Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες

Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 5-10-2018 αναρτήθηκε στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δρόσης 10.1.7 "Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες", ο οριστικός πίνακας αποτελεσμάτων βάσει της τελικής αξιολόγησης και κατάταξης των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης της δράσης.

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, στο Κιλκίς

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, στο Κιλκίς, ΕΔΩ

Μιλώντας σε έναν μελλοντικό πρωταθλητή


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
Αν υπάρχει κάτι στην ζωή σου που δεν το έχεις, είναι γιατί φταις εσύ και ο τρόπος που σκέφτεσαι. Αυτό που θέλω.  Είναι να βρεις ένα λόγο να συνεχίσεις. Και αν βρεις ένα λόγο να συνεχίσεις. Ξέρω πως είσαι αρκετά δυνατός να το κάνεις επειδή είσαι άνθρωπος. Κάθε άνθρωπος έχει ότι χρειάζεται για να ξεπεράσει ότι τον ενοχλεί. Αν το αποφασίσει.

Πιερία: Αυστηρές γεωργικές πρακτικές, στη συγκομιδή των επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας «Crimson»

Γράφει ο Δημήτρης Ρουκάς
M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος
Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας

Ακόμη και κατά την διάρκεια της συγκομιδής των επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας «Crimson» στους αμπελώνες του Ολύμπου στην Πιερία, οι καλλιεργητές της, απολυμαίνουν τα εργαλεία κοπής (ψαλιδάκια). 

Συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ο ΟΑΣΘ και η εκχώρηση συγκοινωνιακών γραμμών, η μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο και οι προσφυγικές ροές, - μεταφορά προσφύγων σε Κέντρα Φιλοξενίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σιωνίδης: "Η σπατάλη στο Δήμο Παιονίας συνεχίζεται..."

Γράφει ο Κώστας Σιωνίδης 
Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας
Αγαπητοί συνδημότες 
Από το 2014 μέχρι και σήμερα προσπάθησα να ανταποκριθώ στο ρόλο που μου αναθέσατε με τη ψήφο σας στις εκλογές του Μαΐου. Δεν υπέπεσα σε λαϊκισμούς και δεν υπονόμευσα σε καμία περίπτωση το έργο της Διοίκησης. Αντιθέτως άσκησα εποικοδομητική αντιπολίτευση διατυπώνοντας κρίσεις , επισημάνσεις, προειδοποιήσεις και προτάσεις.

"Για όλα τα παιδιά και για όσους νιώθουν ακόμη παιδιά"

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 7.00 μμ στον πολυχώρο Ερωδιός.
Για όλα τα παιδιά και για όσους νιώθουν ακόμη παιδιά.
Προπώληση εισιτηρίων στον Ερωδιό
Θέσεις περιορισμένες


Υποδοχή της "Φλόγας Αγάπης" στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Μέσα σε κλίμα γιορτής και με λαμπρότητα ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς υποδέχθηκαν μαζί με πλήθος κόσμου και τη συμμέτοχη συλλόγων και σχολικών μονάδων της πόλης μας τη "Φλόγα Αγάπης" της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοτών Ελλάδος. 

Τεράστια επιτυχία του Τελωνείου Ευζώνων: Κατασχέθηκαν 169.000 πακέτα τσιγάρα


Δελτίο τύπου Τελωνείου Ευζώνων
Στις 06.10.2018 και περί ώρα 01:00 μ.μ. αφίχθη στο Τελωνείο Ευζώνων το υπ΄αριθμ. κυκλ. KH2438BB/ ΚΗ 3621ΕΒ φορτηγό αυτοκίνητο Βουλγαρικών Αρχών έμφορτο με εμπόρευμα μονωτικά πάνελ οροφής, αποστολέα εταιρία από περιοχή της Αττικής και παραλήπτη εταιρία της Σλοβενίας. Υπέβαλε μέσω εκτελωνιστικού γραφείου Εσωτερική Κοινοτική Διαμετακόμιση (Τ2).

Η απαγόρευση εξόδου των ελληνικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία ...και η παράδοσή τους στους κεμαλικούς

HULTON DEUTSCH VIA GETTY IMAGES
Γράφει ο Βλάσης Αγτζίδης
Διδάκτωρ σύγχρονης Ιστορίας, Mαθηματικός
Ένα από τα πλέον άγνωστα σημεία του μικρασιατικού δράματος υπήρξε η απαγόρευση εξόδου των ελληνικών και των υπόλοιπων χριστιανικών πληθυσμών από την κυβέρνηση Γούναρη-Πρωτοπαπαδάκη. Από τις αρχές του 1922 είχε αρχίσει να συζητιέται σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια η εκκένωση της Μικράς Ασίας από τον ελληνικό στρατό. 

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών


Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας στο Κιλκίς: Η σημασία του και οι στόχοι

Γράφει ο Δημήτριος Αγαθόπουλος
Φαρμακοποιός - Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας
Είναι γνωστό ότι το διήμερο 13 και 14 Οκτώβρη πραγματοποιείται στο Κιλκίς ένα από τα συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς. Η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι πριν από μερικά χρόνια από την τότε διοίκηση του Φαρμ. Συλ. Κιλκίς και με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου στον τόπο μας.

Πετυχημένη άσκηση σεισμού στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Φωτογραφία αρχείου
Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 08:30 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, η πρώτη άσκηση σεισμού με απόλυτη επιτυχία.

Kinesis-Gym Kilkis: Ομαδικά προγράμματα άθλησης σεζόν 2018-19

Ανακοίνωση Kinesis-Gym Kilkis
Η σεζόν έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο Kinesis-Gym, γεμάτη καινοτόμες ιδέες και ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό στο χώρο του Fitness.  Συνολικά προσφέρουμε 35 διαφορετικά ομαδικά προγράμματα άθλησης για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα αθλουμένων.

Αδελφοποίηση του σχολείου Νο 3 του Vityazevo της Νότιας Ρωσίας με το 2ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το διάστημα 23 με 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος αδελφοποίησης, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των εκπροσώπων των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας σε σχολεία της Νότιας Ρωσίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των πρωτοκόλλων συνεργασίας.