Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Σε Κρήτη και Μεγάλη Παναγιά οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες της χώρας μας τείνει να γίνει ο 4ος Ημιμαραθώνιος Αρκαλοχωρίου Κρήτης. Ένας αγώνας που δεν θέλεις να τελειώσει. Ένας αγώνας γεμάτος εικόνες. Μία πραγματική γιορτή, αφού οι μουσικοί που σε συντρόφευαν στην διαδρομή ήταν πάνω από 30.

Καθορισμός «ημέρας ακρόασης πολιτών» από την Ελληνική Αστυνομία

Κατόπιν της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, καθορίστηκε η ημέρα ακρόασης πολιτών και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την επίτευξη άμεσης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας και την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης.

Μια εύλογη ερώτηση


Σχολιάζοντας την ανάρτηση για το αποθεματικό του δήμου Κιλκίς ο συνεργάτης της Γνώμης Λευτέρης Παυλίδης ρωτά.
(Δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ)
"Αφού ο Δήμος είναι εύρωστος (και μάλιστα για 3η συνεχόμενη χρονιά), αφού εμφανίζει πλεόνασμα (και μάλιστα αρκετά μεγάλο), υπάρχει τελοσπάντων κεφάλαιο κίνησης και αποθεματικό,

Τι λέει το Υπουργείο Πολιτισμού για την εξαγγελθείσα απεργία της 11ης Οκτωβρίου

Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει γίνει, ούτε πρόκειται να γίνει, καμία μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων, μουσείων και εν γένει ακινήτων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου σκοπού της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ανακύκλωση αβάσιμων επιχειρημάτων και παρερμηνειών, καθιστά την πολιτιστική κληρονομιά αντικείμενο μικροπολιτικής ιδιοτέλειας.

Για 6η φορά το 3ο γυμνάσιο Κιλκίς υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus+

Ανακοίνωση 3ου γυμνασίου Κιλκίς 
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, έχοντας πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια δυο (2) προγράμματα Comenius και τρία (3) προγράμματα Erasmus+, το ένα (1) από τα οποία τρέχει για δεύτερη χρονιά φέτος, ανακοινώνει τη συμμετοχή του σε ένα (1) ακόμα πρόγραμμα Erasmus+ Key Action 2 για τη διετία 2018-2020 με συνεργαζόμενες χώρες του προγράμματος την Πολωνία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Τουρκία και Ελλάδα με τίτλο: “Be the change you want to see” - Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις.

Αποκατάσταση καταστροφών στην επαρχιακή οδό Αξιούπολη –Γοργόπη-Γουμένισσα- Καστανερή

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και προβλημάτων στην περιοχή Γρίβας –Καστανερής από τις πλημμύρες της 10ης και 11ης Οκτωβρίου του 2015, προτού αρχίσει η φετινή αντιπλημμυρική περίοδος προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, της Π.Ε. Κιλκίς. 

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ξεκίνησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Ξεκίνησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 η τηλεοπτική ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Στη ζώνη αυτή παρουσιάζονται μαθητικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν και διακρίθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με διαφορετική θεματική σε κάθε εκπομπή.

Εκδόθηκαν οι αποφάσεις ένταξης για τη δράση «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων»

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων/ Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 8739/8-10-2018 απόφαση ένταξης για την 1η πρόσκληση της Δράσης 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» και την υπ’ αριθ. 8740/8-10-2018 απόφαση ένταξης για τη 2η πρόσκληση της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

118 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η 10Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 118 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μικρούς απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες της χώρας.

"Μαγειρεύουμε με τη Φρόσω"

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η μαγειρική είναι μια δραστηριότητα που απολαμβάνουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι και η οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα και για τους δύο. Μέσα από τη μαγειρική, ιδιαίτερα τα παιδιά, καλλιεργούν ποικίλες δεξιότητες, κινητικές, νοητικές και γνωστικές, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

"Το θέατρο του παραλόγου: το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο"

Ερώτηση Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
Είναι σκανδαλώδης και θα αποτελούσε ανέκδοτο για γραφειοκρατικά τρέλα, εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα. Η «περήφανη διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη στοιχίσει δύο επιπλέον μνημόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού, πάνω από 15.000€ σε κάθε νοικοκυριό, κόφτη σε μισθούς και συντάξεις και εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια.

Κιλκίς: Εκδήλωση για την υγιεινή διατροφή


Κιλκίς: Συνελήφθη 48χρονο με πάνω από 2,5 κιλά χασίσι

Συνελήφθη χθες (9 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 48χρονος ημεδαπός, για κατοχή κάνναβης.

Με νίκες ξεκίνησε ο ΑΙΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Την πρώτη τους φιλική νίκη έκανε η νέα "φουρνιά" της ομάδας Παγκορασίδων του Αίαντα Κιλκίς. Οι νεαρές αθλήτριες που ξεκίνησαν φέτος να πατάνε παρκέ στο δεύτερο φιλικό αγώνα προετοιμασίας απέναντι στην ομάδα του Λαγκαδά νίκησαν με 2-1 σετ.

Κιλκίς: Εκδήλωση της κλινικής «Γένεσις» για τον καρκίνο του μαστού


Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Οκτώβρης μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Τεράστια η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην όμορφη εκδήλωση που οργανώθηκε από την κλινική «Γένεσις» και τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Φραγγίδη (Μελισσουργειό Κιλκίς), με πολυπληθές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με τη συνεργασία του Ερυθρό Σταυρού Κιλκίς και τον σύλλογο Καρκινοπαθών «Άγιος Ευγένιος» υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς. 

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Κρηστώνη, Λεβεντοχώρι, Μεσιανό και στη νοτιοδυτική πλευρά του Κιλκίς

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος εξαιτίας τεχνικών εργασιών μετατόπισης στύλων ΔΕΗ στο νέο οδικό δίκτυο Κιλκίς – κόμβου Μαυρονερίου:

Κιλκίς: Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα, "Ελληνικές υπερτροφές"

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας είναι μία επιστημονική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως σκοπό της την καταγραφή, μελέτη, διάδοση και ανάπτυξη των 
παραδοσιακών θεραπειών.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Φέτος, για πρώτη φορά, θα εορταστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018. Στόχος είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οικονομικός απολογισμός του Δήμου Κιλκίς για το 2017

Εισήγηση Αντιδημάρχου Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών επί του οικονομικού απολογισμού του Δήμου Κιλκίς για το 2017
Η ευρωστία του Δήμου Κιλκίς και η ισχυρή οικονομική του θέση ως αυτοδιοικητική μονάδα αποτυπώνονται εμφανώς και στον οικονομικό καθρέφτη του 2017 με πλεονασματικά αποτελέσματα χάρη σε μια συνετή και στοχευμένη οικονομική διαχείριση η οποία δεν επιβαρύνει περαιτέρω τους δημότες.