Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εισήγηση Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Κύριοι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι υπουργοί αναπληρωτές, υπουργοί και υφυπουργοί, από σήμερα και μετά συνάδελφοι: Θα ήθελα πρώτα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στη νέα κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά. Μία κρίση δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική, η οποία μετατρέπεται σε κρίση εμπιστοσύνης.
Στο εσωτερικό της χώρας οι κοινωνικές εντάσεις έχουν αυξηθεί, στο εξωτερικό η αξιοπιστία της χώρας έχει σχεδόν μηδενιστεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και αυτό κάνει το έργο μας δυσχερές.

Ψήφισμα της 10ης αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ σχετικά με τις εξελίξεις στο ΤΣΜΕΔΕ

Τα τελευταία τρία χρόνια οι συνάδελφοι Μηχανικοί έχουν υποστεί σημαντική μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει πλέον τα αποδεκτά όρια, όχι μόνον για τους νέους, αλλά και για τους παλαιότερους συναδέλφους. Η ανεργία και η υποαπασχόληση πλήττει όλους τους Μηχανικούς. Τεχνικά Γραφεία, Εργοληπτικές Επιχειρήσεις, λόγω της άτυπης στάσης πληρωμών, εκ μέρους της πολιτείας, της ύφεσης και της παντελούς σχεδόν απουσίας αντικειμένου, αντιμετωπίζουν πραγματικά πρόβλημα επιβίωσης. Στρατιές συναδέλφων, ιδιαιτέρως νέων, ψάχνουν διέξοδο για εργασία εκτός Ελλάδας. Οι Έλληνες Μηχανικοί είναι επιστήμονες που έχουν λάβει, με μεγάλο κόστος για την πολιτεία, πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, έχουν σχεδιάσει, μελετήσει και κατασκευάσει έργα με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, και συναγωνίζονται με επιτυχία το τεχνικό δυναμικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας


Με κύριο θέμα τις εγκρίσεις απολογισμών εσόδων-εξόδων των πρώην Δήμων (Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευωπού και Πολυκάστρου), συνεδριάζει την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ».  
Παράλληλα, θα συζητηθούν και τα ακόλουθα θέματα: -Έγκριση Τεχνικού προγράμματος έτους 2012.

Προς βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς


Ανακοινώνεται στους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2011-2012 καθορίζονται ως εξής:

«Ουτοπίξ - μια ματιά στον Αριστοφάνη» στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς


Tο Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ουτοπίξ - μια ματιά στον Αριστοφάνη» του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου».

Πρόγραμμα Προαγωγής και Αγωγής Στοματικής Υγείας σε ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία


Σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την παρουσίαση του Προγράμματος Προαγωγής και Αγωγής Στοματικής Υγείας σε ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. 
Στην ημερίδα παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Θεόδωρος Καρτσιώτης, ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Επιτέλους χειμώνας!


Αισθητή ήταν σήμερα η πτώση της θερμοκρασίας στο Κιλκίς, όπου ο καιρός από το πρωί είναι συννεφιασμένος και βροχερός με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 9 °C.  
Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες στο Κιλκίς έχει ως εξής:  
Για αύριο Σάββατο προβλέπεται ασθενής βροχή με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 8°C, ενώ την Κυριακή η μεγαλύτερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 10 °C το μεσημέρι.  
Χαμηλές θα είναι και οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. 

Περικλής Κολότσιος: "Κάτω από τον πυθμένα πάντα υπάρχει κι άλλος χώρος"

Κύριε Διευθυντά,                                                                                                         Η ενασχόληση με τα κοινά συνοδεύεται από τη δημόσια κριτική για τα αποτελέσματα αυτής της ενασχόλησης. Μια κριτική που αφορά σε συμπεριφορές, πρακτικές, αξίες ή ανεπάρκειες. Αυτός είναι ο κανόνας.  Το ζητούμενο στη δημόσια κριτική είναι η αποφυγή της εμπάθειας σε πρόσωπα, κάτι που δεν παρατηρήθηκε για άλλη μια φορά, στην ανακοίνωση του κ. Ιωάννη Τσογγίδη. Η γνωστή εμπάθειά του κατά του κ. Ευ. Μπαλάσκα εκδηλώθηκε για άλλη μια φορά με χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που ξεπερνούν τα όρια της ευπρέπειας και του δημόσιου διαλόγου.

Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή στη Δογάνη Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (10-11-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς με τη συνδρομή του των συναδέλφων τους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς, δύο ημεδαποί 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.  Αναλυτικότερα, στη Δογάνη Κιλκίς, αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο 18χρονοι, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι δράστες συνελήφθησαν ύστερα από αναζητήσεις των αστυνομικών.

Επίσκεψη του πρέσβη του Καναδά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη θα επισκεφθεί ο πρέσβης του Καναδά Robert Peck, συνοδευόμενος από το γενικό πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη Παντελή Πετμεζά, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 10 το πρωί, στο γραφείο του Αναπλ.Περιφερειάρχη στην Περιφέρεια (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Γραφείο για αγορά ζητά ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς γνωστοποιεί ότι θα προβεί στην αγορά Ιδιόκτητου Γραφείου για την στέγασή του, που να πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Να είναι ισόγειο
2) Να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (όχι περιφερειακά)
Οι ενδιαφερόμενοι να γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους ταχυδρομικά ή προσωπικά στο Γραφείο του Συλλόγου στην διεύθυνση Ν. Παναγιώτου 32 – Κιλκίς, τηλέφωνο – fax 23410-76595. Η αγορά του γραφείου θα γίνει άμεσα, με χρονικό προσδιορισμό τέλος του 2011 και το αργότερο στις αρχές του 2012.

Στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης για πρώτη χρονιά φέτος, ύστερα από παρέμβαση και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ.Χρήστου Γκουντενούδη, εντάχθηκε στον κοινωνικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έλαβε μέχρι στιγμής 2 έκτακτες επιχορηγήσεις.  
Για το α΄τρίμηνο του 2011 επιχορηγήθηκε με το ποσό των 4.000 ευρώ και με το ποσό των 5.400 ευρώ για το β’ τρίμηνο του 2011. Τα χρήματα αυτά κάλυψαν βασικές ανάγκες του Κέντρου. Αναμένεται η γ’ και δ’ για τα άλλα δύο τρίμηνα του 2011.

Αγιασμός στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Αγιασμός για την χρονιά 2011-2012 θα πραγματοποιηθείστο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 στο κτήριο του Κέντρου επί της οδού 21ης Ιουνίου 36.  
Στον Αγιασμό θα παρευρεθεί και ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Διονύσης Ψωμιάδης.