Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία καταστημάτων πώλησης αγροεφοδίων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με αφορμή τη δέσμη μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού διευκρινίζει ότι δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν καταστήματα που διαθέτουν:

Η Ellinair ανακοινώνει τμηματική αναστολή πτητικού προγράμματος

Δελτίο τύπου Ellinair
Η Ellinair σήμερα (Τρίτη 17 Μαρτίου 2020) ανακοινώνει την προσωρινή, τμηματική αναστολή του πτητικού της προγράμματος, λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 .

Με Πετρούνια, Μιλλούση, Γλυνιαδάκη, Αραούζου και Χαλκίδη η συνέχεια της καμπάνιας του «Ζήσε Αθλητικά» ενάντια στον κοροναϊό

Με βιντεομηνύματα από το ζεύγος Ολυμπιονικών της ενόργανης γυμναστικής, τον Λευτέρη Πετρούνια και τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση, τον πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ και πρόεδρο του ΠΣΑΚ, Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τον Ολυμπιονίκη στο χάντμπολ, Γιώργο Χαλκίδη και την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση, Κέλλυ Αραούζου, συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη, 17 Μαρτίου, η διαδικτυακή καμπάνια του «Ζήσε Αθλητικά» ενάντια στον κοροναϊό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ανακοινώνει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ανακοινώνει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

Μέσω TAXISnet και αποκλειστικά ηλεκτρονικά η εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ
Μένουμε σπίτι! Από χθες, 16 Μαρτίου, η εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet. Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Οργανισμού και δεν παρέχονται στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Τηλεφωνική και ηλεκτρονική η εξυπηρέτηση των καταναλωτών της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Σε εφαρμογή των έκτακτων προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, η ΔΕΥΑΚ καλεί τους καταναλωτές να μην προσέρχονται στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης παρά μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

2ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Αξιοποιώντας την τεχνολογία

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων που επιβλήθηκε με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας δε βρήκε απροετοίμαστο το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Ήδη από την αρχή του μήνα, αξιολογώντας τα δεδομένα και διαβλέποντας την πιθανότητα αυτή, το σχολείο προετοιμάστηκε για την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για παραβιάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναστέλλεται για 15 ημέρες η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της πιστής και πλήρους τήρησης των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφάσισε, κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την πλήρη αναστολή για 15 ημέρες της διαδικασίας υποδοχής αιτήσεων ΟΣΔΕ του έτους 2020.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε έξι οικισμούς του Δήμου Κιλκίς

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος την Πέμπτη 19 Μαρτίου στους οικισμούς Γαλλικού, Μπακέικων, Ξυλοκερατιάς, Πικρολίμνης, Άνω και Μέσων Αποστόλων από τις 8:00 έως τις 16:00 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Αλλαγές στην λειτουργία των Λαϊκών Αγορών

Ανακοίνωση Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης 
Εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας με την πανδημία του COVID 19 η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης λαμβάνει μέτρα πρόληψης για την προστασία των πολιτών.

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

"Όταν ο φιλελές αγάπησε το κράτος"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Και εκεί που η απρόσωπη «αγορά» ήταν η πανάκεια και η λύση για τα πάντα, έρχεται ένας ιός και κάνει συντρίμμια τα φληναφήματα του κάθε φιλελέ και απολογητή της «ελεύθερης» οικονομίας.
Η εικόνα του ανεκδιήγητου Άδωνι Γεωργιάδη από τους πιο ένθερμους θεματοφύλακες της «ελεύθερης» αγοράς, που νομιμοποίησε πριν μέρες με δηλώσεις του, την αισχροκέρδεια και τον μαυραγοριτισμό, να δηλώνει πλαφόν αγοράς μέχρι 3 αντισηπτικά, θα αποτελέσει σίγουρα αντικείμενο έρευνας για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, Τρίτη 17/3/2020, 18:30

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό
Συμπολίτες μου,
Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορονοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας.

(Video) Απολύμανση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς


Απολύμανση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 17/3/2020, 10:30 π.μ.

Εξιχνίαση κλοπής 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ανδρών, για κλοπή. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίσθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, τα οποία είχαν κλαπεί τον Ιούλιο του 2019 από αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σιωνίδης: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν και για τους πρόσφυγες

Ανακοίνωση
Δήμου Παιονίας
Την Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ζήτησε από την Κεντρική Διοίκηση την λήψη περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των Προσφύγων – Μεταναστών που διαμένουν στην Νέα Καβάλα.

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών, το Επιμελητήριο Κιλκίς

Υπογράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς
Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε το κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στον επιχειρηματικό κόσμο στην δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η χώρα μας, εξ αιτίας της απρόβλεπτης πανδημίας, που επιδεινώνει την γενική κατάσταση, ακόμα περισσότερο με την περαιτέρω εξάπλωση του Κορωνοϊού Covid-19, επιεικώς χαρακτηρίζεται ως «κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας».