Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 3/6/2021, 11:50 μ.μ.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων εταιριών – καταστημάτων, οχημάτων, ΑΤΜ και κλοπής οχήματος σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

(Video) Με απόλυτη επιτυχία έγινε η 2η Ποδηλατάδα Κιλκίς

Με απόλυτη επιτυχία έγινε η 2η Ποδηλατάδα Κιλκίς, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Με το 50% των εκθετών η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 5 Ιουνίου


Εκατόν επτά εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 5 Ιουνίου. Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της Covid – 19, η λαϊκή αγορά του Κιλκίς συνεχίζει να λειτουργεί με το 50% και με ενεργές τις ρυθμίσεις αναφορικά με την απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων των εκθετών, την τήρηση απόστασης ενάμισυ μέτρου μεταξύ των ατόμων που κινούνται στους χώρους της καθώς και την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Κορωνοϊός (3/6/2021): 1.239 νέα κρούσματα (12 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 39 θάνατοι και 476 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.239, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 406.751 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.779 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Μπαχαράκη στο Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς
Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στους Νομούς τη Κεντρικής Μακεδονίας, προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης στο Κιλκίς και συναντήθηκε με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Θεόδωρο Χριστοφορίδη και κ. Σωτήριο Μαρκάδα.

Εργασίες καθαρισμού πρασίνου στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης- Γαλάτιστας – Αρναίας- Παλαιοχωρίου


Εργασίες καθαρισμού πρασίνου στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης- Γαλάτιστας – Αρναίας- Παλαιοχωρίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 και κατά τον μήνα Ιούνιο, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Δήμος Παιονίας: Ανατέθηκε το έργο υδροδότησης των πρώην δήμων Πολυκάστρου και Αξιούπολης από το Πάικο


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Τετάρτη 2 Ιουνίου στο δημαρχείο του δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο υπογράφτηκε το συμφωνητικό ανάθεσης του έργου «ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΪΚΟΥ» προϋπολογισμού 3.830.645,16 € (άνευ ΦΠΑ 24%) με έκπτωση 49,37% και δαπάνη εργασιών 1.939.618,77 € , από τον Δήμαρχο κ. Σιωνίδη Κωνσταντίνο με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑ Δήμου Παιονίας, από τον Αντιδήμαρχο κ. Τζούρτζο Αθανάσιο με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Δημάρχου Δήμου Παιονίας και από τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Τ.Ε. κ. Δημήτρη Παπανικολάου.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 32 τομών με εγχυτή


Υπογράφει ο Γιάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Η Διοίκηση του Γ.Ν. Κιλκίς, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενισχύσεις και εκσυγχρονισμού του τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει ο άξονας προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΤΠΑ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία » προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 32 τομών με εγχυτή, συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ. 

Eρώτηση Γ. Φραγγίδη, για την εργασιακή επανένταξη και την οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Eρώτηση κατέθεσαν στη Βουλή ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, μαζί με τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, με την οποία ζητούν μέριμνα για την εργασιακή επανένταξη και την οικονομική ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων.

Γυναικεία πολιτική (και όχι μόνο) εν-συναίσθηση


Υπογράφουν οι:
- Παπαδοπούλου Χρυσή-Ουρανία, Απόφοιτη Τμήματος Χρηματοοικονομικής, Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας Ξενοδοχειακών Δραστηριοτήτων
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνείς Σπουδές, Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτό το σύντομο πόνημα δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά, ενός υποψήφιου εν δυνάμει ή νυν προέδρου ή πρ. Προέδρου ή ότι λέμε πιο από τα δυο αμερικανικά κόμματα είναι ‘’το καλό και το Άγιο’’. 

Λες και ήταν χθες - Κι όμως πέρασαν 30 χρόνια

Στη φωτογραφία (αριστερά) ο γράφων, τότε πρόεδρος των “Ακριτών” Πολυκάστρου με μερικές από τις πρώτες οικογένειες που εγκαταστάθηκαν και ενσωματώθηκαν στην κοινωνία του Πολυκάστρου. Απο αριστερά Γιώργος και Ναταλία Τοπουζίδη και μπροστά τα παιδιά τους, Αγάπη Παυλίδου, στο κέντρο Γαλήνη και Παύλος Λεντίδης και μπροστά τα παιδιά τους, Λιούμπα-Αγάπη(+) και Δημήτρης Κτενίδης και τα παιδιά τους και στην άκρη δεξιά η σύζυγός μου.
Σήμερα τα παιδιά τους δημιούργησαν τις δικές τους οικογένειες και αγαπούν τον τόπο μας που τα αγκάλιασε και τα πρώτα χρόνια είχαν την μεγάλη στήριξη του συλλόγου των “Ακριτών”.

Γράφει ο 
Βασίλης Αθανασιάδης

Εκεί στα μέσα του 1990 και της αρχές του 1991 ακριβώς πριν 30 χρόνια ήταν που εγκαταστάθηκαν στο Πολύκαστρο οι πρώτες οικογένειες Ποντίων προσφύγων από την τέως ΕΣΣΔ, κυρίως από Ουζμπεκιστάν και Ρωσία.