Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Τηλεδιάσκεψη Εμπορικών Συλλόγων Κιλκίς, Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Επιμελητηρίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Έλαβε χώρα σήμερα, 20-1-2021, τηλεδιάσκεψη των εμπορικών συλλόγων Κιλκίς, Πολυκάστρου και Γουμένισσας με τη συμμετοχή του προέδρου του επιμελητηρίου Κιλκίς με θέμα τις εξελίξεις στην οικονομία των μικρών αυτοαπασχολούμενων (έμποροι, εστίαση κ.λπ.).  Αποφασίστηκε η έκδοση κοινού δελτίου τύπου των συλλόγων σχετικά με  τις αποφάσεις, το οποίο και θα δημοσιευτεί προσεχώς.

Τετάρτη 20/1/2021, έγιναν 14.156 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (183 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 14.156 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 107.335. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου 105.700 άτομα.

Μεταναστευτικό-προσφυγικό, διεθνοποίηση της εργασίας, κέρδη και μισθοί


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 έχουμε την πρώτη μεγάλη προσπάθεια με σκοπό την απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου των βιομηχανικών προϊόντων μέσω της μείωσης των δασμών εισαγωγής. Μετά από τρεις δεκαετίες περίπου το κύμα αυτό επεκτάθηκε στα αγροτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Χ. Γκουντενούδης: Η διοίκηση του Δήμου Παιονίας λειτουργεί εν κρυπτώ και αγνοεί πλήρως την τοπική κοινωνία


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» 
Όπως αναφέρθηκα και σε προηγούμενη τοποθέτηση μου, η δυνατότητα για δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω πανδημίας, έγινε προϊόν εκμετάλλευσης από την σημερινή διοίκηση του δήμου ώστε να μπορεί να περνάει οτιδήποτε θέλει εν κρυπτώ και χωρίς καμία δημόσια συζήτηση.

Τι λέει η ΔΕΥΑ Παιονίας για την πολιτική χρέωσης του νερού


Δελτίο τύπου ΔΕΥΑ Παιονίας
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας στις 12-1-2021 (Δείτε ΕΔΩ), γνωστοποιούμε στους δημότες τα κάτωθι:

Κορωνοϊός (20/1/2021): 516 νέα κρούσματα (6 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 27 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 516 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149973, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5805 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46011 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ρετρό νύχτες ραδιοφώνου, σήμερα με τον Ηλία Καλπάκα στον Ok-Radio


Ρετρό νύχτες ραδιοφώνου, με διάσημα ντουέτα που άφησαν εποχή το 50 & το 60. Σήμερα Τετάρτη 9-10 μ.μ.
Συντονίσου και άκου.

Τηλεδιάσκεψη Διευθυντών Εκπαίδευσης με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ


Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς 

Απρογραμμάτιστη τηλεδιάσκεψη - ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 20.01.2021 και ώρα 15:00, με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης της περιοχής αρμοδιότητάς τους. 

Επανεκκίνηση για λιανεμπόριο στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς


Επιτρέπονται οι δραστηριότητες πώλησης εμπορικών και βιομηχανικών ειδών στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, υπό το πρίσμα της επανεκκίνησης του μεγαλύτερου φάσματος του λιανεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας, από την περασμένη Δευτέρα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 20/1/2021, 3:38 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά 
Συνελήφθη χθες (19 Ιανουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και μία συσκευασία με αποξηραμένα φύλλα κάνναβης βάρους 231 γραμμαρίων. 

Συνέλαβαν 4 άτομα για παράνομη ανασκαφή στο Κιλκίς


Συνελήφθησαν χθες (19 Ιανουαρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 4 ημεδαποί άνδρες, καθώς κατελήφθησαν να έχουν προβεί σε παράνομη εκσκαφή για την ανεύρεση αντικειμένων, διανοίγοντας οπή σε τσιμεντένια επιφάνεια. 

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μια νέα ΔΕΘ δυτικά…


Του Σίμου Δανιηλίδη,
Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών,
Αντιπροέδρου Δ.Σ. ΠΕΔ-ΚΜ
Η συζήτηση για τη μετεγκατάσταση ή μη της ΔΕΘ, για την επανοικοδόμηση ή μη του χώρου της ΔΕΘ, ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το μέλλον της πόλης μας. Κατά τη γνώμη μου πολύ ορθά. Αυτό που σήμερα έχει αξία είναι το μέλλον της Θεσσαλονίκης και δευτερευόντως η εξέλιξη του εκθεσιακού φορέα της ΔΕΘ. Με σοφές επιλογές μπορούν να επιτευχθούν και τα δύο. Με τυφλές επιλογές είναι βέβαιο ότι θα υπονομευθούν και τα δύο.

Όταν σπάει η σιωπή...


Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Η ανοδική πορεία που χαρίζει χαμόγελα, πολλές φορές κρύβει πίκρα, πόνο και δάκρυ. Αυτό επιβεβαιώνεται με την δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου που με σθένος και αποφασιστικότητα, κατήγγειλε όσα αρνητικά βίωσε.

Νέα γραμμή του ΟΑΣΘ εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία - Χαριλάου


Με καλές ειδήσεις μπήκε η νέα χρονιά για τα «Πυλαιώτικα» της Πυλαίας που από την αρχή του χρόνου απέκτησαν νέα λεωφορειακή γραμμή – την 11Τ – για το δρομολόγιο Πυλαία-Χαριλάου.

43 προσλήψεις στο Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.)


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας- Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Από τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα τριών (43) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, (για την Κεντρική του Υπηρεσία και τις περιφερειακές του οργανικές μονάδες, που εδρεύουν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας) όπως αυτές περιγράφονται στη ΣΟΧ 1/2021 και δημοσιοποιήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 686Ξ46ΨΧΛΗ-ΞΟΗ.

Τοποθέτηση Φραγγίδη στη Βουλή με θέμα "Καθορισμός εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης"

Σημεία τοποθέτησης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή νομού Κιλκίς στην Ολομέλεια της Βουλής, στο σ/ν του ΥΠΕΞ «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου»
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, διότι με αυτό επεκτείνεται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή του Ιονίου και μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο στην Πελοπόννησο. Η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της επικράτειάς της των αντίστοιχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο.

"Αντί να πάρουν μέτρα για την Υγεία μας και την Μόρφωση των μαθητών… απολύουν εκπαιδευτικούς"


Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην Εκπαίδευση είναι αποκαλυπτικά του γεγονότος ότι η κυβέρνηση προχωράει με γοργούς ρυθμούς τα σχέδιά της, βάζοντάς τα όλα στο ζύγι του «κόστους – οφέλους», με μοναδικούς χαμένους για ακόμα μία φορά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.