Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Εντυπωσιακές «Μικρές ιστορίες επανάστασης» από τους φοιτητές του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού του Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Φοιτητές του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) με έδρα το Κιλκίς, εμπνέονται από την ελληνική επανάσταση και παρουσιάζουν στο κοινό σύγχρονα ενδύματα- έργα τέχνης.

Δημιουργείται βιβλιοθήκη με όλους τους Κιλκισιώτες συγγραφείς


Ανακοίνωση Συλλόγου 
Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς 

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς ανακοινώνει πως έχει δανειστική βιβλιοθήκη στο ιδιόκτητο γραφείο του και θα δημιουργήσει ιδιαίτερο ξεχωριστό τμήμα στη βιβλιοθήκη με όλους τους Κιλκισιώτες συγγραφείς.

Υστερόγραφο στον Βόυτσεκ [*]


Του Φώτη Μισόπουλους
ΦΑΡΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ.
[η πολυθρόνα ενός κουρέα,- μοναδικό αντικείμενο στο χώρο
τη φορά τώρα ξεγεννά την εσχάτη
.................................
στήθος με στήθος σαρκάζουν
.......................................
σκέλια αντρικά, γυναίκας κόμη
ο,τι απόμεινε, μητρικό κορμί ξεριζωμένο.
GOTTFRIED BENN[1]

Συμμετοχή και διάκριση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στην Ολυμπιάδα Γνώσεων Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών BeSafeNet Olympiad 2022


Δελτίο τύπου 9ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Η ΣΤ’ τάξη του 9ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Γιώργου Παπαβασιλείου, συμμετείχε στην BeSafeNet Olympiad, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την BeSafeNet με σκοπό οι μαθητές να διαγωνιστούν στις γνώσεις των φυσικών κινδύνων (σεισμός, τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις, κατολίσθηση, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, τυφώνας και κύμα θύελλας, ξηρασία και απερήμωση, χιονοστιβάδες, πυρκαγιές δασών και υπαίθρου, πλημμύρες) και τεχνολογικών κινδύνων (αστοχία φράγματος, ραδιολογική έκτακτη ανάγκη, χημική έκτακτη ανάγκη).

Κορωνοϊός (23/2/2022): 16.962 νέα κρούσματα (85 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 53 θάνατοι και 459 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 16.962, εκ των οποίων 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.353.577 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 297 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

«Όχι άλλη αναβάθμιση, ευχαριστούμε!!! »


Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Με πραγματικά μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε δημοσίευμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πως το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, εν όψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, σχεδιάζει, μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των εθελοντών μέσω της αναβάθμισης του ρόλου τους, της οργανικής διασύνδεσής τους και της πλήρους ένταξης τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Εργασίες διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού 16 Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού 16 Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (περιοχή Καμίνι) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τηv Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.

Για τα κέρδη των μονοπωλίων ματώνουν τους λαούς - Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι συνέχεια της πολιτικής τους


Του Παναγιώτη Σαββίδη
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ έκρυθμη, με το κέντρο του διεθνούς ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού να έχει μετατεθεί εκεί, όπου ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ οξύνουν την αντιπαράθεση τους με την ιμπεριαλιστική Ρωσία και την αστική της τάξη.

Πόλεμος και Ειρήνη


Του Κώστα Μπούζα
Από τη μια μεριά ο πόλεμος. Σκληρός και κυνικός όπως πάντα, να μας μιλά με την ψυχρή γλώσσα της στρατηγικής: Υπολογισμός δυνάμεων, τακτικές κινήσεις, συνδυασμένοι ελιγμοί, προώθηση χερσαίων τμημάτων, κατάληψη στρατηγικών σημείων, αποδυνάμωση του αντιπάλου, επίτευξη στόχων… Σαν μια παρτίδα σκάκι.

Εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με θέμα «Τα δάνεια των Νεοπροσφύγων συμπατριωτών μας και πάσης φύσεως δάνεια»


Δελτίο τύπου Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στο κινηματοθέατρο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στον Ασπρόπυργο, η εκδήλωση της Π.Ο.Ε. με θέμα «Τα δάνεια των Νεοπροσφύγων συμπατριωτών μας και πάσης φύσεως δάνεια».

Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς


Ανακοίνωση Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο ΠΜΣ Κιλκίς καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και ώρα 06,00 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως:

Συναντήσεις της ψυχολόγου Έλλη Φρεγγίδου με μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Εγκαινιάσαμε σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2022 τις συναντήσεις μας με την Ψυχολόγο του Δήμου Κιλκίς κ. Έλλη Φρεγγίδου, στο πλαίσιο υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών μας για τη διαχείριση του άγχους και των ποικίλων πιέσεων που υφίστανται κατά την περίοδο της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Φραγγίδης: «Πανδημία και ΕΣΥ στο έλεος μιας ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής»


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Η αυξημένη θνητότητα συνανθρώπων μας συνεχίζεται (πέρασαν τις 25.485). Μία μακάβρια και πικρή διαπίστωση ενώ υπάρχει το εμβόλιο, μια εξέλιξη από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Παράπλευρα θύματα της συγκυρίας οι ασθενείς άλλων ασθενειών.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 23/2/2022, 3:53 μ.μ.


Ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δύο μαρμάρινες κεφαλές γυναικείων αγαλμάτων της Ρωμαϊκής Περιόδου εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, το οποίο αγόρασε πρόσφατα 35χρονος ημεδαπός.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς της πόλης του Κιλκίς


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Στο πλαίσιο του έργου “ΑΓΩΓΟΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ” ενημερώνονται οι καταναλωτές του Κιλκίς πως τη Πέμπτη & Παρασκευή 24 & 25 Φεβρουαρίου 2022 θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις παρακάτω οδούς:

Ο Δήμος Κιλκίς μπορεί... εμείς όχι


Άραγε πόση ώρα θα χρειαζόταν για να αφαιρεθούν δίπλωμα και πινακίδες αν αυτό το αυτοκίνητο ήταν δικό σας και είχατε παρκάρει έτσι ακριβώς και μάλιστα στην Πλατεία Δημαρχείου στο Κιλκίς; 
Το αυτοκίνητο όμως αυτό δεν είναι δικό σας, ανήκει στο Δήμο Κιλκίς και παρκάρει με αυτό τον τρόπο καθημερινά με τις ώρες.

Τα σχόλια δικά σας.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Λογαριασμοί ρεύματος: Πληρώνουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια αντί για 200 εκατομμύρια


Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός
- Δρ Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ
- τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Στις 9/2/2022 ο Υπουργός Ενέργειας γεμάτος περηφάνια μας ανακοίνωσε πως «για τη στήριξη της κοινωνίας από τις μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια, το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ». 

Στο Submissionism 12, ο αθλητής του Athlos Fight Club Φάνης Μανουσαρίδης


Ανακοίνωση 
Αθλητικού Συλλόγου "Άθλος" Κιλκίς

Στο Submissionism 12 στη Βέροια στις 27 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί ο αθλητής του Athlos Fight Club Φάνης Μανουσαρίδης σε αγώνα Grappling. Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Άθλος του εύχεται καλή επιτυχία.

Τα κορίτσια του "Άτλαντα" Κιλκίς στην προπόνηση με την προεθνική Κορασίδων


Δελτίο τύπου "Άτλαντα" Κιλκίς
Ο Α.Π.Ο. ΑΤΛΑΣ με υπερηφάνεια χαιρετίζει την πρόσκληση που έλαβαν τα κορίτσια του Συλλόγου για προπόνηση με την προεθνική Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ-ΕΣΠΕΜ. Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι Αμοιρίδου Ελεάνα, Τσιλιγκαρίδου Κλειώ και Καμπούρη Άννα, οι οποίες ξεχώρισαν για την αγωνιστικότητα τους στο τρέχον πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ. 

ΚΚΕ : Ο κορωνοϊός συνεχίζει κυριολεκτικά να “καλπάζει” στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Τη στιγμή που οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αγγίζουν πανελλαδικά τις 25.000, ο κορωνοϊός συνεχίζει κυριολεκτικά να “καλπάζει” στο Κιλκίς. Εδώ και μήνες ο νομός βρίσκεται στο κόκκινο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, χωρίς να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των μαθητών – εκπαιδευτικών στα σχολεία, συνολικά του λαού.

Ο Δημήτρης Καραμιχάλης νέος προπονητής της ΚουΠα Κιλκίς


Ανακοίνωση 
ΚουΠα Κιλκίς

Η οικογένεια της ΚουΠα Κιλκίς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Καραμιχάλη ο οποίος θα είναι ο Head Coach του ανδρικού τμήματος και του εύχεται καλή επιτυχία.

Εκλογές Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος: Κάλεσμα συμμετοχής, συσπείρωσης και ενότητας


Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Βαγιάτης
- Κοινωνικός λειτουργός – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας
- Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό «Ενότητα για το ΣΚΛΕ και την Κοινωνική Εργασία»
Το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού είναι θεσμικά κατοχυρωμένο στη χώρα μας με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) να αποτελεί από το έτος ίδρυσης του, το 1955, το επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο που εκπροσωπεί τον κλάδο.