Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γιώργος Φραγγίδης: "Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας στα παιδιά του κόσμου"


Αντίσταση στον «κοινοτισμό των ηλιθίων»

[Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη με θέμα: «Κοινή γνώμη – κοινωνική θωράκιση», την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 21.15 στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη)]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Vox stultorum: Θα μπορούσε κανείς να το ισχυριστεί και ας είναι κομμάτι προσβλητικό για ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος: η νεοχιτλερική συμμορία είναι τρόπω τινά η φωνή των ηλιθίων στην ελληνική κοινωνία – και αν πιστέψουμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπικών μετρήσεων, θα πρέπει να ανησυχούμε με την έκταση της κοινωνικής και πολιτικής ηλιθιότητας.

"Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς χάνουν τη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη"

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, προς τα αρμόδια υπουργεία με θέμα : " Μέγιστο πολιτικό και κοινωνικό έλλειμμα συνιστά η αδυναμία πρόσβασης σε δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων καρκινοπαθών και αυτών που χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη".

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει θέση στα προβλήματα λειτουργίας του Γ.Σ. “Ο ΗΡΑΚΛΗΣ”

Υπογράφει το Κοινοβουλευτικό Τμήμα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
"Με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στην ύπαρξη και συνέχιση της λειτουργίας του Γ. Σ. “Ο ΗΡΑΚΛΗΣ” η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ παρενέβει με σχετικές Ερωτήσεις στην Βουλή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Ακούει κανείς;

"Πριν από δύο μέρες, εμείς οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, οι οποίοι είχαμε κερδίσει τα πρώτα ασφαλιστικά και είχαμε γυρίσει στα ρημαγμένα σχολεία μας, πιστεύοντας στην... ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενημερωθήκαμε ότι ΧΑΣΑΜΕ τα οριστικά ασφαλιστικά και ξαναγυρνάμε σπίτια μας, αφήνοντας ξανά τους μαθητές μας στον αέρα, όπως ακριβώς και τις ζωές μας...

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών των ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ του νομού Κιλκίς

Υπογράφει η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Πέμπτη 12/12/2013 πορεία και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς ,από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑΣ κιλκίς και του ΕΠΑΛ Αξιούπολης με στόχο την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση, μετά την αιφνιδιαστική κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων τον περασμένο Ιούλιο.

Το Beer House Κιλκίς σβήνει την Κυριακή ένα κεράκι

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου το αγαπημένο σας στέκι σβήνει κεράκι και σας προσκαλεί να γιορτάσουμε παρέα τα πρώτα μας γενέθλια σε ένα ανεπανάληπτο Χριστουγεννιάτικο πάρτι με πολλές εκπλήξεις. .

Πρόγραμμα απασχόλησης για 75.000 ανέργους

Τετράμηνη ανάσα σε 75.000 νέους ανέργους με συνολική αμοιβή 3.700 ευρώ αναμένεται να δώσει πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, που θα τρέξει από το 2014.

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κιλκίς με θέμα "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων"

Ενημερωτική εκδήλωση για τους δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου - υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», διοργάνωσε χθες Τετάρτη, στην αίθουσα «Β. Σεργαννίδης», το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, το Επιμελητήριο Κιλκίς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνο συνεργασίας Γερμανών και Ιταλών με το Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια σημαντική συμφωνία επιτεύχθηκε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο του Κιλκίς. Με αντικείμενο την δημιουργία Ηλεκτρονικού Δημοπρατήριου Αγροτικών Προϊόντων, το Ελληνο-ιταλικό και το Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο υπέγραψαν σύμφωνα συνεργασίας με το Επιμελητήριο  Κιλκίς, με κύριο στόχο την προώθηση τοπικών μας προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Συμμετοχή ΑΔΕΔΥ Κιλκίς σε πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας

Υπογράφει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
"Στα πλαίσια της διεύρυνσης των επιμορφωτικών αναγκών των συνδικαλιστικών στελεχών των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε, για το έτος 2013, με επιτυχία στο πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας Α επιπέδου, συνολικής διάρκειας 60 ωρών, με τη συμμετοχή 24 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου: «Η προσφυγική εγκατάσταση στο Νομό Κιλκίς» τον Μάρτιο 2014

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η προσφυγική εγκατάσταση στο Νομό Κιλκίς», διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς στις 29 και 30 Μαρτίου του 2014. Η περιοχή του Κιλκίς και ευρύτερα η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί έναν χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν τη σύγχρονη φυσιογνωμία, καθώς σημειώθηκαν μεγάλες πληθυσμιακές ανακατατάξεις κατά το πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα.

Συγχαρητήρια δήλωση Γκουντενούδη για τους αθλητές του νομού

"Σε καιρούς αντικειμενικών και συνολικών δυσκολιών, η κοινωνία χρειάζεται αφορμές ανάτασης και ενίσχυσης του ηθικού των μελών της. Μια τέτοια αφορμή χαράς, υπερηφάνειας και αισιοδοξίας είναι η μεγάλη επιτυχία των αθλητών του ΓΑΣ Μανδρών στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Βραζιλίας. 

Εγκαίνια της πολύπλευρης Εικαστικής Έκθεσης “Κιλκίς: χθες, σήμερα, αύριο...”

Σε μια πανηγυρική, αλλά ταυτόχρονα συγκινητική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή του καλλιτεχνικού δυναμικού του τόπου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού του Δήμου Κιλκίς για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μάχη και την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς. Ειδικότερα, η αυλαία του προγράμματος εορτασμού έκλεισε με την πολύπλευρη εικαστική έκθεση “Κιλκίς: χθες, σήμερα, αύριο...”, στην οποία λαμβάνουν μέρος συνολικά 37 καλλιτέχνες που κατάγονται από το Κιλκίς ή που έχουν ζήσει ή συνδέσει τη ζωή τους με τον τόπο μας.

Συνελήφθη 62χρονος για ναρκωτικά σε χωριό του Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (11.12.2013) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 62 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

«Ενημέρωση της ΕΣΕΕ πριν τις χριστουγεννιάτικες αγορές»

Ο Έλληνας καταναλωτής συνηθίζει πλέον να ενημερώνεται επαρκώς, προκειμένου να αγοράσει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που τον ενδιαφέρει. Συνήθως, η ενημέρωση γίνεται είτε με μία βόλτα στις βιτρίνες, είτε ψηφιακά, μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, ενώ η τελική αγορά πραγματοποιείται από φυσικά καταστήματα. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία οι 7 στους 10 Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου ψάχνουν συχνά πληροφορίες στο Internet και στη συνέχεια επισκέπτονται τα εμπορικά καταστήματα, κυρίως όταν πρόκειται για αγορές ένδυσης και υπόδησης.

Χτύπησε με το αυτοκίνητό του σε δέντρο και σκοτώθηκε

Στις 11.12.2013 το απόγευμα, στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Στρατωνίου - Ολυμπιάδας, το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 73χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Συμβουλές Αστυνομίας για την προστασία των πολιτών ενόψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Στο σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια αποτελεί ουσιαστική παράμετρο της διαμόρφωσης της ποιότητας της ζωής, της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας με ενιαία, συλλογική και συντονισμένη δράση όλων των υφιστάμενων Υπηρεσιών της συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και συμβουλεύει τους πολίτες ενόψει των εορτών για την ατομική και οικογενειακή τους προστασία.

Γ΄ Πρόσκληση του Μέτρου 123Α «Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 30787/Β΄/04-12-2013) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που διέπει τον καθορισμό της διαδικασίας υπαγωγής αιτήσεων ενίσχυσης μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων στο Μέτρο 123Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, και την υπογραφή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, της Απόφασης Καθορισμού Λεπτομερειών Εφαρμογής του Μέτρου 123Α η οποία έχει ήδη αποσταλεί για δημοσίευση, θα προβεί στις επόμενες ημέρες σε ανοικτή προκήρυξη - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εν δυνάμει δικαιούχους, που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων και επιθυμούν να υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο στα πλαίσια του εν λόγω μέτρου.

Εκδήλωση ΚΝΕ για τα 95 χρονια του ΚΚΕ


Με μετάλλια ο Α.Σ. Άθλος Κιλκίς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο ΑΤΕΡΜΩΝ στον Άγιο Παντελεήμονα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάτων Ε.Ο.Μ.Α.

Στους δύο βαθμούς της νίκης στοχεύει ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κιλκίς

Στους δύο βαθμούς της νίκης στοχεύει ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κιλκίς στην εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου στο νέο Δ.Α.Κ. με αντίπαλο τον Ποσειδώνα Λουτρακίου για την 9η αγωνιστική της Α1.