Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Σε ισχύ το νέο καθεστώς. Διαζύγια-εξπρές με συνοπτικές διαδικασίες και ακριβότερες μηνύσεις

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα, Δευτέρα, οι νέες διατάξεις που επιφέρουν ριζικές αλλαγές στο καθεστώς έκδοσης συναινετικών διαζυγίων και κατάθεσης μηνύσεων. Τα συναινετικά διαζύγια θα είναι δυνατό να εκδίδονται ακόμη και μέσα σε μία εβδομάδα. Μέχρι σήμερα η όλη διαδικασία απαιτούσε περισσότερο από ένα χρόνο.
Προϋπόθεση για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου είναι η εξάμηνη διάρκεια του γάμου. Μέχρι σήμερα το διάστημα αυτό ήταν ένας χρόνος. Με τον νέο νόμο το συναινετικό διαζύγιο εκδίδεται με απόφαση του προέδρου Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Ευχές Τριτέκνων Πολυκάστρου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ Ν.ΚΙΛΚΙΣ: Προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης από τον ΟΓΑ των παροχών στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες

Σας κάνουμε γνωστό ότι με τις διατάξεις των άρθρων 42 και 43 του ν. 3918/2011  «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 31 Α΄/2-3-2011)  αντικαταστάθηκαν και συμπληρώθηκαν οι διατάξεις που αφορούν στη χορήγηση των  οικογενειακών επιδομάτων στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και καθορίστηκαν  νέα μηνιαία ποσά και νέες προϋποθέσεις χορήγησης και καταβολής τους, ως εξής:

Κατάσχεση 25 κιλών ηρωίνης στο τελωνείο Καστανεών

Στο Τελωνείο Καστανεών, στις 29.03.2012 βρέθηκε και κατασχέθηκε από Τελωνειακούς υπαλλήλους και με την βοήθεια του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών της ΕΛ.ΑΣ, ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους μετά της αμέσου συσκευασίας, είκοσι πέντε χιλιάδων επτακοσίων τριάντα πέντε γραμμαρίων και πενήντα επτά εκατοστών του γραμμαρίου (25.735,57). Η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν επιμελώς κρυμμένη στο ρεζερβουάρ Ι.Χ.Ε αυτοκίνητου προερχόμενου από Τουρκία, συσκευασμένη σε πενήντα (50) ισομεγέθεις συσκευασίες, σχήματος ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, υπήκοος Βουλγαρίας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για παράβαση του ν. 3459/2006 ¨περί ναρκωτικών¨.

Ημερίδα με θέμα «ΔΕΠΥ και Εκπαίδευση: Πέρα από την Υπερκινητικότητα»


Ο Ειδικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, παρευρέθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στην Ημερίδα με τίτλο «ΔΕΠΥ και Εκπαίδευση: Πέρα από την Υπερκινητικότητα» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητεί «κούρεμα» στα διασπαρμένα σε ξένες τράπεζες δάνεια υπαλλήλων

Μετά το εκλογικό επίδομα για τους υπαλλήλους των δήμων, το οποίο κατάφερε και πήρε, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρεί σε νέες κινητοποιήσεις-στάσεις εργασίας, διεκδικώντας αυτή τη φορά ρύθμιση των δανείων των δημοτικών υπαλλήλων τόσο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων όσο και από τις ιδιωτικές τράπεζες.
Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας έδωσε την εξουσιοδότηση στην εκτελεστική επιτροπή να αποφασίσει την ημέρα και τις ώρες.

Επέστρεψαν στη δραχμή οι κάτοικοι του χωριού Πηγή Σερρών!

Τη δική τους επανάσταση έκαναν την 25η Μαρτίου οι κάτοικοι του χωριού Πηγή Σερρών, που αποφάσισαν… την επιστροφή τους στη δραχμή!
Πρόκειται ένα όμορφο μικρό χωριό, των 2.000 κατοίκων, «σκαρφαλωμένο» στην καταπράσινη πλαγιά του Λαϊλιά. Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα έκανε τη δική του «επανάσταση». Μετά από λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι – κυρίως ηλικιωμένοι – αποφάσισαν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους και τη… δραχμή! Είναι το πρώτο ελληνικό χωριό το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ: «Όχι στην καταστροφή του δάσους των Σκουριών»

Η Γενική Συνέλευση της Πανελληνίας Κίνησης Δασολόγων που συνήλθε το Σάββατο 31-3-2012 στη Θεσσαλονίκη δηλώνει ομόφωνα την αντίθεση των μελών της, ελλήνων Δασολόγων, στην επιχειρούμενη νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στην Βόρειο Χαλκιδική, η οποία περιλαμβάνει ανοικτή εξόρυξη χρυσού, την μετατροπή σε λίμνες αποβλήτων δύο ρεμάτων και την κατασκευή εργοστασίου μεταλλουργίας χρυσού χαλκού και χημικού εργοστασίου παραγωγής θειικού οξέος.

ΛΑΘΟΣ οι πρόωρες εκλογές!

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Η χώρα ζει σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου ενώ από την άλλη, η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τα έσοδα του κράτους έχουν εκτροχιαστεί και οι αποκρατικοποιήσεις περιμένουν.  Ως προς τις αποκρατικοποιήσεις, παρενθετικά σημειώνουμε ότι όλοι μας πληρώνουμε για μια πανάκριβη Ειδική Γραμματεία των ΔΕΚΟ και έναν οργανισμό αποκρατικοποιήσεων με μηδενικό έργο, με παχυλούς όμως για τα στελέχη τους μισθούς και γενικά ένα τεράστιο κόστος λειτουργίας.

Επιστολή Π. Ψωμιάδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη

Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Της ζητά να κάνει «ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενότητας, προκειμένου να μην ευνοηθούν οι δυνάμεις εκείνες που φέρουν τη μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή του τόπου». «Είναι ιστορική η ευθύνη της ενότητας και βαρύνει όλους τους επικεφαλής των κεντροδεξιών δυνάμεων της χώρας. Ας παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές πικρίες, ας βάλουμε τώρα πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες!», καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για την αυριανή δίκη της υπόθεσης των προστίμων

Σχετικά με την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης των προστίμων στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προσέρχομαι αύριο στο Πενταμελές Εφετείο με την ικανοποίηση της δικαίωσής μου από τον Άρειο Πάγο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Είμαι βέβαιος πως η αλήθεια θα λάμψει. Προσβλέπω στη Δικαιοσύνη για την τελική μου δικαίωση».

Μια λογοτεχνική βραδιά με τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη

Μια όμορφη λογοτεχνική βραδιά με τον συγγραφέα εκ Θεσσαλονίκης, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αναγνώστες της πόλης μας.
Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν οι Λέσχες ανάγνωσης της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 19:30 το απόγευμα.

Παράταση για δηλώσεις αμοιβών ελευθέριων επαγγελμάτων και εισοδημάτων επιχειρήσεων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, για διευκόλυνση των φορολογούμενων, δίδονται οι παρακάτω παρατάσεις μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2012:
1.Υποβολής της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα η οποία λήγει την 30η Απριλίου 2012.
2.Υποβολής της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις η οποία λήγει την 31η Μαΐου 2012.
Εξ άλλου, η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2008 έως και 2011 θα παραμείνει ανοικτή τις επόμενες ημέρες ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Δήμος Τριπόλεως-20 Θέσεις στην Καθαριότητα και τον Ηλεκτροφωτισμό
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας-Θέσεις Ερευνητικού Επιστημονικού Προσωπικού
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολυνόη-170 Θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου-400 Θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Δήμος Λουτρακίου Αγ.Θεοδώρων-50 Θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Δήμος Ρόδου-293 Θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Δήμος Χίου-454 Θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης

Σχολικό Πρωτάθλημα Κλασσικού Αθλητισμού Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Κιλκίς

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 διεξήχθη το Σχολικό Πρωτάθλημα Κλασσικού Αθλητισμού Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Κιλκίς στο Στάδιο του Ο.Α.Δ. Κιλκίς για το σχολικό έτος 2011-2012. Οι μαθητές και μαθήτριες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε το φίλαθλο πνεύμα, αλλά και μια υγιής αντιπαράθεση, ευγενή άμμιλα μεταξύ των αθλητών/τριών – μαθητών/τριών που συμμετείχαν.  Η Διοργανώτρια Αρχή κατέβαλε κάθε προσπάθεια, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν άψογα και χωρίς προβλήματα.

Το μαύρο κουτί της Πανδώρας

Γράφει ο Κρίτων Αρσένης
Η Ελλάδα έχει την “πανάκεια” της. Είναι τα τοπία, η φυσική ομορφιά, η πολιτιστική κληρονομιά και τα τοπικά προϊόντα της. Αυτή η "πανάκεια" είναι σε απόσταση αναπνοής από εμάς, μπροστά στα μάτια μας, αλλά ποτέ δεν την αντιληφθήκαμε ουσιαστικά. Κι όμως ήδη μας προσφέρει τουλάχιστον το 15% του ΑΕΠ μας μέσω του Τουρισμού και πληρώνει τον ένα στους πέντε εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Ψήφισμα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στην έκταση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 29ής Μαρτίου 2012, ενέκρινε ψήφισμα με συντριπτική διευρυμένη ψηφοφορία σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, διαμονής και φροντίδας παράνομων μεταναστών, στο οποίο τονίζει:Μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με τεράστιες προεκτάσεις για κάθε δραστηριότητα εντός της χώρας η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κωφεύει και αναλαμβάνει, το μερίδιο που της αναλογεί για την ανακούφιση του προβλήματος, όπως δηλαδή με σταθερότητα πράττει έναντι κάθε ανάλογου προβλήματος που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

1 αυτοπρόταση και 3 ετεροπροτάσεις στο ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα που κατέδειξαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη υποψήφιων βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ και οι οποίες ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου 2012: 1 αυτοπρόταση και 3 ετεροπροτάσεις! Μα τέτοια αυτοδιάθεση....

Σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Την Πέμπτη στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Καταβάλλεται σήμερα, μαζί με τη σύνταξη, το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και την Πέμπτη στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Η καταβολή του δώρου στους συνταξιούχους θα γίνει με κατάθεση στον λογαριασμό τους, είτε σε τράπεζα είτε στα ΕΛΤΑ.
Την Πέμπτη θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα η καταβολή του δώρου θα πρέπει να γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη.

Μαρτυρίες Μεταλλείων Χρυσού (3)

Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους του νομού για τις καταστροφικές συνέπειες της εγκατάστασης μεταλλείων χαλκού - χρυσού στον νομό μας, έχουμε αρχίσει να συγκεντρώνουμε και να μεταφράζουμε μία σειρά σχετικών με το αντικείμενο άρθρων από διάφορες περιοχές του κόσμου. Στα κείμενα αυτά καταγράφονται από δημοσιογράφους και κατοίκους μεταλλευτικών περιοχών οι εμπειρίες που έχουν τόσο από αυτή καθ' αυτή τη λειτουργία των μεταλλείων όσο και από τη συμπεριφορά των μεταλλευτικών εταιρειών.
Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο



Χωριό Ovacik, κοιλάδα Bergama, βόρεια ακτή του Αιγαίου Πελάγους, Τουρκία
Από τους Nevena Panayotova, Denis Kuznetsov (από το site http://www.i-scoop.org)

Ο Hasan Gökvardar που ήταν ο μόνος Τούρκος στη διαχείριση του μεταλλείου, δούλεψε στην εταιρεία 13 χρόνια πριν αναγκαστεί να φύγει. «Δε μπορούσα να ζήσω έτσι πια.

Εκλογές στον Σύνδεσμο Θερμοϋδραυλικών Κιλκίς

Χθες 1 Απριλίου 2012 οι Θερμοϋδραυλικοί του Ν Κιλκίς ψήφισαν για εκλογή Δ/Σ και Αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος (ΟΒΥΕ). Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι:

Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου «ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ», εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και προκειμένου να δημιουργήσει πνευματικό κλίμα ετοιμασίας για τους πιστούς, πραγματοποιεί Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ.  Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και ώρα 7:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
To πρόγραμμα της χορωδίας θα παρουσιάσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.

Δείτε σε ένα υπέροχο βίντεο πως λειτουργεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται μέσα στο σώμα μας όταν δεχτούμε επίθεση από έναν ιό, μικρόβιο, μικροοργανισμό, ή βακτήριο; Ποιοι μηχανισμοί ενεργοποιούνται για να ξεκινήσουν οι στρατιές των πολεμιστών του οργανισμού μας και να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα; Πόσες φορές την ημέρα δεχόμαστε επίθεση από κάποια ασθένεια; Το καταλαβαίνουμε πάντα;
Στο βίντεο που θα δείτε θα ανακαλύψετε με αναλυτικά και επεξηγηματικά γραφικά αυτόν τον υπέροχο και πάντα έτοιμο στρατό του οργανισμού μας που λέγεται ανοσοποιητικό σύστημα.

Προκήρυξη του Προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ”

Υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η προκήρυξη του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ” για χρηματοδότηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιούνται από τους Δήμους. Η σχετική Πρόσκληση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕπιχειρησιακούΠρογράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη και προβλέπει απλουστευμένες διαδικασίες αξιολόγησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Δήμων στο Πρόγραμμα. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, με εξαίρεση όσους χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα ‘ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι’.

«Δεν τίθεται πλέον θέμα γερμανικών αποζημιώσεων» λέει το Βερολίνο

Τη θέση του πως «δεν αποτελεί πλέον θέμα» τo ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα ξεκαθαρίζει το Βερολίνο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημειώνει, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στο Πευκόδασος Κιλκίς


Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί!..- Προειδοποιούν Χρυσοχοίδης και Λοβέρδος για το Μεταναστευτικό… - Μόνο τα κρούσματα AIDS έχουν αυξηθεί κατά 1.000%!!!·Ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην «Κ» απευθύνει το μήνυμα.. – «Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω» ·Η Ν. Δ. για το έλλειμμα.. – «Ο κ. Βενιζέλος οφείλει να απολογηθεί για όσα διέπραξαν Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου»
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Τόλμησε η Βάσω Παπανδρέου να ξεσκεπάσει το βρόμικο ρόλο του πλέον μισητού προσώπου – «Αποτελείωσε την Ελλάδα ο Γιωργάκης και εγκλημάτησε σε βάρος του λαού»·Από Ιούνιο – Άγριο «τσεκούρι» σε μισθούς, συντάξεις·Οι δράσεις Χρυσοχοίδη –Λοβέρδου – Πιστοποιητικό υγείας προϋπόθεση για εργασία σε όλους τους μετανάστες

Υγειονομική Διάταξη: Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διαδοσης λοιμοδών νοσημάτων

Άρθρο 1
Λοιμώδη νοσήματα και έλεγχος
1. Λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία θεωρούνται τα νοσήματα που ορίζονται είτε ρητώς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε με παραπομπή σε ισχύουσες ρυθμίσεις Διεθνών Κανονισμών Υγείας που αποδέχεται η χώρα μας (όπως ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός-InternationalHealthRegulations), καθώς και τα λοιμώδη νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό.