Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πέντε κακουργήματα για τις υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας Στη δημοσιότητα τα ονόματα λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων τους

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας και των συζύγων δύο εξ αυτών άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την απάτη ύψους τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Ταμείου.
Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε από την εισαγγελία για μια ακόμα υπαλλήλο του ΙΚΑ Λακωνίας, της Μυρσίνης Θωμάκου, η οποία αναζητείται.

Αποδοκιμασία του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζου (βίντεο)


Μπροστα σε έναν κλοιό πολιτών που άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα βρέθηκε το απόγευμα ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος που βρέθηκε στην Τρίπολη για να μιλήσει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Προσωρινά κρατούμενος ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε ο 66χρονος συνταξιούχος εκτελωνιστής που κατηγορείται ως "εγκέφαλος" του πολυμελούς κυκλώματος αρχαιοκάπηλων που εξαρθρώθηκε προ ημερών, από τις αστυνομικές αρχές τής Βόρειας Ελλάδας.
Ο 66χρονος, μετά την απολογία του στον α' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Την ίδια τύχη είχε ένας ακόμη από τους συλληφθέντες που φέρεται να είχε "πρωταγωνιστικό" ρόλο στην υπόθεση και κλήθηκε να δώσει σήμερα εξηγήσεις στις ανακριτικές αρχές.

Δήλωση Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για το PSI

"Με την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους που έχει γίνει ποτέ, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική, θα έλεγα ιστορική, επιτυχία, που έγινε δυνατή με τις συστηματικές, συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες πολλών. Με τη βοήθεια των εταίρων μας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο.

Maria's Hair Resort Kilkis

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Στην Αλεξανδρούπολη το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία

"Στη σύγχρονη εποχή οι γυναίκες δεν είναι πλέον τα θύματα, αλλά τα απαραίτητα συστατικά των λύσεων"

Γράφει η Νατάσα Σωτηριάδου
Υπεύθυνη γυναικών ΔΗΜ.Τ.Ο Κιλκίς-
Μέλος ΝΟ.Δ.Ε Κιλκίς

Στις 8 Μαρτίου καθιερώθηκε η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας ως αναγνώριση της προσφοράς της στην ανάπτυξη και ευημερία της οικογένειας και της κοινωνίας. 
Εμείς οι γυναίκες όμως – καθώς και όσοι εκτιμούν την ύπαρξη και την προσφορά μας- δε θέλουμε να έχουμε μια μέρα για να μας τιμούν, αλλά θέλουμε να χαιρόμαστε, έστω και μέσα από συχνές διεκδικήσεις, κάθε μέρα τα αγαθά που παρέχονται σε όλους μας.
Στη σύγχρονη εποχή οι γυναίκες δεν είναι πλέον τα θύματα, αλλά τα απαραίτητα συστατικά των λύσεων. Γι’ αυτό φέτος γιορτάζουμε τη δυναμική γυναίκα.
Τη γυναίκα, που παρ’ όλη τη δύσκολη δεδομένη κατάσταση δεν συμβιβάζεται, δεν παρασύρεται από τις κινδυνολογίες, συνεχίζει να προσπαθεί ψάχνει το ιδανικό, με μοναδικό σκοπό την επίτευξη των στόχων της!

Η φωτογραφία της ημέρας


Το σχόλιο αναγνώστη της ημέρας

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ισότητα των δύο φύλων – Ίσες ευκαιρίες":
Μην αναλώνεστε σε ανακοινώσεις μια φορά τον χρόνο για την ισότητα των δυο φύλων και αναζητήστε τις γυναίκες του μόχθου εκεί που πραγματικά υποφέρουν και ειναι θύματα εκμετάλλευσης. Στους τόπους δουλειάς. Δεν είναι ντροπή... Εκεί θα βρείτε γυναίκες να απολύονται όταν επιστρέφουν από την άδεια τοκετού. Εκεί θα βρείτε μητέρες ανασφάλιστες να μην έχουν δικαίωμα να αφήσουν το παιδί τους σε κάποιο παιδικό σταθμό. Εκεί θα βρείτε γυναίκες να δουλεύουν για το επίδομα των 400 ευρώ και μάλιστα με αμέτρητες απλήρωτες εργασίας. Δεν μας πείθετε για τις αγωνιστικές σας διαθέσεις. Να είστε καλά και οταν αποφασίσετε να μοιραστείτε τον πλούτο σας με το κόσμο του μόχθου ελάτε να μας βρείτε αλλιώς θα σας βρουν αυτοί.

Ερώτηση Παραστατίδη και πέντε ακόμη βουλευτών με θέμα «απομείωση αξίας ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτών».

O Θεόδωρος Παραστατίδης, μαζί με άλλους πέντε βουλευτές, συνυπέγραψε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο με θέμα «απομείωση αξίας ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτών». Η ερώτηση έχει ως εξής:
Η επένδυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου έγινε από την διοίκηση της τ.ε., σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ίδιων των διοικήσεων των ταμείων.

