Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Δράσεις του ΝΗΡΕΑ Κιλκίς για γονείς και παιδιά

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8 χρονών με θέμα τη λήψη αποφάσεων στο Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το βιωματικό εργαστήρι Επιλέγω και αποφασίζω! Απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στην Γ΄ τάξη του δημοτικού (ηλικίας 8 χρονών). Οι 12 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 18 ωρών θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Ελευθερίου Βενιζέλου 88, Κιλκίς) κάθε Τρίτη, ώρα 17:00-18:30. 

Επίσκεψη Πέτρου Παππά στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. Τομεάρχης Υγείας, επισκέφθηκε χτες το Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και την ανασφάλεια που νιώθουν για το αποδυναμωμένο σύστημα δημόσιας υγείας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 13/9/2024, 11:40 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων
Συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2024) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία γεμιστήρα, 8 αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα και 2 κουτιά με μεταλλικά σφαιρίδια.

Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς - Παιονίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κοινή δήλωση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς, Κώστα Τσαουσίδη και Βασίλη Κοκκινίδη και Παιονίας Τάσου Βασιλακάκη

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, στα σχολεία των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Φωταγώγηση του Βυζαντινού Φρουρίου Γυναικοκάστρου

Δελτίο τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς γιορτάζει την ολοκλήρωση του έργου φωτισμού της περιμέτρου των τειχών και της ακρόπολης του βυζαντινού φρουρίου Γυναικοκάστρου, ενταγμένου σε πρόγραμμα CLLD/Leader, και σας προσκαλεί στη φωταγώγηση του βυζαντινού φρουρίου και σε μουσική παράσταση από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στον αρχαιολογικό χώρο Παλαιού Γυναικοκάστρου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 20.30.

Δεν είχε συμβεί τίποτα


Του Φώτη Μισόπουλου

.....ήταν μια γραβάτα με βούλες για να ξεχνάω το χρώμα της
Σάμουελ Μπέκετ, ΜΟΛΛΌΥ[1]


α.
.......δε θα συμβεί τίποτα- σκέφτηκε κείνο το ανοιξιάτικο απόγεμα όταν βγήκε απ' την κάμαρά του Η γη μπροστά στην πόρτα ήταν γυμνή Είχε κάτι σαν επίστρωση Σαν να την είχαν λειάνει πέλματα από γυμνά πόδια γενιές πολλές:

Κανονικά θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά Κιλκίς το Σάββατο 14/9/2024

Ανακοίνωση Σωματείου Λαϊκών Αγορών Νομού Κιλκίς

Το Σωματείο Λαϊκών Αγορών Ν. Κιλκίς ενημερώνει τους φίλους καταναλωτές ότι το Σάββατο 14/9 η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει κανονικά. Σας περιμένουμε, όπως πάντα, με φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.



(VIDEO) Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιού στο Γυμνάσιο Γουμένισσας

Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιού στο Γυμνάσιο Γουμένισσας. Γουμένισσα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ
1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή ΚΙΛΚΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ, ΒΑΠΤΙΣΤΗ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 14-09-2024 ΣΑΒΒΑΤΟ από ώρα 09:00 έως 11:00.

(VIDEO) Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Κιλκίς, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Λόγοι ζωής

Tου Κώστα Μπούζα
Πλησίαζε σούρουπο. Ο γέροντας, αποκαμωμένος απ’ όλους αυτούς που είχε δεχθεί, ετοιμαζόταν ν’ αποσυρθεί στο καλύβι του. Στο μεταξύ, έριχνε μερικές τελευταίες ματιές πέρα στο πέλαγος. Τον ξεκούραζε αυτό, να αγναντεύει μακριά, τον ορίζοντα. Αυτό είναι ο άνθρωπος, σκέφτηκε. Ένας ορίζοντας που σμίγουν η γη κι ο ουρανός. Από τη μια μεριά, το χώμα, ο πηλός. Από την άλλη, πάλι, η ψυχή, η μέσα ασίγαστη φωτιά. Μια μεθόριος, όπου παλεύει αδιάκοπα, ως άνω θρώσκων, να μετουσιώσει την ύλη σε πνεύμα, όπου ψάχνει μες στο ορατό, να ανιχνεύσει το αόρατο.

Μισός αιώνας Νέα Δημοκρατία στο Νομό Κιλκίς

Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα - Κυμπαρίδη

Δικηγόρος - Υποψήφια Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία 

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία του Κόμματος πανελληνίως συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας και στον Νομό μας.

Το αξιακό ανάχωμα και η ανάγκη αλλαγής παραδείγματος στην Κεντροαριστερά

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου,

Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Εβδομαδιαία»
Τον τελευταίο καιρό η ευρύτερη Κεντροαριστερά στην Ελλάδα διανύει μία οριακή συγκυρία, μία συγκυρία που την βρίσκει εν πολλοίς απαξιωμένη από το εκλογικό σώμα, γεγονός που καταδεικνύουν όλες οι πρόσφατες μετρήσεις. Να σταθούμε όμως στο ΠΑΣΟΚ. Το άλλοτε κραταιό Κίνημα που έφτασε στα όρια της εκλογικής εξαφάνισης τα δύσκολα χρόνια της κρίσης κατάφερε ως ένα σημείο να συσπειρώσει δυνάμεις τα τελευταία χρόνια και να κατορθώσει την μερική επαναφορά του.

Πέτρος Παππάς: Η οργή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ ξεχειλίζει

Υπογράφει ο Πέτρος Παππάς
Βουλευτής Κιλκίς

Στη Θεσσαλονίκη, κι ενώ επισκεπτόμουν τόσο το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όσο και το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, μου μιλούσε κόσμος γεμάτος αγωνία και αποστροφή για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Kamala 2024 VS... Ivanka 2028?


Υπογράφουν:
- Φωτεινή (Φαίη) Δ. Κυριακίδου,
Σύμβουλος Ανάπτυξης, ΠΜΣ Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης και Επικεφαλής Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Νέας Δημοκρατίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς,
Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Hey folks, here is the deal. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτό το σύντομο πόνημα δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά, μίας/ενός υποψήφιου ή νυν/πρώην/πιθανής είτε πιθανού Προέδρου ή ότι λέμε πιο από τα δυο μεγάλα αμερικανικά κόμματα είναι ''το καλό και το Άγιο''. Άλλωστε, η/ο σώφρων μέση Ελληνίδα/μέσος Έλληνας που μελετά την διεθνή πολιτική δεν νομίζουμε ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να κοιτάει (μόνο) την ιδεολογία, οφείλει όμως να εύχεται και να σκέφτεται ένα σημαντικό πράγμα: