Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Παρουσίαση του HP LX200 του 1994

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος στα Palmtops και τα PDAs. Εδώ παρουσιάζεται το διάσημο HP LX200 του 1994.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
στις παράπλευρες οδούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Φραγγίδης: «Η στήριξη των Δικηγορών στις λογικές διεκδικήσεις τους είναι επιτακτική»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή νομού Κιλκίς κ. Γιώργου Φραγγίδη, για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης στον δικηγορικό κλάδο.

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021


Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 (09.00-15.00) στη νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. (απέναντι από τη ΧΑΝΘ)

Η μειωμένη συλλογή αίματος που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών που οδηγεί στη μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών, έχει φέρει τα αποθέματα αίματος σε οριακά επίπεδα. 

Ο αόρατος πόλεμος


Γράφει η 
Αθηνά Αντωνιάδου 
Κοινωνιολόγος
Η Τουρκία φοβάται τις αξίες και τα σύμβολα που είναι ικανά να ενώσουν τον απανταχού ελληνισμό και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως οι Έλληνες όντας ενωμένοι δεν κάνουν απλώς θαύματα, γίνονται μικροί θεοί. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το παραπάνω δεν είναι μόνο διαπίστωση της νέο-οθωμανικής Τουρκίας και του Ερντογάν, αλλά κάτι που το γνωρίζουμε και εμείς καλά. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 26/2/2021, 9:48 μ.μ.


Σύλληψη για αντιποίηση
Συνελήφθη χθες (25 Φεβρουαρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε σε αστυνομικό έλεγχο με όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, είχε εκμισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων σε περιοχή της Αττικής και στο οποίο είχε τοποθετήσει αυτοκόλλητα με την ένδειξη «ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ», ενώ στην οροφή είχε τοποθετήσει παράνομα 3 φάρους.

Ομιλία Φραγγίδη στη Βουλή με θέμα "Ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας"

Τοποθέτηση Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή νομού Κιλκίς, στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του ν/σ του ΥΠΕΞ με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας»
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Συζητάμε σήμερα στην Ολομέλεια ένα σχέδιο νόμου για την οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρυθμίσεις θεμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας. Ένα σχέδιο νόμου 480 άρθρων και 377 σελίδων, για την ακρίβεια.

Έστιν ουν τραγωδία


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Απίστευτες αποκαλύψεις γκρεμίζουν απ' το βάθρο τους, τους ποιούντες το ήθος τις τελευταίες εβδομάδες. Από μικρά παιδιά μάθαμε να θαυμάζουμε και να εξιδανικεύουμε όλους αυτούς που ζωντάνευαν ρόλους με τους οποίους ταυτιζόμασταν νοιώθοντας κι εμείς και λύτρωση και κάθαρση, κάθε φορά που το καλό θριάμβευε.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011.
Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Με απόφαση Φωτεινής Αραμπατζή, χρηματοδοτούνται 11 ερευνητικά προγράμματα σε μελισσοκομία - σηροτροφία


Την Υπουργική Απόφαση για τη χρηματοδότηση 11 ερευνητικών προγραμμάτων σε 7 Πανεπιστήμια και Επιστημονικά Ινστιτούτα στον τομέα της μελισσοκομίας και της σηροτροφίας, υπέγραψε σήμερα η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνης Παππάς


Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Φάνης Παππάς υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή, ενώ τις αρμοδιότητες του Προέδρου θα ασκεί, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ αριθμ. 2642/294319/15-11-2019, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μελάς.

Αποχαιρετάμε το χειμώνα στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου για αυτό το έτος και το τέλος του χειμώνα είναι προ των πυλών. Σε αυτό το κλίμα κινήθηκαν και οι δραστηριότητες των δομών του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids την εβδομάδα που πέρασε. Πολλές διαδικτυακές δράσεις σύγχρονης αλλά και ασύγχρονης εκπαίδευσης προσέφεραν δημιουργικές ώρες στους μαθητές και τους έφεραν λίγο πιο κοντά, μιας που η δια ζώσης επικοινωνία είναι ακόμη απαγορευμένη.

Ο περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου, μιλά στη Γνώμη, στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Σήμερα η κοινωνικοπολιτική στήλη των συνεντεύξεων μας, φιλοξενεί μια λαμπρή και δυναμικά γυναίκα, μητέρα, δικηγόρο, πολιτικό με ένα όμορφο πλατύ χαμόγελο. Την κυρία Μελίνα - Μαρία Δερμεντζοπούλου. Για να δούμε τι μας είπε. 
Η συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά.
Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Μελίνα: Καταγωγή, ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, πολιτική, ΠΚΜ, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, καθημερινότητα κλπ.
Γεννήθηκα στην Ορεστιάδα, στον νομό Έβρου, από όπου είναι και η καταγωγή του πατέρα μου. Στα 18 μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη, πατρίδα της μητέρας μου, για σπουδές και έμεινα μόνιμα. Είμαι Δικηγόρος Παρ ‘Αρείω Πάγω και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών.

31 χρόνια γεμάτα αγάπη - προσφορά ζωής


Του 
Βασίλη Αθανασιάδη
Ήταν Φεβρουάριος του 1990 όταν ύστερα από πρόταση του γράφοντος, προέδρου των «Ακριτών» Πολυκάστρου και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (+ Χρήστος Αδαμίδης, + Ηρακλής Αποστολίδης, Σάββας Καρδόπουλος και Νίκος Σιάνας ) ιδρύθηκε η «Τράπεζα αίματος» του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων.

Έγκλημα και Τιμωρία


Σοφία Κεσίδου
Ενεργή πολίτισσα του Δήμου Κιλκίς
Στο πρώιμο στάδιο του ποινικού δικαίου το έγκλημα θεωρούνταν "ύβρις". Η ποινή ως εκδίκηση επείχε ιερό χαρακτήρα και συνίστατο στην αποβολή του δράστη από τη θρησκευτική κοινότητα.

Κορωνοϊός (26/2/2021): 1.790 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 29 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.790, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Ανοιξιάτικο κλάδεμα δέντρων στην οδό Βενιζέλου στο Κιλκίς

Ανοιξιάτικο κλάδεμα δέντρων στην οδό Βενιζέλου στο Κιλκίς, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Διακοπές ρεύματος σε Δροσάτο και Μαυρονέρι του Δήμου Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί διακοπές ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο:

Rapid tests στη Φύσκα Κιλκίς, τη Δευτέρα 1η Μαρτίου


Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν στη Φύσκα την Δευτέρα 1η Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 14:00. Η μαζική δειγματοληψία θα διεξαχθεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας με τη συνδρομή κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ.

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης των δήμων Κιλκίς και Παιονίας - Υποβολή αντιρρήσεων


Ανακοίνωση 
Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς
Από τη Διεύθυνση Δασών Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με την αριθ. 2119/26-02-2021 (ΑΔΑ:6ΔΗΙΟΡ1Υ-ΨΗΧ) ταυτάριθμη απόφασή μας, αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο») (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx) ο δασικός χάρτης όλων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων (78 συνολικά) των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Ανακοίνωση ομοσπονδιών για συνέχιση της απεργίας - αποχής