Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Γεωργαντάς: Η Διαπίστευση στον τομέα των τροφίμων δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας και ενισχύσει τις εξαγωγές

Η Διαπίστευση αποτελεί τη μοναδική οδό για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάζεται σήμερα.

Η στεγαστική κρίση απαιτεί... ριζοσπαστικές λύσεις

Γράφει η Άννα Ριζάκη
Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κιλκίς
Ζούμε σε μια χώρα όπου η πρόνοια για τους πολίτες και μάλιστα για τους πιο ευάλωτους είναι ανύπαρκτη. Όλα επαφίενται στην ατομική ευθύνη! Ειδικότερα, μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, η πανδημία αλλά και η ενεργειακή κρίση προσθέτουν νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα. 

"Οι Στρατιωτικοί ΔΕΝ επαιτούν - Διεκδικούν"

Ανακοίνωση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΝΣ και οι 39 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της, διαμαρτύρονται στην Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Εργασίας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις αποφάσεις που διενεργούνται ερήμην τους, και Ζητούν:

Η Παναγία με τους Αξιοπολίτες του ουρανού και τους Αξιουπολίτες της γης

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Μετά από δύο χρόνους επίμονης υπομονής και ευελπιστίας αναχθήκαμε πάλι στην ευσπλαχνία και την Μητρική προστασία της πανάγιας θεομητορικής παρρησίας στο Ναό της “Παναγίας Άξιόν Εστιν” στην Αξιούπολη, που πανηγύρισε μια μέρα πριν, ενόψει του Ψυχοσαββάτου προ της Πεντηκοστής.

Επίσκεψη Γ. Φραγγίδη σε υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 ο Βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης πραγμα τοποίησε επίσκεψη στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς, συνοδευόμενος από την Έλλη Φρεγγίδου ψυχολόγο και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ. Εκεί ενημερώθηκε από την Διευθύντρια της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς κ. Στέλλα Ξάκη για την λειτουργία και τις παρεχόμενες υπη ρεσίες της Πρόνοιας ενώ συνομίλησε και με εργαζόμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Παράλληλα συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τον αρμό διο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Θεοδωρίδη Δημήτριο.

Νέο Εγχειρίδιο Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία το “Νέο Εγχειρίδιο Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου σε 31 απλά μαθήματα” των Γ. Κ. Χατζόπουλου και Παναγιώτας Ζ. Ιωακειμίδου.

Κάλεσμα στους φίλους - εθελοντές της Βιβλιοθήκης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2022

Ανακοίνωση Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Μετά από 2 χρόνια παύσης, επιστρέφουμε δυναμικά και συμμετέχουμε στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με τίτλο «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!».

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς του Κιλκίς ενημερώνουν για την αποφυγή εξαπάτησης κατά την αγοραπωλησία οχημάτων

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς του Κιλκίς ενημερώνουν και συμβουλεύουν για την αποφυγή εξαπάτησης κατά την αγοραπωλησία οχημάτων

Επισημαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθοδολογίες (modus operandi), που περιγράφονται ως ακολούθως:
α) Οι δράστες εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων
● μέσω του διαδικτύου, αναζητούν και βρίσκουν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης οχημάτων, παντός τύπου, με σκοπό την εξαπάτηση των ιδιοκτητών τους,

Χάρης Καστανίδης: Ο μετασχηματισμός της Δημοκρατίας, του πολιτικού συστήματος και του κράτους

Ομιλία Χάρη Καστανίδη (αποσπάσματα) στην εκδήλωση του Ιδεολογικού Δικτύου Ελλήνων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Ι.Δ.Ε.Ε.Σ.)

1. Οι νεοφιλελεύθερες ιδέες απέτυχαν, ύστερα από μια κυριαρχία περίπου 40 ετών. Είναι γνωστό ότι η συντελεσθείσα παγκοσμιοποίηση συνοδεύτηκε από μια εμφανή συρρίκνωση της κυριαρχίας των εθνικών κρατών, από μια αποφασιστική αποδυνάμωση της κρατικής ικανότητας, προς όφελος της ασυδοσίας των αγορών. Ο νέος θεός των συνδεδεμένων οικονομιών ήταν οι αγορές, η αυτορρύθμισή τους, οι ιδιωτικοποιήσεις, το αχαλίνωτο κέρδος, η μυσταγωγία των χρηματιστηριακών αξιών.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού

Κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η παρουσίαση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά». Πρόκειται για την πρώτη δράση προληπτικής ιατρικής που ανακοινώνεται από τους Υπουργούς Υγείας Θάνο Πλεύρη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.

Ανανέωση αδειών υπαιθρίου εμπορίου στο νομό Κιλκίς

Μετά την έναρξη εφαρμογής του Ν. 4849/2021(ΦΕΚ 207/Α/2022) σχετικά με την αναμόρφωση και τον εκσυχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας του υπαιθρίου εμπορίου, καλούνται όλοι οι πωλητές υπαιθρίου εμπορίου, παραγωγοί και επαγγελματίες, πλανόδιοι και συμμετέχοντες σε λαϊκές αγορές της Π.Ε. Κιλκίς, των οποίων η άδεια έχει λήξει, να προσέλθουν στα γραφεία του Τμήματος Εμπορίου & Α.Ε Π.Ε. Κιλκίς, έως 31/07/2022, προκειμένου να την ανανεώσουν. Αν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, οι παλαιότερες άδειες καταργούνται οριστικά (άρθρο 66 παρ. 2γ).

(Video) Τελετή λήξης στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 19:00 υποδεχτήκαμε στην δομή μας, Εθνικής Αντίστασης 27 γονείς και φίλους για την τελετή λήξης της χρονιάς. Η έναρξη έγινε με τα παιδιά του καλλιτεχνικού τμήματος που μας ζωγράφισαν υπό τους ήχους του τραγουδιού "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο" και στη συνέχεια με το χορευτικό "Ας κρατήσουν οι χοροί" με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών μας και των προπονητών μας.

Άρωμα Κιλκίς με τον Παντελή Ελευθεριάδη στον τελικό της BASKET LEAGUE

Η μεγαλύτερη επιτυχία του συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κιλκίς έρχεται με τον ορισμό του μέλους του και γενικού γραμματέα της ΟΔΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ Παντελή ως κομισάριος στον πρώτο τελικό της BASKET LEAGUE, το Σάββατο και ώρα 21:00 μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πορεία της κακοκαιρίας “GENESIS” και οδηγίες προς τους πολίτες

Σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής βρίσκονται από χτες Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βάσει του σχεδιασμού τους.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 10/6/2022, 5:53 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπή
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (9 Ιουνίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθη τη στιγμή που προσπαθούσε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό οχήματος. 

Τριακόσια (300) περίπου κιλά κοκαΐνης κατέσχεσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο, επετεύχθη στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία κατασχέθηκε κοκαΐνης βάρους 300 κιλών περίπου και συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη εγκληματικής οργάνωσης – διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, δύο (2) εκ των οποίων αποτελούν ηγετικά στελέχη.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (10/6/2022)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Αναβάθμιση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΑΣΕΠ
2. 6Κ/2020: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΔΕ, ΥΕ
3. 3Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10019)
4. 1Ε/2022: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
5. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια συσκευών ωρομέτρησης
6. Αναμορφωμένος πίνακας κατάταξης και απορριπτέων/αποτελέσματα ενστάσεων, ΓΔ Οικ. Υπηρεσιών & Διοικ. Υποστήριξης Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
7. 1Γ/2022: Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων υποψηφίων
8. 7Κ/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων TΕ
9. 3Κ/2019: Εκ νέου πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ
10. 7Κ/2018: Διεξαγωγή Ειδικής Πρακτικής Δοκιμασίας
11. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών ειδών καθαριότητας

Η "Τόλμη" Κιλκίς στο 2ο προκριματικό πρωτάθλημα ταεκβοντό της Ένωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ)

Δελτίο τύπου 
Α.Σ "Η Τόλμη" Κιλκίς

Το 2ο προκριματικό πρωτάθλημα ταεκβοντό της Ένωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) διεξήχθη στις 20 – 21 – 22 Μαΐου 2022 στο κλειστό στάδιο Ωραιοκάστρου. Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε τεχνικό poomsae και αγωνιστικό kyorugi. Σε έξι τερέν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες Dae do και βίντεο replay. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν πολλές ηλικιακές κατηγορίες με αριθμό αξιόλογο. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ "Η Τόλμη" Κιλκίς με 9 αθλητές –ριες:

Αυτό που νόμιζα έρωτες



Του Φώτη Μισόπουλου
Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με χαρτί ταπετσαρίας που απεικονίζει κλαδιά βάτων και ωχρά ξέφωτα.......Ο δίκαιος πέφτει εφτά φορές
ΤΖΑΙΗΜΣ ΤΖΌΥΣ [1]

Πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αμυρά Γεωργίου στο Κιλκίς

Πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αμυρά Γεωργίου στο Κιλκίς στις 14 Ιουνίου 2022

10.00π.μ.: Συνάντηση με Δήμαρχο Κιλκίς, στο Δημαρχείο Κιλκίς
10.30π.μ.: Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Διευθυντή Δασών Κιλκίς, τον Δασάρχη Κιλκίς και τον Δασάρχη Γουμένισσας

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (10/6/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Κλέβει τις εντυπώσεις το Baby Swimming
Το Baby Swimming αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τα βρέφη, καθώς έχουν την πρώτη τους επαφή με το υγρό στοιχείο. Προσφέρει εξοικείωση με το νερό, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, δίνει επιπλέον χαρά και ευεξία στο βρέφος.

Οι Έλληνες εταίροι του έργου MED-QUAD σχεδιάζουν τα ερωτηματολόγια της έρευνας με θέμα την κατανάλωση, την ποιότητα και την εξοικονόμηση του νερού

Οι Έλληνες εταίροι του έργου MED-QUAD σχεδιάζουν τα ερωτηματολόγια της έρευνας με θέμα την κατανάλωση, την ποιότητα και την εξοικονόμηση του νερού
Δελτίο τύπου ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ Κιλκίς
Η έρευνα έχει άξονες την οικιακή χρήση (πόσιμο νερό) και την αρδευτική χρήση και θα συμβάλλει σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο στη λειτουργία των ζωντανών εργαστηρίων για το νερό.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς στο “Belles Historic Trail”

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
“Belles Historic Trail”: Ένας καινούργιος αγώνας στο αγαπημένο μας βουνό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Πετριτσίου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς δεν θα μπορούσε να λείψει τόσο γιατί το Νέο Πετρίτσι είναι στη γειτονιά μας όσο και γιατί ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα ο Αλέξανδρος Σαμαράς είναι και αθλητής του συλλόγου μας.

(Video) Παρουσίαση αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS, από το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS, από το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

(Video) Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στο νομό Κιλκίς

Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στο νομό Κιλκίς, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

(Video) Φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Δοϊράνης στο Κιλκίς

Φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Δοϊράνης στο Κιλκίς, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, στις 8:35 π.μ.

(Video) Λήξη σχολικής χρονιάς 2021-2022, για τo MAGLOUSIDI SCHOOL

Λήξη σχολικής χρονιάς 2021-2022, για τo MAGLOUSIDI SCHOOL, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022.

(Video) Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2021 2022 στα ΚΔΑΠ Kinesis

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2021 2022 στα ΚΔΑΠ Kinesis, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.