Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν σήμερα τροχονόμοι, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αύριο (11.09.2012), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς. Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. 
· Κιλκίς: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου,  

Τυροκλωστή στην «Ημέρα Παράδοσης» από τους «Μωμόγερους» Αγίου Μάρκου Κιλκίς

Ο ¨Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέα Ματσούκα, «οι Μωμόγερο»ι, Αγίου Μάρκου Κιλκίς, στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης Κιλκίς και συγκεκριμένα την «Ημέρα της Παράδοσης», 07 Σεπτεμβρίου 2012, παρασκεύασαν κατά παροδοσιακό τρόπο την «Τυροκλωστήν», το συμπαθέστερο φαγητό στα «Παρχάρια» της αλησμόνητης Πατρίδας, και την προσέφεραν μαζύ με ένα ποτήρι αριάνη (ταν) σε όλον τον κόσμο μικρής και μεγάλης ηλικίας.

Γιορτή Κρουστών από τον ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς


Εκδήλωση -Συζήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με θέμα "Δίκτυα Κοινωνικής αλληλεγγύσης"


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Νικήτη Χαλκιδικής

Σήμερα (11.09.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 36ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Πολυγύρου – Σιθωνίας Χαλκιδικής (ύψος Νικήτης), σημειώθηκε πλαγιομετωπική σύγκρουση μεταξύ της δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός και του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 28χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου οδηγού. Ο 28χρονος οδηγός του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου συνελήφθη και θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Αριδαία Πέλλας

Χθες (10.09.2012) το μεσημέρι, στην Αριδαία Πέλλας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονη ημεδαπή εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλική κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το μνημόνιο και η πολιτική της κυβερνητικής Τρόικας κατεδαφίζει και την παιδεία»

· Η κυβερνητική τρόικα συνεχίζει το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, προσπαθεί να ξεθεμελιώσει ό,τι έχει χτιστεί σ’ αυτό τον τόπο με ιδρώτα και αίμα επί δεκαετίες. Μαζί και την παιδεία.
· Νέα μέτρα και νέες πολιτικές σχεδιάζονται πυρετωδώς σε βάρος των εργαζομένων. Όσο ο λαός καταδικάζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όσο η οικονομία οδηγείται στην κατάρρευση και η νεολαία στην ανεργία, άλλο τόσο και η μόρφωση της νέας γενιάς θα γίνεται έρμαιο στις ορέξεις τυχάρπαστων πολιτικών.

Ακόμη μια πετυχημένη εμφάνιση των αθλητών του ΓΑΣ Κιλκίς στον Ημιμαραθώνιο Γιαννιτσών

Περισσότεροι από 320 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στον ημιμαραθώνιο δρόμο, που έγινε την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στα Γιαννιτσά. Παράλληλα στην μικρή διαδρομή των 6000 μ. (δρόμος θυσίας) έλαβαν 200 δρομείς.
Το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς τίμησε τη διοργάνωση με τη συμμετοχή έξι αθλητών και μια αθλήτριας καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει και μια διάκριση με την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην κατηγορία των γυναικών.

Λουκέτο στους Δήμους την Τετάρτη και Πέμπτη

Την αναστολή κάθε λειτουργίας των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης, στο πλαίσιο της απόφασης του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Κ.Μ., κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Ενημέρωση Λαπόρδα για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Σειρά ενημερωτικών συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Παιονίας με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ.Αθανασίου Λαπόρδα , με αφορμή τις δραματικές περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) οι οποίες υπερβαίνουν το 60% . Έτσι ενημερώθηκαν κατ΄αρχήν η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για τα νέα οικονομικά δεδομένα στο Δήμο όπου υπήρξε πνεύμα κατανόησης από όλες τις πλευρές.

Γεωργαντάς για τις περικοπές μισθών των αστυνομικών

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς δέχθηκε την Δευτέρα 10 Αυγούστου στο γραφείο του αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς.

Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην εμποροπανήγυρη

Η αρχή της «σχολικής» χρονιάς του Λυκείου των Ελληνίδων σφραγίστηκε με την συνεργασία του με τους τοπικούς φορείς της πόλης. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, το Λύκειο Ελληνίδων συμμετείχε στην «ημέρα παράδοσης» των εορταστικών εκδηλώσεων της εμποροπανήγυρης, με ένα μέρος χορευτών, από τα εφηβικά τμήματά του, να παρελαύνουν χορεύοντας επί της 21ης Ιουνίου.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Ξεκινάει το πρωτάθλημα. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 17:00 ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα αναμετράτε εκτός έδρας με την Α.Ε. Πεδινού για την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος 2012-13. Η ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα μετά και το τελευταίο φιλικό με τον Μανδραϊκό Μανδρών που αν και ηττήθηκε με 2-1 σκορ άφησε ικανοποιημένο το προπονητικό δίδυμο των Χονδρόπουλου και Κυπαρίσση.

Μήνυμα Στυλιανίδη προς δημάρχους: " Πρέπει να επιβιώσετε χωρίς την κρατική επιχορήγηση"

Μήνυμα προς τους δημάρχους ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν και χωρίς την κρατική χρηματοδότηση, στέλνει μέσω της συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αν και ο κ. Στυλιανίδης αναγνωρίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει δεχθεί περικοπές πουαγγίζουν το 61%, προσθέτει με έμφαση:

Ευχές Αντιδημάρχου Παιονίας Α. Δερβεντλή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τις προσεχείς ημέρες, θα ακουστεί το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού στα σχολεία και θα σημάνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Διανύοντας μια δυσάρεστη οικονομική περίοδο για την Χώρα μας, θα κληθούμε και φέτος να λειτουργήσουμε τις σχολικές μονάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρόσκληση για εγγραφή στο Εσπερινό Γυμνάσιο και στο Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς

Ενόψει των εγγραφών μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά καλούμε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου και δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε ημερήσια σχολεία, να εγγραφούν στα Εσπερινά σχολεία του Κιλκίς.
Σας ενημερώνουμε ότι:
- Το απολυτήριο των σχολείων είναι απολύτως ισότιμο με το απολυτήριο των πρωινών σχολείων.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Στη συνάντησή του με τους δανειστές – Η Τρόικα απαιτεί, ο Σαμαράς αντιστέκεται! – Δίνει μάχη για την αποφυγή απολύσεων, περικοπών μισθών – συντάξεων κ. λ. π. και προτείνει εναλλακτικές λύσεις·Ενώ αρχίζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών – Πρώτο κουδούνι σήμερα στα Σχολεία – Συλλαλητήριο αύριο δασκάλων και καθηγητών στο Κέντρο·5% κάτω οι εργοδοτικές εισφορές – Ο νέος νόμος για τον κατώτερο μισθό
ΑΥΓΗ ·Εκτέλεση εν ψυχρώ – Ξαφνικά αναζητούν άλλα 6 δις ευρώ·Η Ευρώπη «τρώει» τα παιδιά της – (ανεργία) – Ελληνική πρωτιά στην ανεργία των νέων·Η ΔΕΘ δίνει τη σκυτάλη σε γενική απεργία – Σχολεία – Πρεμιέρα με απεργίες