Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Εργασίες καθαρισμού και κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών


Εργασίες καθαρισμού και κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Ερώτηση Γ.Φραγγίδη με θέμα «Έκτακτες Μεταθέσεις, Αποσπάσεις και Διαθέσεις Στρατιωτικού Προσωπικού ΕΔ»


Ερώτηση του Βουλευτή Γ.Φραγγίδη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο με θέμα «Έκτακτες Μεταθέσεις, Αποσπάσεις και Διαθέσεις Στρατιωτικού Προσωπικού ΕΔ»

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3883/10, οι μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ διακρίνονται σε τακτικές και έκτακτες:

Δήμος Κιλκίς: Τελευταίες θερινές προβολές στον Περιφερειακό Κινηματογράφο

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού φθάνουν προς το τέλος τους, μαζί τους και οι προβολές του Δημοτικού Περιφερειακού Κινηματογράφου.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Κορομηλιά, Ηλιόλουστο, Θεοδόσια και Ελληνικό


Ο υγειονομικός έλεγχος του γενικού πληθυσμού συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα με τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid tests) σε τέσσερις οικισμούς του Δήμου Κιλκίς.

Οικογενειακό λεύκωμα


Του Φώτη Μισόπουλου
- μονόπρακτο σε μια εικόνα. Ως προς το εναέριο άλλοθι του τέλους.
Πού είναι το αύριο που βλέπαμε χτες
..............................................................
Στο Παρίσι ο Ροβεσπιέρος
με σπασμένο σαγόνι
Heiner Müller [1]

Κορωνοϊός (26/8/2021): 3.538 νέα κρούσματα (32 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 28 θάνατοι και 336 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.538, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 573.605 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 216 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.845 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

MED-QUAD: Διακρατική συνεργασία για την ανάπτυξη των υδάτινων πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο


Με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC Mediterranean θα υλοποιηθούν δραστηριότητες του έργου MED-QUAD, με στόχο τη συνεργασία των ακαδημαϊκών φορέων, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας στους τομείς των υδάτινων πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Gaming for everyone

Σε αυτό το video περιγράφεται ένας έξυπνος και οικονομικός τρόπος για να παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα τους.

Διαφθορά, διαπλοκή και η μίζερη ανάπτυξη


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Η διαφθορά θερίζει τη χώρα. To 2012 είχαμε σπάσει κάθε ρεκόρ καταλαμβάνοντας την 94η θέση σε σύνολο 180 χωρών. Από τότε και εδώ και μια δεκαετία παλεύουμε ανάμεσα στην 57η και την 67η θέση. Το 2020 είχαμε κατακτήσει την, τιμητική 59η θέση σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια.

Eρώτηση Γ. Φραγγίδη με Θέμα, «Συντήρηση Πτητικών Μέσων Ενόπλων Δυνάμεων»


Eρώτηση του βουλευτή Γ. Φραγγίδη π
ρος τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας εθνικής καταστροφής που προκλήθηκε από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού – του επιτελικού κράτους – να ελέγξει την πύρινη λαίλαπα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία, στο περιβάλλον, αλλά κυρίως στους πολίτες των περιοχών που πλήττονται, επιφέροντας τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή στη χώρα. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 26/8/2021, 3:00 μ.μ.


Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Συνελήφθησαν χθες (25 Αυγούστου 2021) το απόγευμα σε ορεινή περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 4 ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο των δύο οχημάτων στα οποία επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων, δύο συσκευές ραβδοσκοπίας, σκαπτικά εργαλεία και άλλος εξοπλισμός, τα οποία όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποίησαν νωρίτερα σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση πολύτιμων αντικειμένων. Επιπλέον σε βάρος τους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 1.000 ευρώ στον καθένα, για παράνομη είσοδο και παραμονή σε δασική έκταση.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από σήμερα Πέμπτη 26-08-2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α 17/26-08-2021) που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 26-08-2021.

(Video) Εκπληκτική η εκδήλωση "Όταν βγαίνει το φεγγάρι", στο μεταβυζαντινό Λουτρό Πολυκάστρου

Χάρμα ιδέσθαι η χθεσινή (Τετάρτη 2 Αυγούστου 2021) , αφιερωμένη στην αυγουστιάτικη πανσέληνο, εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας στο μεταβυζαντινό Λουτρό Πολυκάστρου.

Αρχαιολογική ανασκαφή στην περιοχή Πεδινού Κιλκίς


Της Μόνικας Σωτηριάδου
"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή στην περιοχή Πεδινού μιας σημαντικής εγκατάστασης το όνομα της οποίας είναι ακόμη άγνωστο , θα μάθουμε σύντομα", δήλωσε η προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων Κιλκίς κυρία Γεωργία Στρατουλη. 

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν να έχουν μεγάλη ανάγκη για αίμα, καθώς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τα αποθέματα έχουν μειωθεί αισθητά. Η επάρκεια αίματος είναι ευθύνη όλων μας και του καθενός ξεχωριστά και όσοι πολίτες μπορούν οφείλουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αυτών που έχουν ανάγκη. Το αίμα είναι φορέας ζωής και η μόνη πηγή του είναι οι εθελοντές αιμοδότες. Δεν παρασκευάζεται, μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

"Χρόνια Δοξασμένα" – Επετειακή παράσταση για την Ελληνική Επανάσταση στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς


Τη μουσικοθεατρική παράσταση ‘’Χρόνια Δοξασμένα’’ του θεάτρου "Θυμέλη – Έλλης Βοζικιάδου" θα απολαύσουν στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς την ερχόμενη Κυριακή 29 Αυγούστου στις 20:30 οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δήμος Κιλκίς: Παραστάσεις κουκλοθεάτρου σε Μικρόκαμπο, Ανθόφυτο και Μαυρονέρι


Το κουκλοθέατρο ταξιδεύει τις επόμενες ημέρες σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης για να χαρίσει λαμπερά χαμόγελα στα παιδιά και στους ενήλικες οπαδούς της εκφραστικής αυτής τέχνης.

"Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια" σε νέες περιπέτειες στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς


Το Θέατρο Λόφου Κιλκίς θα φιλοξενήσει μια ακόμη χαρούμενη παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών και μεγάλων φίλων του θεατρικού παραμυθιού.

Δήμος Κιλκίς: Διαδικτυακή έρευνα για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων


Ο Δήμος Κιλκίς έχει αναλάβει την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του εθνικού νομοθετικού πλαισίου που υπηρετούν την ανάγκη μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Το εν λόγω σχέδιο αφορά την χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Εγγραφές και έναρξη προπονήσεων στο Στίβο του Αλέξανδρου Κιλκίς


Ανακοίνωση Αλέξανδρου Κιλκίς
Η Α.Π. Αλέξανδρος Κιλκίς ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στα τμήματα της Ακαδημίας Στίβου του συλλόγου για την περίοδο 2021-2022.

(Video) Αγιασμός και πρώτη προπόνηση της Νίκης Ευκαρπίας, για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022

Αγιασμός και πρώτη προπόνηση της Νίκης Ευκαρπίας, για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021