Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ανοικτό την Τσικνοπέμπτη το Ράντσο Κιλκίς

Κοπή πίτας των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»
Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.30, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», στις εγκαταστάσεις του ΚΔΗΦ του Συλλόγου.

Κλήρωση πενήντα (50) αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων για τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή


Με αφορμή την Απογραφή που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), την πρώτη ψηφιακή Απογραφή στην Ελλάδα, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της Χώρας μας το μοναδικό στο είδος του αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021». Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή του προγράμματος απασχόλησης ανέργων


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με ερώτηση τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, 39 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή του προγράμματος απασχόλησης ανέργων για τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές (ΛΑΠ) της χώρας.

Κορωνοϊός (22/2/2022): 19.623 νέα κρούσματα (144 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 67 θάνατοι και 455 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.623, εκ των οποίων 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.336.615 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 307 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.166 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διακοπή ρεύματος την Τετάρτη στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης σε τμήμα της Ξυλοκερατιάς (στην είσοδο του οικισμού από το Γαλλικό) από τις 8:30 έως τις 14:00.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 22/2/2022, 2:52 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (21 Φεβρουαρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Υπεγράφη από τον ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά η ΚΥΑ για ενισχύσεις για κλημεντίνη, επίσπορη και βιομηχανική πατάτα


Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά η ΚΥΑ για την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στους παραγωγούς επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας, καθώς και στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και από τον υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη.

Εργασίες συντήρησης από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς


Εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου ευθύνης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς εκτελούνται από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κιλκίς.

Τοποθέτηση νέων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς στο ύψος του κόμβου Γαλλικού από την Π.Ε. Κιλκίς

Την τοποθέτηση νέων, αμφίπλευρων, χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος του κόμβου Γαλλικού, πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ανταποκρινόμενη άμεσα στην αντικατάσταση των τμημάτων που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου 2022, με υλικές ζημιές.

Η Λ. Αναστασιάδου, ο Γ. Σαρακιώτης και ο Π. Ψυχογυιός μιλούν στον Μπάμπη Καραγεωργίου στο ΟΚ Radio



Μεγάλη δωρεά βιβλίων στη δανειστική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Χέρσου από την εταιρία ALUMIL και την εθελοντική της ομάδα εργαζομένων


Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου
Μεγάλη δωρεά βιβλίων έλαβε το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χέρσου από την εθελοντική ομάδα εργαζομένων στην ALUMIL S.A. με την ονομασία green ambassadors που περιλαμβάνει μέλη από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς και εκπρόσωποι της οποίας προχώρησαν στη δωρεά την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022. 

Είκοσι έξι θέσεις απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας


Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 25.000 θέσεις του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (πρόγραμμα ‘’Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, συναφείς φορείς, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων’’), μεταξύ των οποίων και 26 θέσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Ο Χ. Δερμεντζόπουλος, η Χ. Παπαδοπούλου, ο Γ. Μελάς και η Ν. Συναπίδου, πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio

ΧΩΡΥΓΙ. Ένας περίβλεπτος λόφος με διαχρονική ιστορία στο Β. τμήμα του ν. Κιλκίς


Υπογράφει η Γεωργία Στρατούλη
Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Ένα περίοπτο φυσικό έξαρμα, με βιοκλαστικούς ασβεστόλιθους στην κορυφή του, το ‘Κάστρο’ ή ‘Λαζαρίτσα’, στα Α. του ποταμού Αξιού, 17 χλμ ΒΔ από την πόλη του Κιλκίς και 1,5 χλμ από τον σύγχρονο οικισμό του Χωρυγίου, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη του βόρειου τμήματος του ν. Κιλκίς.

Ο Πούτιν στα βήματα της Τουρκίας;


Υπογράφει ο Βλάσης Αγτζίδης
Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αυτονομημένων περιοχών του Ντομπάς (Λουγκάνσκ, Ντονιέτσκ) θυμίζει δομικά το ίδιο που έκανε η Τουρκία μετά την εισβολή του 1974. Όταν αναγνώρισε ενάντια σε κάθε διεθνή σύμβαση και κανόνα το 1983, τις κατεχομενες περιοχές στην βόρεια Κύπρο ως ανεξάρτητο κράτος.

Σε ανοικτό διαγωνισμό το έργο αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων, στην ΤΚ Σταθμού Μουριών


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Δημοσιεύθηκε, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών για την ανάθεση του έργου: «Εκπόνηση τεχνικών μελετών ωρίμανσης αναβάθμισης αρδευτικών δικτύων στην ΤΚ Σταθμού Μουριών του Δήμου Κιλκίς» στο πλαίσιο του Μέτρου 20.