Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής στην 8η έκθεση εικαστικών «πόλις»

Δελτίο τύπου «Καλλιτεχνικού & Πολιτιστικού συνόλου η πόλις»
Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει την 8η έκθεση εικαστικών «πόλις» και να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και μη) από όλη την ελληνική επικράτεια που θέλουν να συμμετάσχουν με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κεραμικής, κολάζ, installation κ.α.

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλλόγου Κιλκίς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στην ηλεκτρική ενέργεια

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλλόγου Κιλκίς

Η ρήτρα αναπροσαρμογής προστέθηκε στις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο 2021, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό τα τιμολόγια ρεύματος χαμηλής τάσης με την εξέλιξη της αγοράς τού χρηματιστηρίου ενέργειας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εντός οκτώ μηνών να τετραπλασιαστεί η αξία της κιλοβατώρας, διογκώνοντας αντίστοιχα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών.

Δήμος Παιονίας: Ορκίστηκε ο Βαγγέλης Καπετάνης στη θέση του Ιωάννη Αλίρη

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ορκίστηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου, από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας Βαγγέλης Καπετάνης που καταλαμβάνει την θέση του παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Αλίρη.

Κορωνοϊός (4/5/2022): 8.015 νέα κρούσματα (26 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 32 θάνατοι και 231 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 8.015. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.343.565 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 660 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 124.363(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Εκπαιδευτικοί όμιλοι: Μια παιδαγωγική πρόταση οικογενειακής και οικιακής οικονομίας

Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π. Ε. Κιλκίς
Φυσικός -Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Στην Ελλάδα σήμερα το ποσοστό μαθητικής διαρροής κατά μέσο όρο αγγίζει το 3,7% σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη μελέτη1 του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το ποσοστό αυτό είναι το μικρότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται στο 10,5%. Συμπερασματικά, σχεδόν όλοι οι μαθητές στην Ελλάδα επιλέγουν να ολοκληρώσουν τη δεκατετραετή μαθητική πορεία.

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς σε Καλαμπάκα και Βόλο

Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στις 14 και 15 Απριλίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετείχαν στη διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας σε Καλαμπάκα και Βόλο.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 4/5/2022, 6:02μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Δράσεις Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς για το μήνα Μάιο


Δελτίο τύπου  Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς 
1η Δράση
08 / 05: Ημερίσια εξόρμηση στον Όλυμπο - Διάσχιση Ενιπέα
Την Κυριακή 08 Μαΐου 2022 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στον Όλυμπο, με πορεία μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα σ’ ένα πανέμορφο μονοπάτι με γεφυράκια, λιμνούλες με νερό και καταπληκτική φύση. Η πορεία που έχει αφετηρία τη θέση Πριόνια (1.100μ.) διαρκεί 4 ώρες περίπου, καταλήγοντας στο Λιτόχωρο. Επισκεπτόμαστε την όμορφη Μονή Αγ. Διονυσίου, με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, από όπου μπορούν, όσοι θέλουν, να επιστρέψουν στο Λιτόχωρο με το λεωφορείο. Η διαδρομή είναι βατή και εύκολη για όλους. Εκτιμήστε την εποχή και τις καιρικές συνθήκες ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό..

Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Υποψήφια εσωκομματικών εκλογών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής




Επιμορφωτική Κιλκίς: Συνάντηση μετά από 2 χρόνια για το έργο “Software for Mobility”

Επιμορφωτικής Κιλκίς
Μετά την εναρκτήρια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία το Δεκέμβριο του 2019, το έργο με τίτλο “Software for Mobility” (SoftMob) συνέχισε να προχωράει, με τους εταίρους του έργου να παράγουν υλικό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Το έργο SoftMob υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ202 Στρατηγικές Συμπράξεις για Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, στο Κιλκίς, τον Ιούνιο 2018

Ανάρτηση αρχείου Γνώμης
Η Μητρόπολη Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας, διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στον "Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο", ο οποίος είναι και προστάτης του Συλλόγου. 
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, γνωστός για την ιδιαίτερή ευαισθησία του στα θέματα της ποντιακής ιστορίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Συναντήσεις Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς για σημαντικά θέματα δικαιοσύνης

Δελτίο τύπου Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συναντήθηκε στις 30 Απριλίου 2022 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, καθώς και με το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Νέοι ωφελούμενοι από τους επιλαχόντες του προγράμματος Voucher για ανέργους ηλικίας 30-49:

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.-Κ.Δ.Β.Μ., ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε επικαιροποιημένο μητρώο ωφελούμενων στις 3-5-2022 από τους επιλαχόντες της πράξης ‘Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας (VOUCHER) 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής».

Ανθοέκθεση Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Ανακοίνωση Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς
Η Ανθοέκθεση μας επιστρέφει
Αν θέλεις:
- δώρο για την Γιορτή της Μητέρας
δώρο για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο
να ομορφύνεις το μπαλκονι ή τον κήπιο σου
ή απλά να γεμίσεις την αγκαλιά σου λουλούδια
σε περιμένουμε στο ομορφότερο ανοιξιάτικο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά να διαλέξεις ο,τι επιθυμείς.
Παρασκευή 06 Μαΐου (17.30-21.00), Σάββατο 07 Μαΐου (09.00-21.00) και Κυριακή 08 Μαΐου (10.00-15.00), Πεζόδρομος Κ. Γαβριηλίδη

Επιμορφωτική Κιλκίς: Στη Λιθουανία στο πλαίσιο συντονισμού έργου Erasmus+

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο “Blended teaching and learning in VET schools” («Μεικτή εκπαίδευση και μάθηση στα κέντρα/σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης»), ταξίδεψε στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να συμμετέχει σε διακρατική συνάντηση συντονισμού του έργου.

Tο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς σε διαδικτυακή διημερίδα με τίτλο «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Διαδικτυακή Διημερίδα « 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με τη συμμετοχή 32 Σχολείων της χώρας, τα οποία έχουν σχηματίσει αντίστοιχο Δίκτυο Σχολείων υπό τον συντονισμό του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών. Στο αφιερωματικό αυτό εγχείρημα θα παρουσιαστούν συνολικά 72 εργασίες – εισηγήσεις μαθητών οι οποίοι εργάζονται από την αρχή του σχολικού έτους για αυτό το σκοπό.

Χωρίς περιορισμούς πλέον στο γυμναστήριο KINESIS GYM

Δελτίο τύπου KINESIS GYM
Από την Τρίτη 3 Μαΐου η είσοδος στο γυμναστήριο μας γίνεται ελεύθερα για όλους χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και χωρίς περιορισμούς ανά τετραγωνικά μέτρα.

Έλλη Φρεγγίδου: Υποψήφια εσωκομματικών εκλογών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής