Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών 
νομού 
Κιλκίς
Με μεγάλη συμμετοχή, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, που δείχνει πραγματικά ότι οι προσπάθειες κάποιων ανθρώπων να δώσουν μια άλλη εικόνα στα κοινωνικά πράγματα της περιοχής αναγνωρίζεται.

Κάλεσμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία


Ανακοίνωση Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διευρύνει το κάλεσμα του για ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να συνδράμει τους πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου που βάλλει τη χώρα τους και χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για το θάνατο του Γιόσκα Παυλίδη


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Σήμερα έφυγε από την ζωή ένας σύντροφος που από τα φοιτητικά του ακόμη χρόνια μπήκε στον αγώνα της ζωής για να επιβιώσει, για να σπουδάσει, και να δρομολογήσει την οικογενειακή και επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ταυτόχρονα από τα χρόνια της δικτατορίας εντάχθηκε στις φοιτητικές οργανώσεις στο Βερολίνο παλεύοντας κατά του δικτατορικού καθεστώτος, για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. 

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Σε φόρμα η Κ12 «Μάντσεστερ»
Είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία! Ο λόγος για την Κ12 «Μάντσεστερ» του Αλέξανδρου Κιλκίς που συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς το πρωί του Σαββάτου επιβλήθηκε με 7-0 του Θερμαϊκού Θέρμης στα γήπεδα Joga Bonito στη Θεσσαλονίκη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από Τρίτη 01-03-2022


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 05/28-02-2022) που ισχύει από αύριο Τρίτη 01-03-2022.

Δράση ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ με τίτλο, «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»


Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Κ.Δ.Β.Μ. στο πλαίσιο της Πράξης: «Επαγγελματική Κατάρτιση στις Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014- 2020, στην Υποδράση 19.2.1.1 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης στο γεωργικό και το δασικό τομέα» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα:

Ο Μητροπολίτης Κιλκίς, η Μ. Μασμανίδου, η Σ. Χύτου και η Φ. Κυριακίδου πολιτικοΛΟΓΟΥΝ και όχι μόνο, στον OkRadio

Έγκριση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας λεωφορείου ΙΧ 21 θέσεων για τον σύλλογο "ΒηματίΖΩ"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης ενέκρινε – κατ’ εντολήν του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας λεωφορείου ιδιωτικής χρήσης είκοσι ενός (21) θέσεων στον πιστοποιημένο φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας -ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ “ΒηματίΖΩ” » για τη μεταφορά- άνευ καταβολής κομίστρου- προσώπων που έχουν άμεση σχέση με το επιτελούμενο παρ’ αυτού έργο.

(Video) Για το φαινόμενο της βίας μιλά, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς, η ψυχίατρος Έφη Τζούρα Τζεβελέκη

Για το φαινόμενο της βίας μιλά, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς, η ψυχίατρος Έφη Τζούρα Τζεβελέκη, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ε. Αγαθοπούλου, για το θάνατο του Γιόσκα Παυλίδη


Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια Κιλκίς

Η Αριστερά του Κιλκίς σήμερα έχασε έναν από τους για πολλά χρόνια πρωταγωνιστές της. Από παιδί θυμάμαι τον σ. Γιόσκα Παυλίδη να αγωνίζεται για τις αξίες και τα προτάγματα της Αριστεράς, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Βεργίδη για το θάνατο του Ιωσήφ (Γιόσκα) Παυλίδη


Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο του Ιωσήφ (Γιόσκα) Παυλίδη, ενός ανθρώπου με δυναμική παρουσία και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

(Video) Βράβευση μαθητών και μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, για τη διάκρισή τους σε μαθηματικό διαγωνισμό

Βράβευση μαθητών και μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, για τη διάκρισή τους σε μαθηματικό διαγωνισμό, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Τιμή σε έναν Μεγάλο


Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος
Ο αναπόδραστος κύκλος της ζωής μας επιφυλάσσει τη χαρά και τη θλίψη σε ανύποπτους χρόνους. Η απώλεια όμως του αδελφικού φίλου δεν συνηθίζεται και δεν ξεχνιέται.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων


Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς και Υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων
Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει φορείς και κοινό για την ανάγκη βελτίωσης της διάγνωσης, της φροντίδας και της θεραπείας των ασθενών με σπάνιες παθήσεις. Μια ευαισθητοποίηση αναγκαία, αφού πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν σήμερα με μια σπάνια νόσο, εκ των οποίων περίπου 30 εκατομμύρια στην Ευρώπη και περίπου 800 χιλιάδες στην Ελλάδα.

Ο Κιλκισιώτης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, μιλά στο Μπάμπη Καραγεωργίου στη Γνώμη

Επιμέλεια: Μπάμπης Καραγεωργίου

Πριν προχωρήσουμε στα περισσότερο πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για εσάς.
Γεννήθηκα το 1975, στην Ελβετία από Κιλκισιώτες γονείς οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα έναν χρόνο αργότερα. Ασχολήθηκα με την Μουσική, πήγα στην Ολλανδία και έχω διευθύνει ορχήστρες σε Ευρώπη και Ρωσία.

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου 
Δρομέων Υγείας Κιλκίς 

Εκλογοαπολογιστική και με έντονη παρουσία των μελών του, ήταν η Γενική Συνέλευση του συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στο Εργατικό Κέντρο. Μετά τις αρχαιρεσίας που ακολούθησαν, το ανανεωμένο και νεοεκλεγμένο Δ.Σ διαμορφώθηκε ως εξής:

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού στο ορεινό δίκτυο του νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Επιχειρούν παντού όπου χρειάζεται τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς -προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο- σε περιοχές όπου σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας “Bianca”.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Από την Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στο έδαφος της Ουκρανίας, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Η καταδίκη της ρωσικής εισβολής είναι δεδομένη και αυτονόητη, ενώ από την άλλη πλευρά δεδομένη είναι και η ευθύνη των ΗΠΑ και ΕΕ που άνοιξαν το δρόμο στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δίκαιου. 

1922-2022: «Εκατονταετηρίδα Mνήμης του Προσφυγικού Ελληνισμού».

Υπογράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος
Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή - όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται στην σύγχρονη ιστοριογραφία.
Το 1922 έχει καταγραφεί στην ιστορία του οικουμενικού Ελληνισμού ως χρονιά ορόσημο, αφού τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τότε στην Μικρά Ασία, κορυφώθηκαν με τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής από τις πανάρχαιες εστίες του μετά 3.500 χιλιάδες χρόνια - από τον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης - αφήνοντας πίσω αμέτρητους αδικοχαμένους νεκρούς, πολύτιμες πατρίδες, ανεκτίμητους πολιτιστικούς θησαυρούς, ιερά της πίστης του, το βιός του, εν τέλει ένα λαμπρό πολιτισμό που δημιούργησε σε βάθος αιώνων.