Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η ιστοσελίδα του ΝΗΡΕΑ Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί η ιστοσελίδα του ΝΗΡΕΑ στη διεύθυνση www.kpnireas.gr και το νέο e-mail είναι nireas@kpnireas.gr.
(Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ“. Με τη Συνεργασία Του Οργανισμού Κατά Των Ναρκωτικών- Ο.ΚΑ.ΝΑ.)

Η τεράστια σημασία των χαρουπιών στη συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους

Είναι γενικά παραδεκτό, ότι πολλές φορές ένα ασήμαντο φαινομενικά γεγονός, μια απειροελάχιστη λεπτομέρεια, παίζει καθοριστικότατο διαμορφωτικό ρόλο στην εξέλιξη ενός ολόκληρου έθνους κι ας μη δίνουν σημασία οι ιστορικοί μελετητές που κόπτονται ότι κατέχουν τους αντικειμενικούς νόμους της ιστορίας.

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τα επεισόδια στα διόδια Αιγινίου

Σήμερα (28.01.2013) στα διόδια Αιγινίου, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την επικείμενη έναρξη σταθμού διοδίων, συγκεντρωθέντα άτομα προκάλεσαν επεισόδια και φθορές και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης. 

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις το ΚΚΕ δηλώνει...

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, σε όλη τη χώρα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, των φόρων και χαρατσιών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή, προκειμένου να γιγαντωθούν οι μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. 

Τυπική διαδικασία για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Με 3-0 σκορ επιβλήθηκε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα της Ελπίδας Μικροκάμπου στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους, και ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα, να υστερούν σε ποιότητα αλλά και εμπειρία.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ένατη φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη στο Καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα:
“Η εικόνα της επιθυμίας στο χορό την παντομίμα και στη χώρα της κινηματογραφίας στην « Αρχή της ελπίδας» του Ernst Bloch”

Ευχαριστήριο – Ανακοίνωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις για την προσφορά δώρων στην εκδήλωση του Γ.Φ.Τ.: 

Γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Με επιτυχία που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2013 η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο «Κτήμα των Ευχών». 

1η ημερίδα με θέμα “Σύγχρονες εξελίξεις στη διατροφή»

Εκατοντάδες επαγγελματίες του τομέα της Διατροφής και της Υγείας και φοιτητές από αντίστοιχες ειδικότητες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ), παρακολούθησαν την 1η ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες Εξελίξεις στη Διατροφή», που διοργανώθηκε από τον τομέα Διαιτολογίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο Αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013. 

Επίσκεψη Καράογλου σε Τζιτζικώστα

Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα, στις 10 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα της Π.Α.ΘΕ.

Ανακοινώνεται ότι από ώρα 16:30΄ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα της Π.Α.ΘΕ., η οποία είχε διακοπεί λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών από την έναρξη λειτουργίας σταθμών και διοδίων στο Αιγίνιο και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας λόγω διαμαρτυριών πολιτών για τα διόδια Αιγινίου

Λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών από την επικείμενη έναρξη λειτουργίας σταθμών και διοδίων στο Αιγίνιο και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – εκτροπές:

Νέο ωράριο του τμήματος Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Κιλκίς

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι από τις 30 Ιανουαρίου 2013 και στο εξής το τμήμα Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Κιλκίς θα δέχεται το κοινό κάθε μέρα ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ για λόγους αρχειοθέτησης και διεκπεραίωσης υποθέσεων.

Παράταση της διαδικασίας ενστάσεων για τη δράση «Βιολογική Γεωργία»

Μετά την λήψη της ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ της εγκυκλίου 3346/124548/7-12-2012 που αφορά την ολοκλήρωση της προενταξιακής διαδικασίας των δράσεων 1.1 και 2.1 σας ενημερώνουμε ότι :
1) Η νέα καταληκτική ημερομηνία για τη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» παρατείνεται έως και την Τετάρτη 30/1/2013
2) Είναι δυνατή η κατάθεση ενστάσεων ή η αλλαγή των ήδη κατατεθειμένων για τη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»-παράταση και νέες εντάξεις-από 22/1/2013 έως και 30/1/2013

Τρώνε τα ίδια τους τα παιδιά από την πείνα στην Βόρεια Κορέα!

- Independent, Sunday Times και άλλες εφημερίδες επικαλούνται σοκαριστικές μαρτυρίες
- Τα περιστατικά κανιβαλισμού στην Βόρεια Κορέα δεν είναι ένα και δυο αλλά δεκάδες
- Φόβοι ότι το φαινόμενο αυτό θα εξαπλωθεί
- 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα μέσα σε λίγους μήνες
- Απίστευτες ιστορίες

Η ΕΣΕΕ προτείνει νέο νόμο με «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση οφειλών σε ΟΑΕΕ

Η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και προς τους Αρχηγούς Κομμάτων, προτείνει στον Υπουργό Εργασίας το "πάγωμα" και την "κεφαλαιοποίηση" των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ, με προϋπόθεση την επανέναρξη καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να ξεκολλήσουμε από το εισπρακτικό αδιέξοδο των κατά 52% μειωμένων εσόδων στον ασφαλιστικό μας φορέα και να καλύψουμε την ανάγκη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των εν ενεργεία ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν οφειλές που, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούν προσωρινά να αποπληρώσουν. 

