Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, webex και άλλα τινά…


Γράφει ο Τάσος Κεσίδης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Δ.Π.Ε. Κιλκίς
Η σημερινή κατάσταση θυμίζει, λίγο ως πολύ, την έννοια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Από νωρίς η Εκπαιδευτική Κοινότητα είχε επισημάνει τους κινδύνους της έλευσης ενός «δεύτερου κύματος» της φονικής πανδημίας που μαστίζει τον τόπο μας. 

ΚΚΕ Κιλκίς: Με σοβαρά προβλήματα η πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης και στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Για ακόμα μία φορά «όλα ήταν έτοιμα», όπως και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δια στόματος Υπουργού Παιδείας και Περ/κού Δ/ντή Εκπ/σης Κεν. Μακεδονίας από τη Γουμένισσα, όμως το σύστημα είναι στα όριά του, και το βάρος πέφτει για ακόμα μια φορά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Φθινόπωρο στο Πάικο (14 εκπληκτικές φωτογραφίες)


Κείμενο, φωτογραφίες: Γιώργος Τσιμπούκας
Μέλος Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς
Αυτή την εποχή η φύση αλλάζει όψη, μέσα από εικόνες και χρώματα που εντυπωσιάζουν. Η επίσκεψη στο Πάικο μου έδωσε την ευκαιρία να περπατήσω ανάμεσα σε καστανιές και οξιές και να θαυμάσω από κοντά την ομορφιά του δάσους.

Ψωμί, παιδεία, 13033


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε. Μετά τη δημιουργική ασάφεια έχουμε τώρα την πειθαρχημένη απειθαρχία. Κάπως έτσι χαρακτήρισε Αριστερός Βουλευτής την απόφαση της παράταξης του να αγνοήσει την απαγόρευση συγκεντρώσεων και να διαδηλώσει μεν αλλά τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα δε.

Κορωνοϊός (18/11/2020): 3.209 νέα κρούσματα (101 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 60 θάνατοι


Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 3.209 νέα κρούσματα και 60 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 82.034 και των θυμάτων σε 1.288. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 480 συμπολίτες μας, ενώ 410 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.153.954 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Με το 50% των εκθετών η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 21/11/2020


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Ογδόντα εννέα (89) εκθέτες θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Το καθεστώς λειτουργίας της, με την κάλυψη του 50% των θέσεων, συνεχίζεται στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων υγειονομικών κανονισμών για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid – 19 όπως επίσης εφαρμόζονται και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας (αποστάσεις πάγκων μεταξύ των εκθετών στα 5 μ., υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των καταναλωτών και του κοινού που επισκέπτονται το χώρο της λαϊκής αγοράς).

Ν.Δ. Κιλκίς: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, να κερδίσουν τη μάχη


Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
O ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να δείξει αυτές τις μέρες ότι πρώτο καθήκον του είναι η προστασία της υγείας των Κιλκισιωτών και η ενότητα του Νομού ενάντια στον κοινό εχθρό.

Δήμος Κιλκίς: Παγώνει η καταβολή τροφείων σε δημοτικούς παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς


Με απόφαση του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τροφείων οι γονείς και κηδεμόνες τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Με αφετηρία το Κιλκίς, η έναρξη του έργου MED-QUAD


Στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2020, υλοποιήθηκε η Εναρκτήρια Συνάντηση του Στρατηγικού Έργου «MEDiterranean QUadruple helix Approach to Digitalisation» με ακρωνύμιο MED-QUAD, στο πλαίσιο του Προγράμματος ENI CBC MED Η εναρκτήρια συνάντηση διοργανώθηκε από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. (Συντονιστή και Διαχειριστή του Έργου) και υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας COVID 19.

Δήμος Κιλκίς: Καθαριότητα και απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Τη μάχη κατά της διασποράς του κορωνοϊού δίνουν και οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για μια καθαρή και περιποιημένη πόλη και για την αντίστοιχη φροντίδα των οικισμών του Δήμου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2020


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 26/18-11-2020) που ισχύει από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2020.

Ε. Αγαθοπούλου: Μπαράζ βίας από την αστυνομία, κατά τις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη


Δήλωση Αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου
Όργιο εκδικητικής βίας, άγρια καταστολή άνευ λόγου, βαρβαρότητα, ξυλοδαρμοί, προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών ακόμη και έξω από το σπίτι τους. Άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι, αύρες στους δρόμους, επιβολή προστίμων, επίδειξη δύναμης του Υπουργού και της αστυνομίας απέναντι σε απλούς πολίτες, κόμματα και φορείς που αποφάσισαν με ένα συμβολικό τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του Πολυτεχνείου.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε


Θεματική Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ νομού Κιλκίς
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήρθε να απογυμνώσει όλο το αφήγημα της κυβέρνησης για την προετοιμασία του ΕΣΥ για να μπορέσει να αντέξει αυτή την τεράστια πίεση. Οι 6 μήνες που μεσολάβησαν από το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν αξιοποιήθηκαν ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από τους διοικητές των νοσοκομείων. 

Νοσοκομείο Κιλκίς: Tηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό Sars Covid 19''


Υπογράφει ο Γιάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, σε μια προσπάθεια στήριξης των πολιτών του Κιλκίς στη σημερινή συγκυρία, ενημερώνει το κοινό ότι από την Πέμπτη 19-11-2020 τίθεται σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό Sars Covid 19, για ασθενείς που βρίσκονται υπό διερεύνηση και των οικείων τους, για ασθενείς με ιστορικό ψυχιατρικής νόσου που ήταν ήδη υπό ψυχιατρική παρακολούθηση από την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου και για την ψυχολογική υποστήριξη του υγειονομικού προσωπικού.

Θέσεις εργασίας στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς (18/11/2020)


Η UNISMACK ABBE, εξαγωγική μονάδα καινοτόμων προϊόντων σνακς με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, στο πλαίσιο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, ενδιαφέρεται για στελέχη διαχείρισης ασφαλείας και ποιότητας.
Δείτε ΕΔΩ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθη ένα άτομο για κλοπές στην Ημαθία


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών που έγιναν σε περιοχές της Ημαθίας και τη σύλληψη ημεδαπού άνδρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τι θέτε;


Του την έπεσαν του Δημάρχου Κιλκίς οι αντιπολιτευόμενοι για τις διά περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται, χάνεται ο δημόσιος χαρακτήρας τους, υποβαθμίζεται ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου ήταν μεταξύ των επιχειρημάτων που ακούστηκαν με μεγάλη ένταση τελευταία. Εισάκουσε τα αιτήματά τους ο Δημήτρης Κυριακίδης και έβαλε σε ενέργεια την "επιχείρηση τηλεδιάσκεψη" με αρχή τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Έγιναν λοιπόν οι συνδέσεις, καλωδιώθηκαν τα μέλη της αλλά δεν ήταν και όλα παρόντα.

Σωματείο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας: "Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας για τα κέρδη κανενός βιομηχάνου"


Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας
Συνάδελφοι της ALUMIL, απαιτούμε:
Να γίνουν τώρα εβδομαδιαία τεστ ΣΕ ΟΛΟ το προσωπικό με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας! Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας!
Να υπάρχει τουλάχιστον 1 ώρα κενό ανάμεσα στις βάρδιες και 3 διαλείμματα σε κάθε βάρδια για να γίνεται αερισμός και απολύμανση του χώρου! Κανένας για δουλειά το Σάββατο!

H ιδεολογία μας να διαφημίζεται τα δικά μας να κάνουμε κι όλα τα άλλα να πάνε να…


Του Θέμη Ναούμη
Αγαπημένοι μου φίλοι,
Είναι αλήθεια πως έχω πάρα μα πάρα πολύ καιρό να γράψω κάποιο κείμενο, μια άποψη, μια σκέψη μου. Σε αυτή την απόφαση, με οδήγησε η τροπή των επιδημιολογικών δεδομένων, τόσο στην χώρα, αλλά και στην πόλη μας. Με έπιασε θλίψη, απογοήτευση και πίκρα. Θλίψη γιατί ξαναγυρίσαμε στην καραντίνα που πανηγυρικά είχαμε αφήσει πίσω μας την άνοιξη. 

Κλειστός για δεύτερη φορά ο ΟΑΕΔ Κιλκίς λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού


Κλειστός για το κοινό θα παραμείνει σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, ο ΟΑΕΔ Κιλκίς λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο.