιακών κοινωνιών για μη κατάργηση Σχολικών Μονάδων. Τις εισηγήσεις των θεμάτων έκαναν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κιλκίς Πρόδρομος Πεντζερετζης και Νικόλαος Ιντζέλης.

Ομόφωνο το ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη δημιουργία Μεταλλείων στα Κρούσια

Ένα βροντερό όχι στη δημιουργία μεταλλείων στη Δημοτική Ενότητα Κρουσίων είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, που έλαβε χώρα στο δημοτικό κατάστημα. Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφασή του το σώμα τάσσεται κατά σε κάθε μορφή μεταλλευτικής δραστηριότητας (έρευνας και εξόρυξης) στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας, ζητά την ακύρωση του τρέχοντος δημόσιου διεθνούς ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτηθεί προκειμένου να στηριχθούν τα συμφέροντα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Ετήσιος χορός Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου Κιλκίς


Τέλος στις ρυθμίσεις φόρων Τι περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο για τις συναλλαγές με την εφορία - Καμία φορολογική «αμνηστία»

Καμία φορολογική αμνηστία δεν πρόκειται να δοθεί όσο διαρκεί το νέο μνημόνιο σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο νόμο πλέον που ψήφισαν την Κυριακή βράδυ οι 199 βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι ρυθμίσεις τύπου περαίωσης για εισοδήματα, ακίνητα και άλλες φορολογίες αποτελούν παρελθόν και άρα όσοι φοροδιαφεύγουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή μπορεί να ελεγχθούν. Επίσης, δεν θα δοθεί καμία παράταση στις ρυθμίσεις που ήδη τρέχουν και αφορούν την περαίωση και τα ληξιπρόθεσμα.

Σεμινάριο Yoga το Σάββατο στο KINESIS Κιλκίς


Για ερωτευμένες πιατέλες και ζωντανή μουσική σήμερα στα ΜΠΑΧΑΡΙΑ στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς


Πέφτει το κόστος στα φωτοβολταϊκά

Η συνολική μείωση –σε σύγκριση
με την ταρίφα που ίσχυε
μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012- θα είναι 5%
(που προβλεπόταν αρχικά) συν 12,5%
(η νέα μείωση), σύνολο -17,5%.
Το χαμηλότερο κόστος αγοράς του εξοπλισμού και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει να ευνοεί τις νέες επενδύσεις, παρά το «κούρεμα» στην τιμή πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda. Συνολικά η μείωση της «ταρίφας» φτάνει στο 17,5%, αλλά οι παράγοντες της αγοράς επιμένουν ότι εξισορροπείται από τη μείωση του κόστους, που οφείλεται στην αύξηση του ανταγωνισμού στον κλάδο.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς

Διευθυντικά Στελέχη - Κιλκίς
Κιλκίς
Για το νέο μας κατάστημα στο ΚΙΛΚΙΣ, ζητάμε: ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ Απαιτούμενα Προσόντα: Προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε αντίστοιχη θέση ή στον χώρο...
skywalker.gr

Συνεργάτης προώθησης εξαγωγών
Ιδιώτη - Κιλκίς
ΕΞΩΤΕΡΙΚΌΣ συνεργάτης ζητείται για προώθηση εξαγωγών βιομηχανίας με καινοτόμα προϊόντα και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό. Απαραίτητα προσόντα άριστη γνώση...
xe.gr

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα σε υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Χαλκιδικής, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ανακοινώθηκε ότι ο σεισμός που καταγράφηκε σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, στις 1.34 μετά τα μεσάνυχτα. Η σεισμική δόνηση εντοπίζεται 243 χλμ βόρεια της Αθήνας και 110 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, 24 χιλιόμετρα δυτικά της χερσονήσου του Άθω και ανατολικά της Σιθωνίας.

Δείξτε σήμερα τον έρωτά σας με τους πιο γλυκούς τρόπους


Πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 62 ετών, διότι πυροβόλησε μια φόρα με δίκαννο κυνηγητικό όπλο ιδιοκτησίας του κατά αδέσποτου σκύλου και τον τραυμάτισε σοβαρά. Το προαναφερόμενο όπλο και δύο φυσίγγια εντός αυτού κατασχέθηκαν.

"Χαρακτηριστική περίπτωση ανικανότητας Κράτους"

Γράφει ο Βασίλης Μάτσκος
Κε Ζαφειράτε,
Με έκπληξη διαβάζω το έγγραφο που στείλατε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εδώ.
Είναι προφανές τελικά ότι ή το ακροατήριο μιας μεγάλης αίθουσας είχε πρόβλημα με τα αυτιά του (συμπεριλαμβανομένου κι εμού) ή εσείς δεν ξέρατε τι λέγατε. Προσωπικά σας υπόσχομαι ότι θα το κοιτάξω σε ΩΡΛ και θα παρακαλούσα το αντίστοιχο και σε σας.

Η επόμενη ημέρα με το “ΝΑΙ σε ΟΛΑ” της Ελλάδας, έφερε κέρδη στις “αγορές”

Η κρίσιμη ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν από το άνοιγμα των αγορών της Ασίας, με τελικό αποτέλεσμα να είναι 199 “ΝΑΙ σε ΟΛΑ”. Με αποτέλεσμα, οι «αγορές», να αντιδράσουν θετικά την Δευτέρα, ενώ και το Ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κινήθηκε σε θετικό έδαφος. Θετικά κινήθηκε και το Πετρέλαιο που ξεπέρασε για ακόμα μια φορά το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων.

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια -Πάικο: "Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να σταματήσει η έρευνα στην Ποντοκερασιά "

Κείμενο που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012.
"Σήμερα δεν ήρθαμε εδώ για να σας μιλήσουμε για κρατήρες εξόρυξης, λειψυδρία, κυάνιο, όξινες απορροές ούτε για τις εν κρυπτό διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά του υπουργείου. Για όλα αυτά μιλάμε -πειστικά από ό,τι φαίνεται -εδώ και τέσσερις μήνες. Σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο ήρθαμε για να αναφερθούμε στο πιο σημαντικό παράγοντα -τον άνθρωπο.Ήταν 24 Οκτωβρίου του 2011 όταν έλαβα το μήνυμα “Αρχίσανε τα όργανα” από τον φίλο μου το Παναγιώτη μαζί με ένα link για το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης. Από τότε έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες και πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. Αυτό το διάστημα έμαθα πολλά για τα μεταλλεία -όχι όμως μόνο γι’ αυτά. Κυρίως έμαθα πολλά πράγματα για τους ανθρώπους.

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Τον Απρίλιο… - Εκλογές το επόμενο βήμα·Μετά τη διαγραφή των 21 – Βαρύ το κλίμα και στη Ν. Δ.·Το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη διάλυση! – Δικό τους κόμμα κάνουν οι «προεδρικοί»
ΑΥΓΗ ·Συντρίμμια ΠΑΣΟΚ – Ν. Δ. – Αβέβαιο το μέλλον για τα δύο κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης μετά τη διαγραφή δεκάδων βουλευτών τους, ανάμεσά στους οποίους και κορυφαία στελέχη·EUROGROUP: -Τώρα να κάνετε τα…επόμενα βήματα·ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- Κλιμάκωση του αγώνα με κάθε μέσο