Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Περιπατητών Κιλκίς



Τι παράξενο συμβαίνει στο Αναβρυτό Κιλκίς;


Το κείμενο αυτό είναι χιουμοριστικό και έχει σκοπό να προκαλέσει γέλιο και τίποτε άλλο. 
Της απεσταλμένης της Γνώμης Κιλκίς, Σουμέλας Σεφτελίδου
Το Αναβρυτό ή αλλιώς Βουρλάν είναι ένα χωριό του νομού μας, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την Επτάλοφο και κοντά στο Ελληνικό. Αν κάνετε μια αναζήτηση στο Google Earth, θα διαπιστώσετε κάτι πολύ παράξενο! Στη δεξιά πλευρά του χωριού υπάρχει ένα χωράφι το οποίο έχει σχήμα κάποιου ζώου!

Λειψύδριο: Ένα μικρό χωριό, ένα στολίδι μέσα στην φύση και στην ηρεμία


Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Όπως βρισκόμαστε σε μια όμορφη εποχή του χρόνου γεμάτη και καθαρή από όλα τα χρώματα και τις εναλλαγές της φύσης θα ήτανε άδικο να μην την ζήσουμε. Όπως λοιπόν ταξιδεύω και βλέπω στον δρόμο πινακίδες που σε καθοδηγούν όχι απαραίτητα απλά να περάσεις για να βρεθείς στον προορισμό σου. Αλλά ίσως είναι λίγες οι φορές έως καθόλου που σκεφτήκαμε σε μια στροφή με ονόματα χωριών που γράφουν οι πινακίδες να επιλέξουμε ένα χωριό και να το περπατήσουμε μέσα σε αυτό.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 23/2/2021, 8:42 μ.μ.


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 68χρονος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για παράνομες ανασκαφές σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο περιοχής των Σερρών, εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω 68χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Αγαθοπούλου: «Απαξιώνονται οι έννοιες δημοκρατία, ελευθερίες, κράτος δικαίου, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα»

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, τοποθετήθηκε για το σχέδιο νόμου του Υπουργού Επικρατείας «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής».

Διαμαρτυρία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.)


Ανακοίνωση Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς
 (Ε.Ν.Ι.Κ.)

Σε αναμονή του τρίτου κύματος, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη συνείδησή μας και απέναντι στους ασθενείς μας να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα και να διεκδικούμε. Έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο πλευρό των ασθενών μας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους.

Ανώτατη εκπαίδευση: Το χάος των κακοτεχνιών με κορυφή τα επαγγελματικά προσόντα!


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

-Στην ανώτατη εκπαίδευση το μεγάλο λάθος άρχισε με την ανωτατικοποίηση των ΤΕΙ. Η ταφόπλακα που ετοιμαζόταν εδώ από την έναρξη της δεκαετίας το 2000, μπήκε στη θέση της το 2019. Και οι στρεβλώσεις στον εξεταζόμενο χώρο καλά κρατούν με κορυφή την πρόσφατη και ουσιαστική εξομοίωση των πτυχίων των Κολλεγίων με τα πανεπιστημιακά διπλώματα.

Mε 111 σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζεται το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης


Με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προμηθεύει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κορωνοϊός (23/2/2021): 2.147 νέα κρούσματα (6 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 22 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.147, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 182.783 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.492 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Εμβολιάζονται κατά της COVID 19, οι Κιλκισιώτες φαρμακοποιοί

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021
Εμβολιάζονται κατά της COVID 19, οι Κιλκισιώτες φαρμακοποιοί

Ε. Αγαθοπούλου: Κοινή σύγκλιση επιτροπών για θέματα σεξουαλικής βίας στους χώρους εργασίας


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με πρωτοβουλία των βουλευτριών Ε. Αγαθοπούλου, Αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων και Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχισσας Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με τις συνυπογραφές όλων των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μελών της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, απεστάλη αίτημα προς τους Προέδρους για από κοινού σύγκλιση των επιτροπών. Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελούν οι πρόσφατες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, εκβιασμών και καταστρατήγησης κάθε εργασιακού πλαισίου προερχόμενες από τον αθλητικό, πολιτιστικό και πανεπιστημιακό χώρο.

Περιπατητές Κιλκίς: Θέλουμε να ανανεώσουμε την υπερηφάνεια μας για την βιομηχανική μας περιοχή


Αποφάσεις του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς για την ίδρυση της INWASTE S.A. στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

1ον 
Είμαστε υπέρ της επεξεργασίας των επικίνδυνων στερεών βιομηχανικών αποβλήτων για την μετατροπή τους σε αδρανή αντί να τα θάβουμε υπό την προϋπόθεση εφαρμογής των υποχρεώσεων από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έκδοση της άδειας ίδρυσης της INWASTE S.A. την πρόβλεψη αποφυγής ατυχήματος μεγάλης έκτασης σύμφωνα με την οδηγία SEVESO και την κατασκευή λεκανών-δεξαμενών από μπετόν ίσης χωρητικότητας κάτω από τις δεξαμενές αποθήκευσης των υγρών επεξεργασίας-αδρανοποίησης για να κρατηθούν σε περίπτωση διαρροών, την αποφυγή διαφυγής στο περιβάλλον και την προστασία του υδροφόρου και επιφανειακού ορίζοντα αφού πλησίον είναι το κεντρικό αντλιοστάσιο με δύο γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΚ για την ύδρευση της πόλης.

Χαλκιδική: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθησαν χθες (22 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Αίτημα Λιβανού για 957 προσλήψεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας


Την πρόσληψη 957 ατόμων για τη στήριξη του προγράμματος δακοκτονίας, εν όψει της νέα περιόδου, ζητεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς ευχαριστεί θερμά...


Υπογράφει η Μιχαλία Καραμισάκη
Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης
Η Πρόεδρος, το Δ.Σ., το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς ευχαριστούν θερμά το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για τη δωρεά χρηματικού ποσού που πραγματοποίησαν προς το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης εις μνήμην του ιού του συναδέλφου τους Αθανάσιου Ράϊα.

"Για να λέμε και τα καλά..."


Υπογράφει ο 
Γιάννης Κολιούσκας
Την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκα το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για ένα προγραμματισμένο ραντεβού στη διεύθυνση συγκοινωνιών. Ο υπάλληλος στην είσοδο του κτιρίου με υπενθύμισε πολύ ευγενικά ότι κάθε Πέμπτη το τμήμα είναι κλειστό για το κοινό, κάτι το οποίο γνώριζα. 

Θ. Βαφειάδης: Δε συμμετέχω σε μια άκυρη συνεδρίαση


Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Κιλκίς Θεόδωρου
Βαφειάδη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς
Κύριε Πρόεδρε, με έκπληξη έλαβα την πρόσκλησή σας με Α.Π. 3267 / 11.02.2021 με την οποία μας καλείτε να συμμετέχουμε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 01.03.2021 με αποκλειστικό θέμα τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2020 με βάση το άρθρο 217 του Ν.3463/06 που αναφέρεται στο 10ο σχετικό της παραπάνω πρόσκλησης.