Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Τη Δευτέρα απεργούμε γιατί θέλουμε ένα σχολείο σύγχρονο που να μορφώνει όλα τα παιδιά

Γράφει ο Κώστας Σιδηρόπουλος*
Πόσες φορές δεν ακούσαμε όμορφες λέξεις από πρωθυπουργούς και υπουργούς, για να μας πείσουν ότι μια σειρά μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό μας;

(Video) Εκδήλωση Ιππικού Ομίλου Κιλκίς με θέμα, "Γνωριμία με το Άθλημα της Ιππικής Αντοχής"

Εκδήλωση Ιππικού Ομίλου Κιλκίς με θέμα, "Γνωριμία με το Άθλημα της Ιππικής Αντοχής", το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.

Κορωνοϊός (9/10/2021): 2.197 νέα κρούσματα (39 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 36 θάνατοι και 331 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.197, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 675.479 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.445 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 9/10/2021, 4:20 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (8 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Την αγκάλιασε και της άρπαξε χρυσό σταυρό αξίας 1200 ευρώ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 1ης Οκτωβρίου 2021 σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από την κατοχή ηλικιωμένης ημεδαπής με την μέθοδο του εναγκαλισμού, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας 1.200 ευρώ. Η παραπάνω ημεδαπή εντοπίσθηκε και αποζημίωσε την παθούσα.

(Video) Επίσκεψη εργασίας Γ. Γεωργαντά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, επισκέφθηκε σήμερα, εν όψει της λήξης της αντιπυρικής περιόδου, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Κιλκίς και είχε συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή, Πύραρχο Κωνσταντίνο Τσάγκαλο καθώς και τους Διοικητές των υφιστάμενων υπηρεσιών, Αντιπύραρχους Γκαντίδη Χρήστο, Καϊναδόγλου Χρήστο, Πολιτίδη Ιωάννη και τον Επιπυραγό Σαλαβασίδη Γρηγόρη.

Οι Κρουκλάντ - Κρουκλιδαίοι


Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Εκεί στη Νότια Ρωσία στις βορειοδυτικές παρυφές του Καυκάσου και στα βορειοανατολικά παράλια του Ευξείνου Πόντου κοντά στην όμορφη παραλιακή πόλη ΤΟΥΑΨΕ (Tuapse, Туапсе) και στο χωριό ΡΕΣΕΤΝΙΚΟ το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα στα 1873 εγκαταστάθηκε, φεύγοντας από τον Ανατολικό Πόντο για καλύτερες συνθήκες ζωής η οικογένεια του Ανδρέα και της Κυριακής Κρουκλίδη.