Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Νέο ατύχημα στην ΠΑΘΕ, στο ίδιο σημείο που υπήρξε το πιό πολύνεκρο ατύχημα στην ιστορία της

Του Παναγιώτη Γουδαμάνη
Όταν δεν παίρνεις ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ενώ έχεις θρηνήσει ήδη πάνω απο 200 νεκρούς απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της γνωστής πλέον καρμανιόλας, είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε το επόμενο θύμα η θύματα αυτού του δρόμου.

Για μια στρατηγική πολλαπλών στόχων

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ενδιαφέρον για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έχει υποχωρήσει, μετά από την πρώτη εκρηκτική περίοδο, που κάθε λόγος και κίνησή του έβαζε φωτιά στους… “αλγόριθμους”. Όταν κάθε στοιχείο περί του προσώπου του και κάθε του δημόσια κίνηση και τοποθέτηση προκαλούσε ακαριαίως την περιέργεια και το σχετικό ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου.

Ο ζωγράφος Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Την Δευτέρα 15-1 είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη. Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και η τέχνη του έχει εκτεθεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ζωγραφίζει κρατώντας το πινέλο με το στόμα και τα έργα του είναι μοναδικής ομορφιάς.

Συμμετοχή 3ου Γυμνασίου Κιλκίς σε διημερίδα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσε με την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του ERASMUS+/ΙΚΥ διημερίδα με θέμα: «Το πρόγραμμα ERASMUS+:Ευκαιρίες μάθησης για την ανάδειξη της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των λαών της Ευρώπης» στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Ο ιατρός Γρηγόριος, μοναχός Φιλάδελφος

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Άλλη μια ευλογία επεφύλαξε η φιλανθρωπία του Θεού στην ακριτική μας επαρχία, με την επίσημη μοναχική αφιέρωση ενός ώριμου ανθρώπου, πτυχιούχου ιατρού, ο οποίος ενδιέμενε για χρόνια ως δόκιμος μοναχός, προσφέροντας με υποδειγματική αυταπάρνηση και προθυμία τις υπηρεσίες του σε ασθενείς κληρικούς, μοναχούς και λαικούς, αλλά και διακονούσε σε κάθε ανάγκη και περίσταση των συνανθρώπων του. Δόκιμος επ’ αληθεία για 26 ολόκληρα χρόνια. Εξ ου και η αθρόα προσέλευση τόσων ανθρώπων, και μάλιστα νέων, που κατέκλυσαν το Καθολικό της Ιεράς Μονής και ομολογούσαν στο τέλος ότι το όνομα που του δόθηκε ταίριαζε απόλυτα στην προσωπικότητά του.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 16/1/2024, 11:04 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη οπλοκατοχή

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων συνελήφθησαν χθες (15 Ιανουαρίου 2024) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες – σε ξεχωριστές περιπτώσεις - για παράνομη οπλοκατοχή.

(VIDEO) Μαθητές ενημερώνουν μαθητές, για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας

Μαθητές ενημερώνουν μαθητές, για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024.

(VIDEO) ΑΔΕΔΥ από Κιλκίς: Δεν πάει άλλο, το ποτάμι της οργής ξεχείλισε

ΑΔΕΔΥ από Κιλκίς: Δεν πάει άλλο, το ποτάμι της οργής ξεχείλισε. Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024.

Κοπή βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκισίου

Το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε, στο Επισκοπείο, την Βασιλόπιτα των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία των Κληρικών και λαϊκών συνεργατών του.

Συνάντηση εργασίας Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γεώργιο Φλωρίδη

Δελτίο τύπου 
Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς είχε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και μέλος του Συλλόγου κ. Γεώργιο Φλωρίδη.

Η Κατερίνα Καζάνη και η Σόνια Συμεωνίδου μιλούν με την Πάολα Χαραλαμπίδου και τον Μπάμπη Kαραγεωργίου στον OkRadio



Τελετή απονομής βραβείων στίχου 2023 της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΙΛΙΣΙΑ έλαβε χώρα η τελετή απονομής των βραβείων στίχων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που συνδιοργανώνουν με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή και τον εκδότη του περιοδικού "Μετρονόμος' του Θανάση Συλιβού.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΟΡΑ