Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο νέος τραπεζικός κολοσσός! Η Εθνική απέκτησε το 84,53% της Eurobank

-Η συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι
-Από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει κοινή Επιτροπή των δυο Τραπεζών
-64.369 οι μέτοχοι της Eurobank αποδέχθηκαν την πρόταση της Εθνικής
- Η νέα υπερ-τράπεζα θα εξυπηρετεί καθημερινά περί τα 18 εκατ. πελάτες

Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας: «Δεν είστε με τον λαό αλλά σεβαστείτε τους αγώνες του….»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παιονίας καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Παιονίας διότι:
· Τη στιγμή που 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. (με όριο το εισόδημα των 5.900 ευρώ ετησίως).
· Τη στιγμή που η πολιτική της συγκυβέρνησης και των μονοπωλίων έχει οδηγήσει στην ανεργία 1.350.181 ανθρώπους, από τους οποίους μόνο οι 240.000 λαμβάνουν ακόμα κι αυτό το ισχνό επίδομα ανεργίας.

Γενική Συνέλευση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:30 μμ στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κιλκίς. Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, φέτος θα γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Προεδρείου του Συλλόγου. Καλούνται όλα τα μέλη να συμμετέχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους αλλά και να λάβουν μέρος στις εκλογές. Η συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη για τη ομαλή λειτουργία και την εξέλιξη των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

Επίσκεψη Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στο Σέλι

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς πραγματοποίησε επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι Ημαθίας με τη συμμετοχή 28 μελών και φίλων του συλλόγου αλλά και αρκετών μικρών μας φίλων.

Καράογλου: "Είμαι υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο"

«Είμαι αντίθετος στις απολύσεις, γιατί ήδη υπάρχουν τεράστια θέματα με την ανεργία στη χώρα μας», είπε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στον Real fm, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου. Προσθέτοντας ότι «είμαι όμως και υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο. Αυτό βέβαια είναι θέμα του Συντάγματος».

Οικολόγοι Πράσινοι: «Διάλογος τώρα για το μέλλον της Χαλκιδικής! Όχι στον αυταρχισμό, όχι στη βία»

"Η ενέργεια της καταστροφής εγκαταστάσεων και οχημάτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής την Κυριακή 17/2 αποτελεί σαφώς μια δραματική τροπή της αντιπαράθεσης που σοβεί εδώ και πολλά χρόνια, την οποία δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε. 

Τον συνέλαβαν για χρέη 48.019,17 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (18.02.2013) το πρωί στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας ημεδαπός 56 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. στο Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 48.019,17 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Ημερίδα με θέμα, "Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία"


Με τον Αντώνη συναντήθηκε ο Παύλος

Με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά είχε συνάντηση το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. 

Σε τι έφταιξα;

Γράφει η Αιμιλία Γουλτίδου
Μια απελπισμένη απολυμένη μόνιμη δημόσιος Υπάλληλος του ΙΚΑ μέσω ΑΣΕΠ.
"Κυρίες/Κύριοι,
Είμαι μία από τους απολυμένους Μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους του ΙΚΑ που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ.
Στις 7/2/2013, κοινοποιήθηκαν μέσω e-mails (!!!) στα υποκαταστήματα όπου εργαζόμασταν οι απολύσεις μας. Είμαι μητέρα ενός παιδιού και πρώτα ο Θεός σε δύο μήνες περίπου περιμένω το δεύτερο.

Ιατρική αρωγή σε ευπαθείς ομάδες και άτομα τρίτης ηλικίας στην Πλαγιά Κιλκίς

Ο Σύλλογος Μισσιωτών Πλαγιάς διοργάνωσε επίσκεψη της Ιατροκοινωνικής Ομάδας του Π.Ε.Κ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων) με σκοπό την αρωγή σε ευπαθείς ομάδες και άτομα τρίτης ηλικίας. 

Tο μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα στην Γουμένισσα

Το θεατρικό έργο "Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα "που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης τον Ιούνιο στην Αξιούπολη, τον Δεκέμβριο στο Πολύκαστρο και τον Φεβρουαριο στο Κιλκίς, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αγιος Τρύφων "στην Γουμένισσα στο Πολιτιστικό Κέντρο με ωρα εναρξης 19:00

Επίσκεψη Σαχινίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Επίσκεψη στον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Παύλο Τονικίδη πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. 

Δήλωση Δένδια χετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, μετέβη σήμερα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής. 

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς προς το Συντακτικό Συνέδριο του κόμματος

"Με δυο πετυχημένες πολιτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, τη βδομάδα που πέρασε, οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς προς το Συντακτικό Συνέδριο του κόμματος που ξεκινάει στις 28 Φλεβάρη.  

Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Κιλκίς

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ διοργανώνει το Πρωτάθλημα Μακεδονίας - Θράκης Ορεινής Ποδηλασίας – ΜΤΒ, στις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων – Παίδων – Γυναικών – Νεανίδων – Κορασίδων - Μάστερς, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους «Α.Σ. ΑΙΑΣ» και «Σ.Φι.Π.» Κιλκίς. 

Διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος της Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής»

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», η σπουδαιότερη, αρχαιότερη, ιστορική Βιβλιοθήκη του τόπου, μετά εκείνη των Αθηνών – και μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες Βιβλιοθήκες της Ευρώπης – ιδρύθηκε το 1792 σαν παράρτημα της Μεγάλης Σχολής της Χίου.

Για πρώτη φορά επιδοτείται η κατανάλωση γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας (νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια). Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι μαθητές, όλων των σχολείων της χώρας. Το Μέτρο αφορά σε επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία με περίπου 0,18 € ανά λίτρο. Το 100 % του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση. 

90 χρόνια Πρόσκοποι Κιλκίς


Επίσκεψη Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στον Μητροπολίτη Κιλκίς

Τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού υποστράτηγο κ. Γεώργιο Μπασιακούλη υποδέχθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. 

Ενημέρωση Γονέων και Μαθητών σχετικά με τη συμμετοχή υποψηφίων σε εξετάσεις γλωσσομάθειας


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
  1. PTE (ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ 2013)
ΕΠΙΠΕΔΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ
Level 2 (B1)
            12:15-13:50
110Ευρώ
Level 3 (B2)
08:45-10:45
150Ευρώ
Level 4 (C1)
12:00-14:30
170Ευρώ
Level 5 (C2)
15:30-18:25
180Ευρώ

Οι αιτήσεις υποψηφίων μαζί με τα παραστατικά κατάθεσης των εξετάστρων τους, θα πρέπει να έχουν φτάσει στα γραφεία του συλλόγου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ στην τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη στην Βηρυτό του Λίβανου

Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ στην τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη στην Βηρυτό του Λίβανου.

Εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας "Παραδοσιακά Μουσεία" και της ενότητας παραγωγής γραπτού λόγου με θέμα "Πως φτιάχνουμε προσκλήσεις", η Β' τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, διοργάνωσε εκδήλωση, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013.

Σήμερα «κληρώνει» για τους 2000 «διαθέσιμους»

Δύο εβδομάδες μετά τις τότε «διαρροές» για ανακοίνωση των κενών θέσεων στο Δημόσιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με νέες «διαρροές» διαβεβαιώνει ότι το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μετακίνηση των περίπου 2000 υπαλλήλων που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα δοθεί σήμερα με την ανακοίνωση των κενών θέσεων.

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς έπειτα από τις εκλογές στις 23/1/2013, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

Γιορτή του Αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο παρουσία των αθλητών , προπονητών εφόρων του τμήματος, αλλά και αρκετών γονέων των αθλητών , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου Κιλκίς η εκδήλωση της γιορτής του αθλητισμού και της κοπής της βασιλόπιτας του ΓΑΣ Κιλκίς. 

Διαμαρτυρία Παραστατίδη προς τον πρόεδρο της Βουλής για την οδό Κιλκίς - Θεσσαλονίκης

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Θεόδωρου Παραστατίδη στην Ολομέλεια της Βουλής, προς το Προεδρείο, διαμαρτυρόμενος για 3η αναβολή της συζήτησης σε Επίκαιρη Ερώτησή του που αφορά την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κιλκίς-Θεσ/νίκης (τμήμα Ν. Σάντας – κόμβος Εγνατίας Οδού). Η παρέμβασή του έχει ως εξής:

Εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου σας καλούν να παρευρεθείτε στην εκδήλωση -συζήτηση με την βουλευτή Β’ Αθηνών, Ρένα Δούρου (υπεύθυνη του τομέα εξωτερικών) που διοργανώνεται το Σάββατο 23/2, στο ξενοδοχείο Habitat, στις 19.00. Στην εκδήλωση θα γίνει απολογισμός του κοινοβουλευτικού έργου για το πρώτο εξάμηνο παρουσίας της στη Βουλή από την βουλευτή Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία θα αναφερθεί σε προβλήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία και στα ανοιχτά μέτωπα που παλεύει η Αριστερά στον Νομό μας. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς.

Γενική Πανελλαδική Απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013. 

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: «Συνέδριο –παρωδία θα το χαρούν μόνοι τους»

"Εδώ και πολύ καιρό ζητούσαμε σε όλους τους τόνους να πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό, πολιτικό, αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό Συνέδριο.
Θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε σιωπηλοί την πορεία απαξίωσης του Κινήματος και την μετατροπή του σε ένα μικρό, φοβικό κεντροδεξιό κόμμα.

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε την Μάνα

Με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με την ευγενική συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς τίμησε την Μάνα διοργανώνοντας μία όμορφη εκδήλωση. 

Απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα


ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ: ¨"Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών"

"Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα αλλά ειδικότερα στο νομό μας, η ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ με απόφαση του Δ.Σ. της συμπαρίσταται στον αγώνα αυτό και δηλώνει την υποστήριξη της ευχόμενη ταυτόχρονα κάθε επιτυχία και ευόδωση όλων των στόχων και των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου.