Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το Kinesis γιόρτασαν την 5η Πανελλήνια Ημέρα Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δελτίο τύπου Kinesis Gym
Σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το Kinesis γιόρτασαν μαζί την 5η Πανελλήνια Ημέρα Πολιτισμού και Αθλητισμού. Tα μέλη του Kinesis αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του 5ου Δημοτικού, με αποτέλεσμα να διοργανώσουν από κοινού μια ξεχωριστή εκδήλωση, γεμάτη πολύ γυμναστική και χορό. 

Το Φρούριο της Σπιναλόγκας υποψήφιο για τον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Κατατέθηκε χθες, 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο προκαταρκτικός φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου της Σπιναλόγκας. 

Έως 16 Οκτωβρίου η κατάθεση φακέλων τελικής πληρωμής στη μεταποίηση

To Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει ότι παρατείνεται μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2018 η ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων πράξεων του Μέτρου 123Α, που αφορά στις επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Υπομέτρο 4.2 του ΠΑΑ 2014-2020.

Παιδί και κυκλοφοριακή αγωγή - συμβουλές προς τους γονείς

Οι Αστυνομικοί της γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν
Όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

ΑΣΕΠ: Πρόσληψη 1575 ατόμων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Γνωστοποιείται ότι αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και του ΑΣΕΠ, η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης με τίτλο: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση - PHILOS» με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης δεκαοκτάμηνης διάρκειας, ως και δυνατότητα παράτασης έως έξι (6) μήνες, συνολικά χιλίων πεντακοσίων εβδομήντα πέντε (1575) ατόμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 123 του Ν.4549/2018, την κατ΄ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθείσα κοινή υπουργική απόφαση υπ΄αριθ.Γ.Π. οικ.64186/5.9.2018 (ΦΕΚ 3877/Τ.Β΄/6.9.2018) σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του ν.2190/1994, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη

Ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου 2018 οι εργασίες στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, οι οποίες διενεργούνται από το Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα και το Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Τιμήθηκε η διακεκριμένη Σερραία αστροφυσικός Βίκυ Καλογερά

Τη διακεκριμένη Σερραία επιστήμονα Βίκυ Καλογερά τίμησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, που διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Βροντούς, εκδήλωση προς τιμήν της διαπρεπούς αστροφυσικού, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, στο θέατρο «Αστέρια».

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς, στο Γερακαριό και την Μεγάλη Βρύση

Δελτίο τύπου ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς
Το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνουν την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018, στις 10:30 το πρωί την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 3 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, από το Γερακαριό, που κρεμάστηκαν το μεσημέρι της 3ης του Οκτώβρη του 1943 στην αγορά του Κιλκίς από τους Γερμανούς κατακτητές, καθώς και για όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου-Χορτιάτη

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, για την αποκατάσταση ερείσματος στην Επαρχιακή Οδό 2 (Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου- Χορτιάτη – κορυφής Κισσού), στην άνοδο της οδού, περίπου στη διασταύρωση της Λεωφόρου Πανανικολάου με την οδό Αγ. Λαύρας (έναρξη περίφραξης Νοσοκομείου Παπανικολάου).

Ανάκριση Κοβλακά, Πιστόλα, Τοκατζόγλου και Γιαβασίδη του χειροσφαιρικού ΓΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς 
Η πρώτη μέρα ενημέρωσης του χειροσφαιρικού ΓΑΣ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, με τέσσερις παίκτες της ομάδας να απαντούν στην επίσημη σελίδα του συλλόγου για το πως βλέπουν αυτές τις πρώτες μέρες προετοιμασίας, αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει το κιλκισιώτικο συγκρότημα.

Κυκλοφόρησε το βιβλίο "Γιάννης Ασλανίδης. Η ζωή μου όλη"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκόλιαρης
Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο: «ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ. Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ». Πρόκειται για ένα βιβλίο που αφορά το Κιλκίς και αναφέρεται στη ζωή του γνωστού ξυλοτεχνουργού, φιλάθλου, ραλίστα, κοσμικού και ενεργού πολίτη του Κιλκίς, γνωστού κάποτε και με το προσωνύμιο Κότζακ.

Πετυχημένο το γλέντι της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ στο Κεντρικό

Δελτίο τύπου ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ
Μία ακόμα πετυχημένη εκδήλωση της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22/9, αυτή τη φορά στο χωριό Κεντρικό, όπου πραγματοποιήθηκε ξανά, μετά από πολλά χρόνια, λαϊκό γλέντι, στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.

Τζιτζικώστα προς Σούλη: "Θα είμαι δίπλα σου σε ότι χρειαστείς"

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς
Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος - Σούλης - Καζαντζίδης στο κτίριο της Β. Όλγας στη Θεσσαλονίκη.

Δημόσια ειδική και τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα
"Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού Δήμου ΚΙΛΚΙΣ, για το οικονομικό έτος 2017"
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας κλοπών στην Πιερία

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας, που διέπραττε κλοπές σε εκκλησίες, οικίες και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.

Η εγκληματικότητα στο Κιλκίς, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Συνελήφθη χθες (27 Σεπτεμβρίου 2018) το βράδυ στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 22χρονη ημεδαπή, διότι προ αστυνομικού ελέγχου απέρριψε μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 11,2 γραμμαρίων, η οποία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε.

Διακήρυξη για την δημιουργία βάσης δεδομένων για το ανθρώπινο γονιδίωμα

Η Ελλάδα, δια του Υπουργείου Υγείας, υπήρξε η 15η χώρα που υπέγραψε στις 6-9-2018 την διακήρυξη, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δημιουργία βάσης δεδομένων για το ανθρώπινο γονιδίωμα. Επιπλέον, συμμετείχε με επιτυχία στις εργασίας της 1ης Πανευρωπαϊκής Διάσκεψης για το θέμα αυτό, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κιλκίς: Εντυπωσιακή η έκθεση “Ενθυμήματα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο”


Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Ενθυμήματα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο”

Γεωργαντάς: «Η Κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης»


28.9.2018 - Δευτερολογία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 30 Βουλευτών της Ν.Δ. με θέμα: «Η Κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης».

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ/ΕΜΚ Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 4/2018), που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και αφορά στην επιδείνωση των καιρικών φαινομένων του έκτακτου δελτίου καιρού που βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Τέλος τα capital controls από 1 Οκτωβρίου 2018 για τις αναλήψεις μετρητών

Στάλθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει.