Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίξτε τις σχολές λέει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

"Σήμερα που το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελέσει το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων φοιτητών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εξεταστικές βρίσκονται στον αέρα, εγγραφές πρωτοετών δε γίνονται και μεταπτυχιακά έχουν παγώσει.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα των ηρωικών χωριών Κλειστό (Μούζγαλη), Αμπελόφυτο (Μούρσαλη) και κυδωνιά (Κοτσαλάρ)

Το παράρτημα Κιλκίς και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα των ηρωικών χωριών Κλειστό (Μούζγαλη), Αμπελόφυτο (Μούρσαλη) και κυδωνιά (Κοτσαλάρ) της περιοχής των Κρουσίων,την Κυριακή 29-9-2013 στις 11 π. μ. , τα οποία έκαψαν οι γερμανοφασίστες κατακτητές ναζί, στις 25-10-1941, και εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό τους.

«Εγκληματική οργάνωση» οι… Γαλάτες της Ιερισσού

Είκοσι τρεις κάτοικοι του χωριού και 4 Θεσσαλονικείς έλαβαν κλήσεις για να εμφανιστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Την ώρα που οι απηνείς διώκτες του εγκλήματος εξαπολύουν – υποτίθεται – ανθρωποκυνηγητό κατά των ναζί, είναι οι Ιερισσιώτες πάλι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Νόμο ως δυνάμει τρομοκράτες.

Δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

COMENIUS
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς για ακόμη μία φορά στήριξε και συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS. Στο πλαίσιο της υποδοχής εκπαιδευτικών και μαθητών από Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία και Γαλλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Σύμπραξης Σχολείων COMENIUS αποδεχόμενο την πρόσκληση του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας.

65η Συνάντηση Πτυχιούχων Δ. Δ. Μια διακεκριμένη Συνάντηση στο ακριτικό Κιλκίς

«Φιλ’ αγαπημέν, καλώς έρθεται για 65 φοράς σην συνάντησην σ’ ατίντς που θα παίρνε τα πτυχία τουν. Αδά, σα ιερά και προσφυγικά αγιασμένα χώματα τη Κιλκιζί, ταζ σα σύνορα, όπου φυλάγνε τ’ άκρας, άμον ο Λεωνίδας τα Θερμοπύλας. Απόψ’, που είνεται το αντάμωμαν, απ’ όλα τα μέρε τη πατρίδας, ατίν που θα παίρνε τα πτυχία τουν, νουνίζνε, αναστορούν, χάρονταν και εφτάνε όνειρα… Ασήν ψύνε μουν να περάνετε έναν έμορφον βραδύν σε έναν έμορφον συνάντησιν».

Ως μάνες, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες σε καλούμε να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου!

Υπογράφει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς
"Γονιέ,
Και η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με δεκάδες προβλήματα για τη λαϊκή οικογένεια. Δεν είναι μόνο η αδυναμία ικανοποίησης των βασικών αναγκών μας, είναι και η επίθεση απέναντι στα ίδια μας τα παιδιά. Εδώ και καιρό, με την εφαρμογή του «νέου σχολείου» της αγοράς, με τα νέα βιβλία, με τις συγχωνεύσεις, με τα 30άρια τμήματα κτλ. οδηγούν τα παιδιά μας στην αμορφωσιά και στις ληξιπρόθεσμες δεξιότητες.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.: "Έξω οι Νεοναζί από τα συνδικάτα και τους χώρους εργασίας"


ΟΧΙ στο χαράτσι 25€ για είσοδο στο δημόσιο νοσοκομείο!

Υπογράφει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση 
Στο τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, ήδη βγήκε στη δημοσιότητα η συν-απόφαση του Υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ για επιβολή δύο νέων χαρατσιών στους ασφαλισμένους, με ισχύ από 1/1/2014. Συγκεκριμένα, ορίζεται η καταβολή εκ μέρους των ασθενών του ποσού του 1€ ανά συνταγή που θα εκτελείται (!) από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25€ προκειμένου να εισαχθούν στο «δημόσιο» Νοσοκομείο για νοσηλεία. 

