Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Παίδευση και εκ-παίδευση


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Δάσκαλος-συγγραφέας, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Σουηδίας και μέλος του Σύριζα-ΠΣ Κιλκίς

Παιδεία δεν είναι μόνον τα πτυχία μας. Είναι και η αισθητική μας. Είναι ο τρόπος που μιλούμε και υπάρχουμε. Είναι η νοοτροπία και η βιοτροπία μας. Τα όρια της ελευθερίας μας. Ο σεβασμός στη μάνα φύση. Παιδεία είναι η καθολική μας ολοκλήρωση. Η πνευματική και κοινωνική μας συγκρότηση. Η γαλούχησή μας σ’ ελεύθερο πολίτη, ικανό να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την κοινωνία και τη δημοκρατία. Παιδεία είναι ο δρόμος που επέλεξε ο Ηρακλής, ο δρόμος της αρετής.

Συνελήφθησαν 6 άτομα για συμμετοχή σε συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα στη Χαλκιδική


Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, 6 άτομα τα οποία εμπλέκονται σε συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, στη Χαλκιδική.

Πετυχημένη η μουσική εκδήλωση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Όλα μύριζαν λαχτάρα για λευτεριά, για αξιοπρέπεια, για ισότητα, για ανθρωπιά το Σάββατο 3 Ιουλίου στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό. Η συμμετοχή της Τέχνης στις πανελλήνιες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, συμμετοχή η οποία έχει συμπεριληφθεί στο Ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων τρίτων της Επιτροπής Ελλάδα 2021, ανέδειξε μουσικά μέσα από τους στίχους των ποιητών το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 4/7/2021, 8:36 μ.μ.


Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου
Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Πρεμιέρα στο θερινό σινεμαδάκι της Τέχνης


Ανακοίνωση Τέχνης Κιλκίς
Τρίτη 6 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ! Και πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε παρά με την πιο τρελή γαλλική κωμωδία με τίτλο « Πουλιά στον Αέρα» / Le Dindon» του Ζαλίλ Λεσπερ.

Κορωνοϊός (4/7/2021): 619 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 6 θάνατοι και 177 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 619, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 425.964 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 107 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.182 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σκοτώθηκε 22χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική


Σήμερα (4 Ιουλίου 2021) και ώρα 06.20 περίπου, στο 35ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών - Παλιουρίου Χαλκιδικής, Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε 22χρονος αλλοδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου οδηγού του οχήματος και τον τραυματισμό 21χρονου αλλοδαπού που επέβαινε στο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών.

Κιλκίς: Τον τσάκωσαν για καλλιέργεια 48 καναβουριών ύψους έως 30 εκατοστών


Συνελήφθη χθες (3 Ιουλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή, 48 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 30 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, βρέθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 621 γραμμαρίων.

Η φάρσα, ύστερα απ' τη χειραψία με τον Joyce



Του Φώτη Μισόπουλου
α-μήχανη φάρσα σε μια εικόνα
Και ο Παυλώφ συνέχιζε να ουρλιάζει στο κατόπι μου εκκωφαντικά μέσα σ' αυτήν την ακίνητη νύχτα. Γυρίζω σπίτι μου.
WITOLD GOMBROWΙCZ [1]

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα την φιλαναγνωσία


Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα την φιλαναγνωσία, με τίτλο «The love of reading», που έχει 3ετή διάρκεια (2019-2022). Όλο το παραπάνω εγχείρημα βασίστηκε σε ιδέα-πρόταση του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, που μάλιστα είναι και ο συντονιστής του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+.