Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Νέο Δ.Σ. στους Τριτέκνους Πολυκάστρου

Ύστερα από την διαδικασία των εκλογών - αρχιαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου, στις 20 Οκτωβρίου 2013, εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ.

Τα κατάφερε και με θύελλα ο Άρης Παντελεήμονα

Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα καθώς νίκησε την Θύελλα Δοϊράνης με 3-0 σκορ στην τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αφού πρώτα σπατάλησε ολόκληρο το πρώτο μισό της αναμέτρησης με νωχελικό και ανούσιο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε τρεις φορές φτάνοντας τελικά σε μια εύκολη και δίκαιη νίκη.

Για τον την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού μιλά ο Γιώργος Συμπιλίδης στο Πολύπετρο Παιονίας

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2013 στις 7:00 μ.μ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΠολυπέτρουΟμιλία με θέμα: Καρκίνος του Μαστού – Πρόληψη & Θεραπεία
Ομιλητής: Γεώργιος Συμπιλίδης, χειρούργος ογκολόγος - Διευθυντής
Χειρουργικής Μαστού Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Διοργάνωση: Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου

Στο 4o Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF συμμετείχε η Τόλμη Κιλκίς

4o Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF διεξήχθη από την Ε.ΤΑ.Β.Ε. στις  19-20 Οκτωβρίου 2013, στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή ανερχόταν στους 655 αθλητές-ριες με 106 συλλόγους ( clubs ) από 11 κράτη, και οι αναμετρήσεις ανερχόταν έως και τέσσερις φορές.

Έπαιξε φιλικά με ΠΑΟΚ και παρακολούθησε αγώνες στην Τούμπα, η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Σειρά φιλικών παιχνιδιών έδωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς. Η Ακαδημία της πόλης μας συνδύασε το… τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού μετά το πέρας των φιλικών αγώνων με τις Ακαδημίες της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, παρακολούθησε τον Ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Π.Α.Ο.Κ- Αστέρας Τρίπολης στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Supeleague.

Στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θςσσαλονίκης ο Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς

Ένα μεγάλο «νυχτερινό πάρτι δρόμου» έλαβε χώρα το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη και όσοι συμμετείχαν ως δρομείς στον ημιμαραθώνιο ή στα 5000μ. ή ακόμα και ως θεατές, έζησαν μία μοναδική εμπειρία.

Τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για καύση προϊόντων που ρυπαίνουν το περιβάλλον

Τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για καύση προϊόντων που ρυπαίνουν το περιβάλλον θέτει σε λειτουργία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απευθυνόμενη σε πολίτες που αντιλαμβάνονται σχετικά περιστατικά, προκειμένου η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΚΜ να διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους εκπομπών ρύπων. Στο εξής, οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό 2313 325501 (καθημερινά, από τις 7.30 έως τις 15.30) και να υποβάλουν την καταγγελία τους στην υπηρεσία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως: 

Τα Ρωμαίηκα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
ΤΑ ΡΩΜΑΙΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Ξανάρθαν τα Ρωμαίηκα
όλους να σατιρίσουν
και όλα τα ευτράπελα
να μη παραμελήσουν.

Υποβολή αιτήσεων για δικαιούχους που εντάχθηκαν ως κληρονόμοι θανόντων δικαιούχων

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων καλούνται οι δικαιούχοι του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 που εντάχθηκαν ως κληρονόμοι θανόντων δικαιούχων που είχαν λάβει την α’ δόση του μέτρου και στη συνέχεια απεβίωσαν, να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής για τη γ’ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξή τους στο μέτρο.

Κατάταξη οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Γουμένισσα 2012»

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Αϊδαρίνη στην Γουμένισσα οργανοληπτικός έλεγχος των οίνων ονομασίας προέλευσης που παράγονται στην περιοχή του Κιλκίς. 
Η Γουμένισσα αποτελεί μία από τις 33 περιοχές της Ελλάδας που έχουν το προνόμιο να παράγουν κρασιά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος της αγοράς 1-9 Νοεμβρίου στο Κιλκίς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 πλησιάζει η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων "mid-season sales". Επίσης, υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:

Επιτυχημένη εκδήλωση για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, η ομιλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου με θέμα «Συνεργασία γονέων και ειδικών για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού».

Παραδοσιακή συναυλία του Συλλόγου Κρητών ν. Κιλκίς "Το Αρκάδι"




Ο Σύλλογος Κρητών νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ", σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Κιλκίς "Κιλκίς 1913 2013", προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην μουσικοαφηγηματική συναυλία του παραδοσιακού συγκροτήματος "ΟΙ ΡΟΖΟΝΑΡΗΔΕΣ", που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 ( ώρα 19.45). Η συναυλία έχει ως θέμα "ΧΡΟΝΟΣ-ΕΡΩΤΑΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΚΡΗΤΗ". Η είσοδος είναι δωρεάν. 

Νέο Δ.Σ. στο "Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης" Κιλκίς

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», με θέμα την ανακατανομή αξιωμάτων μεταξύ των μελών αυτού, λόγω λήξης της θητείας του με την προηγούμενη συγκρότηση. Μετά το πέρας της διαδικασίας, η νέα συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
- Πρόεδρος και Οικονομικός Διαχειριστής: Παύλος Θωμαϊδης
- Μέλος: Ευθυμία Καράμπαγλη
- Μέλος: Σάββας Τσολάκης

Τον έπιασαν στον Άγιο Πέτρο Κιλκίς γιατί κουβαλούσε παράνομα μετανάστη

Συνελήφθη χθες (21.10.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας ημεδαπός 40 ετών, που διευκόλυνε την μεταφορά στην ελληνική επικράτεια ενός μη νόμιμου μετανάστη υπηκόου Αλβανίας.

Ένας φωτεινός αγώνας μέσα στη νύχτα

Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
Στη θέα του αθλητή που συμμετείχε στον ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων με χειρήλατο αμαξίδιο, ξεχάσαμε αμέσως το κυκλοφοριακό κομφούζιο που είχε προκληθεί στα στενά πάνω από τη Β. Όλγας.

Εκδήλωση Επιμελητηρίου Κιλκίς, για τα τοπικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Η εξισωτική αποζημίωση βορά στο πρωτογενές πλεόνασμα

Υπογράφει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
"Η περικοπή κατά 30 εκατομμύρια ευρώ του κονδυλίου για την εξισωτική αποζημίωση των αγροτών σε περιοχές με μειονεκτήματα, αποδεικνύει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν υποχωρεί ούτε μπροστά στην απόγνωση των αγροτών που βρίσκονται στη δυσμενέστερη θέση, ώστε να επιτύχει τις λογιστικές αλχημείες του πρωτογενούς πλεονάσματος.