Συνεχίζεται η προετοιμασία για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Με φιλικές αναμετρήσεις και προπονήσεις συνεχίζει την προετοιμασία του ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα με σκοπό την όσο καλύτερη παρουσία του στο νέο πρωτάθλημα. Μετά τις επιστροφές των Παναγιωτίδη Πασχάλη, Παναγιωτίδη Γεώργιου και Λιθοξόπουλου Φώτιου αλλά και με τις προσθήκες των Μουρατίδη Χρήστου και Μουμούρη Γρηγόριου η ομάδα με τις εμφανίσεις της δίνει «υποσχέσεις» για την δημιουργία ενός συνόλου που θα έχει πρωταγωνιστικό και όχι παθητικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Επιτυχής η συμμετοχή ΑμεΑ σε ιδιωτική κατασκήνωση με τη χρηματοδότηση του Δήμου Κιλκίς και Παιονίας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» με χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση του κατασκηνωτικού προγράμματος για την θερινή περίοδο 2013.

Αυλαία της αγωνιστικής χρονιάς στα “Κωνσταντινίδεια 2013” της Νάουσας

Στους αγώνες με την επωνυμία “Κωνσταντινείδεια 2013” πέφτει η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων της αγωνιστικής ομάδας του τμήματος στίβου ΓΑΣ Κιλκίς.

Πρωτιές στα δέκα από τα δεκαπέντε αγωνίσματα των αγώνων το τμήμα στίβου του ΓΑΣΚ

Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς , διεξήχθησαν με επιτυχία στις 14 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς οι αγώνες της Φθινοπωρινής φάσης του διασυλλογικού πρωταθλήματος της κατηγορίας Παμπαίδων & Παγκορασίδων Β' της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας Κιλκίς.

Συνεχίζονται οι “Ιστορικοί Περίπατοι στο Κιλκίς”

Από το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, θα συνεχιστεί κανονικά η δράση “Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα", που υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΑμέΑ με συμμετοχή του συλλόγου «ΚΟΥΡΟΣ» Κιλκίς

Με τη συμμετοχή έξι (6) αθλητών και την ταυτόχρονη παρουσία του φυτωρίου της ομάδας, έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης για Άνδρες με Νοητική Στέρηση, ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «Κούρος». 

Υποδοχή των αντιπροσωπειών του πανευρωπαϊκού προγράμματος Comenius

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 το απόγευμα έγινε η επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών (καθηγητών και μαθητών) του πανευρωπαϊκού προγράμματος Comenius στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Κιλκίς από τον κ. Μπαλάσκα Ευάγγελο.

Δωρεάν Δραστηριότητες-Αθλοπαιδίες στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς

Από τις 1 Οκτωβρίου 2013 θα αρχίσουν να τελούνται διάφορες αθλοπαιδίες όπως basket, volley, ae- robic (τμήμα εφήβων & kids) ή δραστηριότητες ό-πως τμήματα χορευτικού, μαντολινάτας, εικαστικών & τμήμα κοινωνιολογικής υποστήριξης στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Νέου Αγιονερίου όπου θα μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

"Όχι στον ναζισμό και στην μισσαλοδοξία"

Υπογράφει η Κοινωνία Πολιτών νομού Κιλκίς
Για άλλη μια φορά η Ελληνική Κοινωνία και όχι μόνο, βρέθηκε αντιμέτωπη με το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού από τις εγκληματικές ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής τροφοδοτώντας ένα κλίμα έντασης και πολιτικής πόλωσης, με την δολοφονία ενός αντιφασίστα, ανθρώπου της τέχνης και ενεργό μέλος της κοινωνίας και επιδιώκοντας να αναβιώσουν το κλίμα του εμφυλίου πολέμου αποπροσανατολίζοντας τον Ελληνικό Λαό από τα καθημερινά του προβλήματα τα οποία και διογκώνονται καθημερινά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Υπογράφει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς 
Μετά την απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα  με 48ωρη Απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Τι είναι φασισμός;

Του Δημήτρη Καζάκη
Τελικά τι είναι φασισμός; Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να ανοίξω μια θεωρητική συζήτηση για το φαινόμενο. Απλά θέλω να καταλάβω γιατί η ΧΑ είναι μια φασιστική οργάνωση, ενώ τα κυβερνώντα κόμματα και όσοι συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση γενοκτονίας του ελληνικού λαού ανήκουν στο δημοκρατικό λεγόμενο τόξο. Γιατί;

Παρουσίαση βιβλίου του Σ. Καλεντερίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς


«Βρώμικος πόλεμος και αισχρές συκοφαντίες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο»

Υπογράφουν οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο προχθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έκαναν κάτι που απ’ ότι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά.