Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οκτωβριανή δραστηριότητα της Αστυνομίας στην Ελλάδα

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.

ΚΚΕ: "Με αγώνα και θυσία, γράφεται η Ιστορία"


Δράσεις στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου Κιλκίς

Την Παρασκευή 14-11-2014 πραγματοποιούνται στο Κιλκίς παράλληλες δράσεις στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου. Οι δράσεις συντονίζονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς και περιλαμβάνουν: αθλητικές δραστηριότητες αθλοπαιδιών στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, αθλητικές δραστηριότητες ατόμων με αναπηρίες και Kids Athletics στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Κιλκίς, καθώς και ενδοσχολικές δράσεις στο 10ο Νηπιαγωγείο, στο 5ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Η κεντρική εκδήλωση για το Κοινωνικό Σχολείο θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 11.00 π.μ.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Προσλήψεις Eκπαιδευτικών στις ΣΕΚ - Aιτήσεις άμεσα

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης η προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας. H διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων θα είναι ηλεκτρονική και περίπου σαν και αυτή των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.  Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν προθεσμία 11 ημερών για την κατάθεση των αιτήσεών τους.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό την Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια των υπευθύνων του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας του Δήμου Κιλκίς και οι Πολιτιστικές Ομάδες του 1ου- 2ου – 3ου Γυμνασίου, 2ου ΕΠΑ.Λ. και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς προτίθενται να οργανώσουν το 4ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στις 15, 16, 17, 18, 19 και 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:30 έως 13:30 στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.

Επίσκεψη στο μαθητών 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου στο Δημαρχείο Παιονίας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, «μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του», τα παιδιά της τρίτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, τη Δευτέρα 10/11/2014 επισκέφτηκαν το χώρο του Δημαρχείου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος και συνομίλησε μαζί τους.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 35/12-11-2014, 12-11-2014/1300 B) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Παρουσίαση νέας χειρουργικής αίθουσας και αίθουσας ανάνηψης στην Τρίτη Πτέρυγα του Γ.Ν. Κιλκίς.

Ενώ η παραλαβή του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνεχίζεται από το Γ.Ν. Κιλκίς, την εβδομάδα που μας πέρασε, εξοπλίστηκαν πλήρως τόσο τα χειρουργεία όσο και τα τμήματα ανάνηψης στην νέα Τρίτη Πτέρυγα του Νοσοκομείου μας.

ΑΣΕΠ: Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για τις 773 θέσεις στο Δημόσιο (προκήρυξη)

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για την Προκήρυξη 1Δ/2014, που αφορά την πλήρωση 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου φτάνει στο τέλος και το ΑΣΕΠ συνιστά, για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

886 εκ ευρώ στους λογαριασμούς 656.736 γεωργών και κτηνοτρόφων

Ολοκληρώνεται σήμερα, η πληρωμή της προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014 σε 656.736 δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους. Το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών ανέρχεται σε 886.450.613,63 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο εντός της ημέρας.

Να γιατί θυμάμαι - Πείρα από την εκπαίδευση στο σοσιαλισμό

Υπογράφει η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Είναι στιγμές που γυρνάς το μυαλό σου πίσω στο χρόνο. Οχι γιατί κάτι συνταρακτικό μας συμβαίνει τώρα... Είναι γιατί ζούμε πολλά τούτες τις στιγμές κι είναι δύσκολο να μην τις βάλουμε δίπλα στο χτες.

Τηλεδιάσκεψη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε 371 σχολεία ανά την επικράτεια

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποίησε χθες (11-11-2014), με ιδιαίτερη επιτυχία, τηλεδιάσκεψη σε 371 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια.

Ο Μάκης Βορίδης στο Κιλκίς

Επίσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 28-11-2014 ο Υπουργός Υγείας Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης. Ο Υπουργός έρχεται καλεσμένος της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς με αφορμή την επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας . Λεπτομέρειες για το ακριβές πρόγραμμα επίσκεψης καθώς και για την εκδήλωση εντός των επόμενων ημερών.

"Όταν κάτι γίνεται με αγάπη και σκληρή δουλειά, ανθίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο"




Λαμβάνοντας υπόψιν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γονείς για τη Σχολή γονέων, κατά τις προηγούμενες χρονιές, και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων.

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από την κατανάλωση άγριων μανιταριών

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για τους κινδύνους που μπορεί να έχει στην υγεία η κατανάλωση άγριων μανιταριών που έχουν συλλεχθεί στη φύση από ερασιτέχνες.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων έχουν καταγραφεί 60 περιπτώσεις σοβαρών δηλητηριάσεων σε όλη τη χώρα από την κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Την πρώτη ήττα γνώρισε η Κιλκισφαίριση

Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος «Π.Ο.Φ.Επ.Α.» (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) για την `Α κατηγορία Κεντρικής Μακεδονίας οι "Ping Viveurs" επικράτησαν της "Κιλκισφαίρισης" με σκορ 6-3.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Εξαγγελίες Σπυρόπουλου, εν όψει νέου Ασφαλιστικού-Περίθαλψη για όλους, τέλος·Στεγαστικά δάνεια-Πλειστηριασμοί και διεθνείς γύπες πάνω από την πρώτη κατοικία·Λόγω υποχρηματοδότησης- Το Πανεπιστήμιο Αθηνών μελετά μπλόκο στις μετεγγραφές
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Υγεία αναλόγως ενσήμων- Αποκαλύψεις- σοκ σε συνέδριο, από τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλο·Φορολογική (!!!) ασυλία έως την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας-Η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις της Εφορίας·Επιμένει στα επώδυνα η τρόικα!