Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Microgreens: Το καινοτόμο project των μαθητών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Διαβάστε ολόκληρο το περιοδικό ΕΔΩ
Αφιέρωμα της μηνιαίας έκδοσης του περιοδικού του ΕΒΕΑ στο τεύχος Φεβρουαρίου για τον Όμιλο Δημιουργικότητας και Καινοτομίας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, του οποίου Inspirational Mentor είναι ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος
Στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, οι μαθητές του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας “Microgreens-Magicgreens”, εκπλήσσουν µε τις ικανότητες και τη μεθοδικότητά τους.

Ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Σύντροφε πρόεδρε, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιθυμώ να θέσω υπόψη σου τις παρακάτω σκέψεις: Είναι γνωστό ότι τις εκλογές στη δημοκρατία τις κερδίζει η εκάστοτε πλειοψηφία. Για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται ένα κόμμα ελκυστικό, προσιτό στο λαό, ανεκτικό στο διαφορετικό κι ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα κόμμα με ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα, με μέλη υπεύθυνα και δραστήρια.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.

Κορωνοϊός (16/2/2022): 19.509 νέα κρούσματα (147 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 82 θάνατοι και 485 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.509, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.235.920 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 373 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.186 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Θ. Βαφειάδης: Στην Πικρολίμνη Κιλκίς, πληρώνουν το μη πόσιμο νερό ως πόσιμο

Δείτε το video ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στην εικόνα
Παρέμβαση Θεόδωρου Βαφειάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς
Στην Πικρολίμνη πληρώνουν το μη πόσιμο νερό ως πόσιμο. Στο Κιλκίς συνεχίζουν οι δρόμοι της πόλης να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, και η ίδια η πόλη μαραζώνει ως σκοτεινή και στάσιμη πόλη η οποία σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει πρωτεύουσα νομού. Στην ΔΕΥΑ Κιλκίς το χρέος ως προς την ΔΕΗ ξεπερνά τα 3 000 000 ευρώ και όλοι οι διαγωνισμοί για διάφορα έργα έχουν μονοψήφιο ποσοστό έκπτωσης από τους εργολάβους. Εκατομμύρια ευρώ χάνονται από τον τρόπο που επιλέγουν να δημοπρατούν.

Πετυχημένοι οι αγώνες Golden Championship Kickboxing - Muay Thai Sparring Day του Άθλου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 13/2 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε φιλικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα αγώνων kick boxing- muay thai με την ονομασία Golden Championship Sparing Day με αγώνες kick boxing, Muay Thai και Πυγμαχίας μέσα στις εγκαταστάσεις του (Golden Athlos Stadium) στο Κιλκίς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 16/2/2022, 2:18 μ.μ.


Σύλληψη δύο ατόμων για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα, 51χρονος ημεδαπός και 72χρονη ημεδαπή, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων.

«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται ή αλλιώς η αρχή του τέλους της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης»


Υπογράφει η επιτροπή βάσης της Τοπικής Διεύθυνσης Κιλκίς

- «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται ή αλλιώς η αρχή του τέλους της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης»
- Λαϊκή ρήση που περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας μας.

Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης, ανεργίας, πληθωρισμού, ακρίβειας και όσο οι πολίτες βρίσκονται ταλαιπωρημένοι, σε απόγνωση και αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα που δημιουργούνται, τα ιδιωτικά συμφέροντα και η ιδιωτική πρωτοβουλία γίνονται η σημαία της κυβέρνηση.

Η μεγάλη “παραίτηση” - Εξομολόγηση μιας εργαζόμενης μαμάς


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Ένα από τα φαινόμενα που αναδύθηκε μέσα στην πανδημία και συνεχίζει να εντείνεται, είναι οι μαζικές παραιτήσεις στελεχών σε ολόκληρο τον κόσμο, το φαινόμενο της «μεγάλης παραίτησης» όπως ήδη έχει αρχίσει να αποκαλείτε από στελέχη HR αλλά και κοινωνιολόγους ανά την υφήλιο.

Δωρεάν έλεγχοι για Covid-19 στο Δήμο Παιονίας