Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Εδώ Πολυτεχνείο (Δικτατορίες αναίμακτες)


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Άλλο ένα in memoriam εκείνου του Νοέμβρη ξημερώνει. Κι η αγωνιστικότητα ξανά, βρυκολακιάζει. Άγεται και φέρεται ανέντακτη δίπλα σε ξεθωριασμένες κομματικές σημαίες δίχως ιδέες δίχως καβάντζα καμιά. 

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

«Πέρασε και από την Έδεσσα η ΚουΠα Κιλκίς»


Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Το πρώτο εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα είναι γεγονός. Η ομάδα του Κιλκίς, πέρασε με φόρα και από την Έδεσσα επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 90 – 55.

Α. Τζιτζικώστας: «Στόχος να γίνει η Κεντρική Μακεδονία τόπος γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών 365 μέρες το χρόνο»


Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καταστεί η περιοχή τόπος γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών 365 μέρες το χρόνο κι αυτός ο στόχος είναι δυνατό να επιτευχθεί από το επόμενο κιόλας έτος.

Με 2 λόγια…τι είναι η κάρτα γραφικών και σε τι χρησιμεύει;

Τρείς Νέοι μιλούν για την Ελλάδα του Σήμερα και του Αύριο


Το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης Θουκυδίδης διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με Θέμα "Τρείς Νέοι μιλούν για την Ελλάδα του Σήμερα και του Αύριο"
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στις 8:45μ.μ.

Κορωνοϊός (14/11/2021): 3.869 νέα κρούσματα (57 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 80 θάνατοι και 536 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.869, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 831.874 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 118 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ποιὸν νὰ ἐμπιστευτῶ


Γράφει ὁ Ἠλίας Ἀθ. Θεοχαράκης
Θεολόγος
Εἶπεν ὁ Κύριος:"... οὐ γὰρ ἐστὶν δένδρον καλὸν ποιοῦν καρπόν σαπρὸν οὐδὲ δέντρον σαπρὸν ποιοῦν καρπὸν καλόν. Ἕκαστον γὰρ δέντρον ἐκ τοῦ ἰδίου καρποῦ γινώσκεται..." (κάτ. Λούκ. ΣΤ' 37-45). Δηλαδὴ δὲν ὑπάρχει δένδρο καλὸ πού νὰ κάνει καρπὸ σάπιο οὔτε πάλι δέντρο σάπιο πού νὰ κάνει καρπὸ καλό. Εἶναι λοιπὸν ξεκάθαρος ὁ ΚΎΡΙΟΣ ποιὸν μποροῦμε νὰ ἐμπιστευόμαστε. 

Οι Τυφουδαίοι και ο Ολυμπιακός Πολυκάστρου

Από αριστερά: Δημήτρης (Τοκαρίκας), Χρήστος (Τακούλης), Νίκος (αρχηγός), Θωμάς
Μια φορά κι ένα καιρό, στην ωραία μας την πόλη…
Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Την 3η δεκαετία του 20ου αιώνα, εδώ στον ευλογημένο τόπο, ανατολικά του Αξιού και λίγο πριν τα βόρεια σύνορα μας, δίπλα στο μικρό χωριό ΚΑΡΑΣΟΥΛΙ που το 1920 αριθμούσε 322 κατοίκους, εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες-ξεριζωμένοι από τον Πόντο(1922), από την Ανατολική Ρωμυλία (Σιναπλή 1924 και Ραβδά 1925) και απο την Μικρά Ασία (Μετεβελί και Γεντζέ 1928).

Εκδήλωση, με τίτλο «Εικόνα, Λόγος, Μουσική, Χορός για το 1821», στο Κιλκίς


Κοινό δελτίο τύπου Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς, Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων και Συλλόγου Σαρακατσαναίων "Ο Φλάμπουρας"
Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ
Η πανδημία και οι δυσκολίες που έχει επιφέρει, δε θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν εμπόδιο στο να συνεχίσουμε να τιμούμε το μεγάλο γεγονός της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο Γιάννης του Πολυτεχνείου


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Μέρες σαν κι αυτές, μέρες εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας, ο νους μου πάει πίσω στα περασμένα για να ανασύρει από το θησαυροφυλάκιο της μνήμης στιγμές φωτεινές σαν φανοστάτες στην πορεία της ζωής και το άγνωστο διάβα της.

Νίκη πέτυχαν οι αθλήτριες του Αίαντα, την Κυριακή απέναντι στον Άτλαντα Κιλκίς με 3-0 σετ


Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Σύνθεση ομάδας:
Σακαλάκη Τ. (C).
Τσιλιγκαριδου Κλειώ, Χατζηπαραδείση Ευαγγελία, Σαμολαδά Βασιλική, Καμπούρη Άννα, Λυρτζή Μάρθα, Κολεσιώτου Σοφία, Βαμβάκα Βάγια, Παπαδοπούλου Μαρία, Ανδρεανίδου Παρασκευή, Λαζαρίδου Αγγελική.

Διευκρινιστικές αποφάσεις του ΥπΑΑΤ μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου με τους αγρότες, για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ


Διευκρινιστικές αποφάσεις Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Οι πρόσφατες αλλαγές στην κατανομή των βοσκοτόπων αλλά και στις μεταβιβάσεις εθνικού αποθέματος υπηρετούν το μεταρρυθμιστικό όραμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δηλαδή τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων και την επανατοποθέτηση τους στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μέσω της ανάδειξης τους στην κορυφή της παραγωγικής πυραμίδας της ελληνικής οικονομίας. 

(Video) Μαγνητοσκόπηση του θεατρικού αναλογίου "Τα ματωμένα μου πόδια", στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Μαγνητοσκόπηση του θεατρικού αναλογίου "Τα ματωμένα μου πόδια", στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.