Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Καλώς Ήλθατε, στο Βαπτιστή Κιλκίς


Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Όποιος επιλέξει να να κάνει μια Κυριακάτικη βόλτα με προορισμό το όμορφο χωριό Βαπτιστή του νομού Κιλκίς σίγουρα δεν το μετανιώσει.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για τα βαρέα και ανθυγιεινά


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποίησε Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση Ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, αναφορικά με την ανασφάλεια και την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει της εξαγγελθείσας τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Κορωνοϊός (21/2/2022): 18.094 νέα κρούσματα (137 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 88 θάνατοι και 460 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.094, εκ των οποίων 56 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.317.014 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 288 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Καρναβάλι του Άσπρου: Το αποφάσισαν, το διοργάνωσαν και πέτυχε.

Χιλιάδες κόσμου στο "Καρναβάλι του Άσπρου"
Φωτο: προσωπικό αρχείο Δώρας Τσουκαλά - Χρήστου Σκέμπη.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Μαθητής Δημοτικού εκεί στα 1958, θυμάμαι σαν να ήταν χθές την συγχωρεμένη την Θεοδώρα Κρουκλίδου, το γένος Καζάκου, απο το Αξιοχώρι, νεαρή νύφη στη γειτονιά μας (την είχε απαγάγει ο θείος μου Ανδρέας) όταν ήταν ευδιάθετη να τραγουδάει συχνά ένα τετράστιχο, το παρακάτω:

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Δωρεά μιας γυναικείας φορεσιάς προς την Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"


Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Στις 4 Δεκεμβρίου 2021 η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς δέχτηκε μία δωρεά από την κα. Μελανία Φουντουκίδου, η οποία περιλάμβανε μία γυναικεία φορεσιά. Η δωρεά αυτή έγινε με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της θείας της, η οποία αγαπούσε ιδιαίτερα τον Πόντο και την ιστορία του. 

Ξεκινά το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος- Υπεγράφη από τον Γ. Γεωργαντά η πρώτη εκτελεστική σύμβαση

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, η πρώτη εκτελεστική σύμβαση που αφορά στη διανομή φρούτων και γάλακτος στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των Περιφερειών Αττικής και Δυτικής Ελλάδας. Άμεσα αναμένεται η υλοποίησή της.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με την ΝΔ, μιλά στους Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με την ΝΔ, μιλά στους Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Αρχικά θα μας πεις τα βασικά για σένα αγαπητέ Δημήτρη... και μιλάμε στον Ενικό και φιλικά: Καταγωγή, ηλικία, οικογένεια, επαγγελματική πορεία, σπουδές, πολιτική δραστηριότητα, ασχολίες εκτός εργασίας και απλή καθημερινότητα σου.
Θεσσαλονικιός, χειμώνα στο κέντρο, καλοκαίρια στο Ασβεστοχώρι (χωριό της μητέρας). Πατέρας βιοτέχνης, μητέρα εκπαιδευτικός. Από τα 12 και μετά Καβάλα ακολουθώντας την φιλόλογο μητέρα. Πάντοτε διάβαζα πολύ, οπότε ήμουν αριστούχος στο Γυμνάσιο, πέρασα πρώτος στην Ιατρική ΑΠΘ, αριστούχος στην Σχολή. Μετά κοντά δέκα χρόνια Γερμανία στις Πανεπιστημιακές Κλινικές Βόννης και Κολωνίας, ειδικότητα Ψυχιατρικής και Διδακτορικό.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς - 21/2/222


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Το απόλυτο στην ΕΠΣ Μακεδονίας
Με τέσσερις ομάδες μετέβη το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Κιλκίς στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ξεκίνημα με την Κ12 «Μίλαν» του Κωνσταντίνου Ντουντούκη που έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και πέτυχε μια ευρεία νίκη απέναντι στον Α.Ο. Καρδίας στα γήπεδα Planet.

Φραγγίδης: Με συνοπτικές διαδικασίες η απόρριψη επιχειρήσεων για Νet Metering


Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκρέκα, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά κατέθεσαν ο Γιώργος Αρβανιτίδης βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής και ο Γιώργος Φραγγίδης βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής με θέμα σχετικά με τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα Αυτοπαραγωγής και Ιδιοκατανάλωσης (Net Metering) στην περιοχή του Κιλκίς.

Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο - Σε λειτουργία το myKtimatologioLive


Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο. 

Το 6ο Συνέδριο των Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας στο Κιλκίς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, το 6ο Συνέδριο Προσκόπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και συμμετείχαν ενήλικα στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης από την Βέροια, την Αλεξάνδρεια και το Κιλκίς.

Ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Άτλαντα Κιλκίς


Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Στο περιθώριο των απογευματινών προπονήσεων ο Α.Π.Ο. ΑΤΛΑΣ, στα κλειστά γυμναστήρια του Κιλκίς, έλαβε χώρα η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, με την συμμετοχή των παιδιών από όλα τα τμήματα, καθώς και το Δ.Σ. . 

Αστροβραδιά στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς, από τον όμιλο Αστροφυσικής του σχολείου


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2022 στην αυλή του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, παρακολούθησαν μια μαγευτική εκδήλωση του Ομίλου Αστροφυσικής του σχολείου με τη συνεργασία των παρατηρησιακών Κιλκισιωτών αστρονόμων που αγαπούν να μετρούν τα άστρα.

Εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ποδηλατοκίνησης στο Δήμο Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
O δήμος Παιονίας σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ, υπέβαλλε πρόταση για προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ποδηλατοκίνησης, προϋπολογισμού 248.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από Τρίτη 22-02-2022


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 04/21-02-2022) που ισχύει από αύριο Τρίτη 22-02-2022.

Οι δρόμοι μας είναι γραφτό να συναντιούνται όπως τότε, όπως πάντα


Του Γιάννη Σιταρίδη
Κοιτάζω τα χαρτιά πάνω στο γραφείο μου. Το φύλλο στατιστικής, οι χρόνοι των παικτών το κινητό με τα πλάνα του χθεσινού αγώνα, μολύβια και στυλό πεταμένα πάνω στο πληκτρολόγιο... Όλα βρίσκονται εκεί, στην σωστή θέση. Όλα απλωμένα, ακατάστατα, σκόρπια. Περιμένουν εμένα να τα βάλω σε μία σειρά, σε μία τάξη, όπως ακριβώς και τη σκέψη μου.

Δημοσκοπήσεις και παράδοση


Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος
Παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο μεταξύ κομμάτων διακρίνω την κοινή διαπίστωση, ομολογημένη ή μη, της συνεχούς παραμονής της ΝΔ στην πρώτη θέση, με την όποια κεφαλαιοποιημένη φθορά της να διαχέεται στον χώρο της κεντροαριστεράς, χωρίς να φαίνεται αν ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει μερίδιο από αυτήν.
Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ φαίνεται να παγιώνει το διψήφιο ποσοστό που εμφανίστηκε την επομένη της ανάδειξης του νέου αρχηγού του, του κ. Ανδρουλάκη.

ΚουΠα Κιλκίς: Νίκη και στο ντέρμπυ του ομίλου


Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Επιικράτησε με 52 - 54 εκτός έδρας του Πιερικού Αρχέλαου και συνεχίζει αήττητη το ταξίδι της η ΚουΠα Κιλκίς.

"Ευχαριστώ θερμά όλους τους εργαζομένους στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Κιλκίς"


Υπογράφει ο 
 Νικόλαος Μάρκου
Αισθάνομαι την ανάγκη – υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή και Υποδιευθυντή της Κλινικής COVID-19 του Νοσοκομείου Κιλκίς, καθώς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τους ευχαριστώ δημόσια όλους για το επίπεδο νοσηλείας που προσέφεραν με όλες τους τις δυνάμεις ανθρώπινες και επιστημονικές, με ευγένεια και επαγγελματισμό.