Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εθελοντική αιμοδοσία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς


Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας για την αξιολόγηση

Υπογράφει το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.

"Επίσκεψη Υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου στο νομό Κιλκίς"

Υπογράφει, ο Σταμάτης Παπουλίδης
Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς 
Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τον νομό Κιλκίς, καλεσμένος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς και του μέλους της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα τομέα ΕΒΕ κ. Γιώργου Φραγγίδη.

Από την 1η έως τις 14 Οκτωβρίου 2014, το 16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Ο Δήμος Κιλκίς οργανώνει το 16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ από την 1η έως τις 14 Οκτωβρίου 2014. Σ’ αυτό συμμετέχει η Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Γαλλία, Ρουμανία, USA, Αργεντινή, Γερμανία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και Βραζιλία και καθημερινά θα δίνονται από δύο έως πέντε παραστάσεις, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Ομιλία Παναγιώτη Βουβογυιού στο Κιλκίς


Ανακοίνωση Περιφέρειας για ην Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που εορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:

"Αριστερός δε σημαίνει να μην επιθυμείς την αξιολόγηση και την αξιοκρατία…"

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
Επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο, όπως κάθε Σεπτέμβρη άλλωστε τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια η κουβέντα στα «περί αξιολόγησης των δημοσίων λειτουργών». Εδώ και τόσα χρόνια παρατηρείται στην πατρίδα μας ένα οξύμωρο φαινόμενο. Απ΄ τη μια η κοινωνία καταδικάζει το Δημόσιο σε ποσοστό άνω του 80% -πλην βεβαίως των δημοσίων υπαλλήλων- και από την άλλη στις πολιτικές ατζέντες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως των Αριστερών ή τουλάχιστον όσων κατά καιρούς ονομάζονται έτσι κυριαρχεί το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο»!

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να εξασφαλίζει ελεύθερη και έγκαιρη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, δωρεάν και ισότιμα σε όλους"

Δελτίο τύπου Επιτροπής Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Οι εξελίξεις στην Δημόσια Υγεία είναι ραγδαίες και πρέπει να μας ενεργοποιήσουν όλους. Η υποστελέχωση των δημόσιων Νοσοκομείων, οι ελλείψεις σε υλικά, το κλείσιμο δημόσιων δομών Υγείας, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οικονομική επιβάρυνση των ασθενών για φάρμακα και εξετάσεις και ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, συνθέτουν την εικόνα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη χώρα μας, που καταρρέει.

Η χλωρίδα του Κιλκίς συμμετέχει στο 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και παντομίμας 2014

Οι κουκλίτσες της φωτογραφίας
έχουν αποτυπωθεί σε διαφημιστικές
σημαιούλες του κουκλοθεάτρου
Του Βασίλη Ιωαννίδη
Οι κουκλίτσες αποτελούν τα άνθη του φυτού Εύφόρβιον ο Μυρσινίτης (Euphorbia myrsinites)πιο γνωστή ως Ευφόρβια.  Αναπτύσσεται κυρίως σε πετρώδεις- άγονες περιοχές της Νότιας Ευρώπης.

Κουκουλόπουλος: «Οι αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό θα προχωρήσουν κανονικά»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κτηνοτρόφους. Η αποζημίωση για τη χρήση εντομοαπωθητικών και η αποζημίωση αφ’ ενός μεν θανόντων ζώων - στο πλαίσιο του προγράμματος μεταδοτικής σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας - καθώς επίσης και η αποζημίωση εκεί που με ευθύνη της κτηνιατρικής υπηρεσίας έχουμε θανάτωση ζώου, θα προχωρήσει κανονικά, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Όλα θα «τρέξουν» κανονικά και θα σταθούμε δίπλα στον κτηνοτρόφο, όπως επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Aνακατωμένα λόγια

Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα
Δημοσιογράφος
''-Σε παρακαλώ μπορείς να μου δώσεις 2 ευρώ;'' Kάνω να προσπεράσω, γυρνάω πίσω, γυναίκα κοντούλα εκεί γύρω στα 55 αξιοπρεπής φαίνεται.
Μου είπανε ''είναι ανάγκη να πίνεις και καφέ;'' Χρόνια εθισμένη στον καφέ και το τσιγάρο εγώ, καταλαβαίνω ψάχνω στην τσάντα μου ένα δίευρο και της το δίνω, δακρύζει
''- Ευχαριστώ πολύ''

Βρούτσης: "Ασφαλιστική ισονομία για τους αγρότες μας - Φέρνουμε τον ΟΑΕΔ στην ψηφιακή εποχή"

Δελτίο τύπου Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Ψηφίστηκαν  στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 από τη Βουλή δυο σημαντικές τροπολογίες που, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, αποτελούν παρεμβάσεις - τομή στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας.

Μαθήματα αλληλεγγύης από την ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κοινωνία βιώνει σε όλη την ένταση την οικονομική κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα και έχουν χάσει μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Το πρόγραμμα αγώνων της Ακαδημίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ για το Σαββατοκύριακο

Η Ακαδημία "Αλέξανδρος Κιλκίς" θα μεταβεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις των Κανονιέρηδων στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει με τα τμήματα junior AJAX και BOCA (ώρα έναρξης 11.00) τις αντίστοιχες ομάδες των Εθνικού Εύοσμου και Αστέρα Αμπελοκήπων.

Τελικά έχει ή δεν έχει φυματίωση ο αστυνομικός στην Ειδομένη Κιλκίς;

Αναστάτωση και προφανώς αιτιολογημένη εάν επαληθευτεί προκαλεί στο αστυνομικό προσωπικό της Ειδομένης Κιλκίς η φήμη για κρούσμα φυματίωσης σε συνάδελφο τους και μάλιστα πατέρα δύο παιδιών. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr σε ιατρικό έλεγχο που υποβλήθηκε για προληπτικούς λόγους, βρέθηκε θετικός στον ιό, από τον οποίο έχουν προσβληθεί τουλάχιστον δύο μετανάστες.

4ήμερο προσφορών στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κερνάμε Κιλκίς»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας «ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΙΛΚΙΣ» που θα πραγματοποιηθεί από 2-5 Οκτωβρίου 2014 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς συμμετέχει προσφέροντας σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις στους επισκέπτες του. Με την επίδειξη του εισιτηρίου του Φεστιβάλ στα εμπορικά καταστήματα και τα κέντρα εστίασης που συμμετέχουν στην δράση, θα παρέχονται μειωμένες τιμές για όλη την διάρκεια του 4ημέρου.

Τσάκωσαν δύο Σκοπιανούς με 980 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν χθες (25.09.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, δύο υπήκοοι FYROM ηλικίας 23 και 28 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Καλοκαιρινές δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» αξιοποιώντας κατάλληλα το καταρτισμένο προσωπικό του και προσφέροντας δημιουργικές εμπειρίες προς τους ωφελούμενους. Ενδεικτικά, ορόσημα του προγράμματος αποτέλεσαν:

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Εφιάλτης φτώχειας- 6,3 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται ή κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το όριο·Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ-Μετεγγραφές… του χρόνου·Καταδίκη της Ελλάδας- Ευρω-χαστούκι για τις συνθήκες κράτησης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αποκάλυψη- Τι κρύβουν – Η θύελλα με την ξαφνική παραίτηση του Πρέσβη στο Βερολίνο (εξάδελφος του πρωθυπουργού)·Πάτησε νάρκη ο Άδωνης- «Βράζουν» η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν. Δ. αλλά και το περιβάλλον του πρωθυπουργού ·Αλβανικό παραλήρημα και στα σχολικά βιβλία- «Φλώρινα, Καστοριά, Πρέβεζα υποδουλωμένες από την Ελλάδα» κραυγάζουν στα εγχειρίδια γυμνασίου, λυκείου οι… καλοί μας γείτονες