Έπιασαν τρεις Τσέχους με αρχαία

Συνελήφθησαν σήμερα (28.01.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Γιαννιτσών και του Τμήματος Τροχαίας Γιαννιτσών, τρεις υπήκοοι Τσεχίας 35, 36 και 39 ετών, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του Νόμου περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύσκεψη για την τουριστική προβολή Μακεδονίας και Θράκης

Αύριο (Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013) και ώρα 10.00 ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη-συνάντηση των φορέων του τουρισμού της Μακεδονίας και της Θράκης, με θέμα τον συντονισμό ενεργειών για την τουριστική πολιτική και προβολή της Βόρειας Ελλάδας το 2013. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ (2ος όροφος) και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες αρμόδιοι για θέματα τουρισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Αιμοδοσία εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Κιλκίς


"Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, θα διεξαχθεί αιμοδοσία των μελών μας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, από τις 9.30 έως και 12.00"

Συντάξεις Δημοσίου: Ποιοι πάνε στα 65, ποιοι στα 67

Με τους μεγάλους χαμένους τους δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν στο Δημόσιο από το 1987 και μετά, και δε συμπληρώνουν 25ετία (μέχρι 31/12/12), ο δημοσιεύονται σήμερα οι πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τα νέα όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιο από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ουσιαστικής σημασίας το Κοινωνικό Ιατρείο Παιονίας

Προσφώνηση-τοποθέτηση του Παναγιωτίδη Βλαδίμηρου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς στα εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Παιονίας 26 Ιανουαρίου 2013 
"O «Τέταρτος Κόσμος» ή «κοινωνίες στο σκοτάδι», είναι οι κοινωνικές τάξεις των αναπτυγμένων χωρών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και διαβιώνουν σε καθεστώς κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι η τάξη των φτωχών και των μεταναστών που δημιουργείται από την παγκοσμιοποίηση και είναι παρούσα σε κάθε μέρος του κόσμου, φυσικά και στην Ελλάδα.

Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς στα γραφεία επί της Κ. Γαβριηλίδη 8 - 3ος όροφος. Στην συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, συζήτηση και προγραμματισμός δράσεων, θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και οργανωτικά θέματα.
Η συνέλευση είναι ανοιχτή σε όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Όταν ο Άδωνις έβγαζε ψεύτη τον Σαμαρά

“Ποιος θυμάται τι έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ” 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε ... "ιεραπόστολο" του μνημονίου και σε πρωτοπαλίκαρο του Αντώνη Σαμαρά.
Πόσοι θυμούνται, όμως, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, πριν από καιρό υποστήριζε ότι ο Αντώνης Σαμαράς κρυβόταν στα τηλέφωνα, ότι παραπλανούσε τον ελληνικό λαό και ότι κατέφευγε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Εμείς τώρα ποιον να πιστέψουμε; Τον Άδωνι του ΛΑΟΣ ή τον Άδωνι της Νέας Δημοκρατίας;
www.periodista.gr

Προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη

"Στα πλαίσια της πορείας προς το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα πραγματοποιηθεί προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307) αίθουσα OLYMPIA και με ώρα έναρξης 10.00 πμ. 

Τον τσάκωσαν με την κλεμμένη τηλεόραση στα χέρια

Στις 27.01.2013 το μεσημέρι συνελήφθη στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, 42χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εντοπίστηκε να μεταφέρει πεζός τηλεόραση την οποία είχε αφαιρέσει λίγο πριν από αύλειο περιφραγμένο χώρο καταστήματος ηλεκτρικών ειδών ενός 54χρονου, ενώ σε αστυνομική έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι τύπου σουγιά συνολικού μήκους 24 εκατοστών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Θα "εξαφανιστούν" με τις συγχωνεύσεις 1.500 σχολεία

Νέο και πιο δυνατό κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων στα σχολεία της χώρας ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας έτσι την τακτική της συρρίκνωσης που στόχο έχει την επόμενη φάση συγχωνεύσεων ολόκληρων σχολείων κατά την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Πρόσκληση για το Κουρμπάνι του "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας

Ο Μορφωτικός, Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος ″Άγιος Τρύφων″, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε την 01/02/2013, στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνος (κουρμπάνι), που είναι προστάτης των Αμπελουργών.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

«Εκτροπές» από τη Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ του Κιλκίς

H Θεατρική Σκηνή της «ΤΕΧΝΗΣ» του Κιλκίς αφού ταξίδεψε τις ΕΚΤΡΟΠΕΣ της εντός και εκτός Κιλκίς και σε χώρους εναλλακτικούς, ολοκληρώνει αυτή τη σειρά παρουσιάζοντας «εντός των τειχών», στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της ΤΕΧΝΗΣ, το Σάββατο και Κυριακή 2 & 3 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., την παράσταση Εκτροπές με κομμάτια των Γιώργου Σκούρτη, Στανισλάβ Στρατίεφ, Νίκου Περέλη, Κώστα Μουρσελά και Μάριου Ποντίκα.