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή με θέμα την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

O Βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, στις 08/03/12 σε ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής σε νομοσχέδιο που αφορούσε την κτηνοτροφία και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, έκανε αναφορά γενικά στα προβλήματα γεωργών και κτηνοτροφών. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο μεγάλο κόστος παραγωγής των προϊόντων, στους πολλούς φόρους που επιβαρύνουν τους αγρότες, στα καρτέλ, στους αεριτζήδες μεσάζοντες, στη μη πληρωμή αποζημιώσεων των αγροτικών προϊόντων που σαν αποτέλεσμα είχαν την ραγδαία συρρίκνωση του εισοδήματος γεωργών και κτηνοτρόφων και ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας, να προβεί σε νέα ρύθμιση των χρεών τους προς τις τράπεζες, προκειμένου ν’ανασάνουν οικονομικά.

Μελωδικό ταξίδι στο Sisters Κιλκίς την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012


Συνεδρίαση Διαπαραταξιακής Επιτροπής του δήμου Κιλκίς κατά των μεταλλείων

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 η Διαπαραταξιακή Επιτροπή κατά των μεταλλείων, η οποία συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της 1ης Μαρτίου 2012, και μετά από σχετική πρόταση της δημοτικής αρχής προκειμένου σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα να υπάρχει άμεσος συντονισμός ενεργειών, αλλά και σχετική ενημέρωση φορέων και δημοτών.

Ανακοίνωση ΠΑΣΕΒΕ για την προστασία των υπερχρεωμένων ΕΒΕ και νοικοκυριών

Οι πληροφορίες που έρχονται στην ΠΑΣΕΒΕ απ’ όλη την Ελλάδα εμφανίζουν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ και λαϊκές οικογένειες και ειδικά αυτοί που από τη βαριά φορολογία, το τέλος επιτηδεύματος, το χαράτσι για τα ακίνητα, την εισφορά αλληλεγγύης, τις μειώσει μισθών και συντάξεων κλπ., βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν απ’ τις Τράπεζες, για να κρατήσουν το μικρομάγαζο ή να αποκτήσουν σπίτι.

Ισότητα των δύο φύλων – Ίσες ευκαιρίες

Γράφει η Συμεωνίδου-Τσιβρεμετζή Κωνσταντία
Υπεύθυνη γυναικών ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) είναι μια επέτειος που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο από Κυβερνήσεις, γυναικείες οργανώσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα. Είναι μια αναφορά σε δεκαετίες αγώνων απλών γυναικών, για ισότητα, δικαιοσύνη, ειρήνη και ανάπτυξη. Η ισότητα των φύλων και η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών των πιο πάνω οργανισμών.

Έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου στο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Κιλκίς διοργανώνει την 15η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ώρες 10.30π.μ.-15.00μ.μ. με τη συμμετοχή εκδοτικών οίκων και εκπαιδευτικές ομιλίες συγγραφέων, εκδοτών και εκπαιδευτικών.

Κλειστό το Δημαρχείο Κιλκίς στις 14 Μαρτίου 2012

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Κιλκίς την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, το Δημαρχείο Κιλκίς θα μείνει κλειστό εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την διενέργεια την ίδια ημέρα του Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς (ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Αθήνα). Σημειώνεται ότι το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διεξάγει τον εν λόγω πλειοδοτικό διαγωνισμό, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του την εδώ και καιρό εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας, του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και πολλών ακόμη τοπικών θεσμοθετημένων φορέων, ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσίων.

Αύριο Σάββατο όλοι στο συμβολικό κλείσιμο του τελωνείου της Δοιράνης

Το Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο καλεί τους πολίτες του Κιλκίς να συμμετέχουν στο συμβολικό κλείσιμο του τελωνείου της Δοιράνης για 2 ώρες το Σαββατο 10-3-12 από τις 12:00 εως τις 2:00 το μεσημέρι. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να περάσει το μήνυμα ότι εμείς οι πολίτες του Κιλκίς δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας. Να είμαστε όλοι εκεί !

Ο άνθρωπος για το ζώο, διάβολος!

Ενόψει της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτισή μας προς τους επαγγελματίες της γουνοποιίας και του γουνεμπορίου, το καταναλωτικό κοινό που το στηρίζει, και την πολιτεία που συνεχίζει απροκάλυπτα την προνομιακή αντιμετώπιση του κλάδου με την πολιτική υψηλών επιδοτήσεων.

«Κληρώνει» από Δευτέρα για τα Κρατικά Λαχεία - Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός, επανέρχεται το «Ξυστό»

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση των κρατικών Κρατικών Λαχείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα οι τρεις κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Πρόκειται για την κοινοπραξία ΟΠΑΠ-Intralot-Lottomatica-Scientific Games, την αυστριακή Austrian Lotteries και την ιταλική Sisal σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου (Damco Energy) και την Damlot. Και οι τρεις προσφορές προέρχονται από διεθνείς παίκτες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών οι οποίοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να εξασφαλίσουν τη χρυσοφόρο σύμβαση.

Κατατέθηκε στη Βουλή ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός

Οι βασικές καινοτομίες του ΝΟΚ συνίστανται στην προστασία της αστικής γης και αναζωογόνηση των πόλεων, στην περιβαλλοντικά εναρμονισμένη δόμηση, στην εξυπηρέτηση των λειτουργιών των κτιρίων και στην προστασία των φυσικών πόρων και των διαθέσιμων χώρων της πόλης.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την προστασία της αστικής γης προβλέπονται:

Πέρα από κάθε προσδοκία το "κούρεμα" - Έφτασε το 95,7% μαζί με την ενεργοποίηση των CACs

- Ακριβώς στις 08:00 έγινε η ανακοίνωση του υπουργείου!
- Στο 85,8% η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών - 105,27 δισ. ευρώ μειώνεται το χρέος
- Στα 152 δισ. ευρώ οι προσφορές για τα ομόλογα
- Στις 15:00, την ίδια ώρα με την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, η συνεδρίαση της ISDA για την πιστοποίηση ή μη πιστωτικού γεγονότος
- Παντελής Καψής στο NewsIt: Ιστορική στιγμή για τη χώρα - Είναι η τελευταία μας ευκαιρία
- Λαγκάρντ: Αποφεύχθηκε η διάσπαση της ευρωζώνης
- Συνεδριάζει και το υπουργικό, συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου στις 13:00

Μόλις τα ρολόγια έδειξαν 08:00 ακριβώς, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σε άπταιστα αγγλικά, για το ποσοστό συμμετοχής στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Coca Cola και Pepsi αλλάζουν «συνταγή» λόγω ουσίας ύποπτης για καρκίνο

Σε αλλαγή συνταγής προχωρούν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής Cola στον κόσμο, η Coca-Cola και η Pepsi, προκειμένου να μην αναγκαστούν να βάλουν στα αναψυκτικά τους μια ετικέτα που προειδοποιεί για κίνδυνο καρκίνου. Αιτία είναι η χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα αναψυκτικά τύπου Cola. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη ουσία είναι καρκινογόνος αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Μάλιστα, οι δύο εταιρείες έχουν υποχρεωθεί ήδη δια νόμου να αλλάξουν τη συνταγή τους στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

“Συνταγματικό δικαίωμα & όνειρο της νεολαίας ο αθλητισμός” Πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Διάσκεψη του ΣΕΓΑΣ Στις εργασίες έλαβε μέρος ο κ. Νίκος Σερασκέρης

Στις περικοπές που έχει υποστεί ο ΣΕΓΑΣ τους τελευταίους μήνες, σε αυτές που αναμένεται να ακολουθήσουν, στα προβλήματα που προκαλούν, αλλά και στις κινήσεις, που οφείλει να κάνει η ομοσπονδία, προκειμένου να επιβιώσει αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, στην διάρκεια της Πανελλήνιας Διάσκεψης με τη συμμετοχή των Προέδρων και των Τεχνικών συνεργατών των ΕΑΣ- ΤΕ στις εργασίες της οποίας πήρε μέρος και ο έφορος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς Νίκος Σερασκέρης ως Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς.

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού (πρώην Διεύθυνση Εμπορίου) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι κατά το μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2012 διενεργήθηκαν έλεγχοι και αναπτύχθηκαν δράσεις στους τομείς ευθύνης του ως εξής:

Ληστεία στη Χαλκιδική

Χθες (08.03.2012) το απόγευμα, στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, άγνωστος δράστης, χτύπησε την πόρτα της οικίας 88χρονου ημεδαπού ο οποίος και άνοιξε, εισήλθε εντός της οικίας, πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγητική καραμπίνα σε τοίχο για εκφοβισμό, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και ακολούθως τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.

Έκλεψε ξύλινους πασσάλους


Συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Βαρικό Πιερίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 45 ετών, διότι αφαίρεσε από ημεδαπό 65 ετών ξύλινους πασσάλους και τους τοποθέτησε στο τρέιλερ του Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου του. Οι πάσσαλοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον 65χρονο. Συνελήφθη επίσης χθες το βράδυ, στον Προμαχώνα Σερρών, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, ένας ημεδαπός 45 ετών, διότι επιχείρησε να πραγματοποιήσει έξοδο από την ελληνική επικράτεια οδηγώντας ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τις Ιταλικές Αρχές. Το όχημα κατασχέθηκε.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: «Τι και αν πέρασαν οι απόκριες οι μάσκες παραμένουν»

Στο ιδεολογικό νεφέλωμα του ΠΑΣΟΚ πολλοί επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να παρέμβουν διεκδικώντας την προσωπική τους κατοχύρωση στις εξελίξεις.
Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, να παρουσιαστεί ως η «λευκή περιστερά» της πολιτικής αλλά και ως ο εκφραστής μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής λογικής.Αντιλαμβάνομαι τη μοναξιά που νοιώθει. Η πολιτική αρένα είναι σκληρή, για όσους ως διάττοντες κομήτες προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Λένε ΟΧΙ στα μεταλλεία με ποδηλατοδρομία στη Βάθη Κιλκίς την Κυριακή


Το επίσημο τρέιλερ της Apple για το new ipad

Ακολούθησε τη διαδρομή της Στροφής

Αφιερωμένο εξαιρετικά