Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΣΕΑ: Αυτή είναι η νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας για την επιλογή νέας ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ομοφώνως αποφάσισε:

Η ΔΚΘ «Υψίπολις» για την επιστροφή της «γραπτής μνήμης» στην Θεσσαλονίκη

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Η Θεσσαλονίκη πενθεί και ενθυμείται. Η Ελλάδα πενθεί και ενθυμείται. Η ανθρωπότητα πενθεί και ενθυμείται τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Διευκρίνιση του Υπουργείου σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν έκτακτης εγκυκλίου για τη γρίπη

Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων περί δήθεν έκτακτης εγκυκλίου που εστάλη στα σχολεία για τη γρίπη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει:

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας την Τρίτη 29η Ιανουαρίου 2019

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 29η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης στον νομό Κιλκίς. Το έργο υλοποιείται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και απευθύνεται σε επτακοσίους (700) ανέργους της Π.Κ.Μ. Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς οι ωφελούμενοι θα είναι ενενήντα (90) άνεργοι και άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 22/2/2019.

Χρ. Χατζησάββας: "Τίποτα δεν τελείωσε - Με Χρυσή Αυγή ο Αγώνας για την ακύρωση ξεκινάει"

Θεσμικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της έμφυλης-ενδοοικογενειακής βίας

Της Ειρήνης Αγαθοπούλου
Τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε το έργο «Αριάδνη», που είχε σκοπό την υποστήριξη διατομεακών διαδικασιών αστυνομικής αναφοράς για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, με συντονιστή εταίρο το ΚεΜεΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας) και με τη συμμετοχή του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας).

Κιλκίς: Πετυχημένη η εκδήλωση, "Πατριωτισμός στην σύγχρονη εποχή" (Video, φωτογραφίες)


Του Θωμά Χ. Μαρκόπουλου
Tο απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα (full house το λένε στα αμερικάνικα...), του πάντα φιλόξενου για εμάς, Επιμελητηρίου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η 2η εκδήλωση του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης στο Κιλκίς, με θέμα τον Πατριωτισμό Σήμερα.

Δήλωση του Γιώργου Φραγγίδη για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Υποψ. Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς
Τελικά έγινε κι αυτό!
Μια αίολη πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς για το ψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Υπογράφει ο Γιάννης Φαχουρίδης
Υποψ. Δήμαρχος Κιλκίς με το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση"  
Η κυβέρνηση Σύριζα λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε για να λυθεί ένα ιστορικό πρόβλημα, για να διασφαλιστεί η ειρήνη, για να προωθηθεί η φιλία των λαών.

Τσογγίδης: "Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμαρχο Παιονίας, κύριε Παπαδόπουλε"

Υπογράφει ο Γιάννης Τσογγίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς
Χρειαζόταν πολύ θράσος ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Άρης Παπαδόπουλος (γνωρίζουμε καλά και δεν ξεχνάμε το πώς βρέθηκε στη θέση αυτή) γνωστός Συριζαίος για να βγάλει μία υπηρεσιακή ανακοίνωση για το 2ωρο κλείσιμο των σχολείων από το Δήμο Παιονίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για το ξεπούλημα της πατρίδας μας προσπαθώντας απελπισμένα να αμαυρώσει την κίνηση του Δήμου Παιονίας.

Γκουντενούδης: "Κύριε Παπαδόπουλε, παραδίδουν την ταυτότητά μας, την εθνότητά μας και μπορείτε να παραμείνετε αμέτοχοι;

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Κύριε Διευθυντά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Πραγματικά εκπλήσσομαι για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας δημοκρατικής διαδικασίας - απόφασης που ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας σε συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου, και η οποία πρότεινε μέσω ψηφίσματος το κλείσιμο των υπηρεσιών, δημοτικών – δημόσιων, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη συμφωνία που έγινε από την Κυβέρνηση για το ξεπούλημα της Ιστορίας μας και της Μακεδονίας μας.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος από τις 8:00 έως τις 15:00 στη Γ. Καπέτα από Στρωμνίτσης, Παλαιολόγου, Δημάδη, Ποσειδώνος Γ. Σεφέρη, Χ, Βογιατζή και Παπαθεοφίλου και από τις 8:00 έως τις 10:00 στις οδούς Στενημάχου, Αγίου Τρύφωνα, Ανατολικής Ρωμυλίας και Φιλιππουπόλεως. εξαιτίας τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

"Γιορτή των Γραμμάτων και Παιδείας" στην Παιονία

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΠΑΙΔΕΙΑΣ» που διοργανώνουμε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας (Παλαιολόγου 3) με το παρακάτω πρόγραμμα:

Απορρίπτουν την παραχώρηση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», οι έφεδροι αξιωματικοί ν. Κιλκίς

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς αποφάσισε ομόφωνα, με στάση ευθύνης απέναντι στην ελληνική ιστορία τα ακόλουθα:

"Απαράδεκτη ανάρτηση του Δήμου Παιονίας στο Facebook"

Δελτίο τύπου Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στις 24/01/2019, σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παιονίας.

Πένθιμες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου το απόγευμα, μετά το πέρας του Εσπερινού, ως διαμαρτυρία κατά της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Υποχρέωση εγκατάστασης POS για 53 ακόμη κατηγορίες επαγγελμάτων

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι έως την 15η Απριλίου 2019 θα πρέπει 53 ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών να εγκαταστήσουν τερματική μηχανή POS για την υποδοχή ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτα, προχωρώντας στις απαραίτητες προσαρμοστικές ενέργειες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα Παρασκευή 25 έως και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 03/22-01-2019), εκδίδεται το παρόν έκτακτο δελτίο (α.α./24-01-2019) προς επικαιροποίηση, που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 έως και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, όπου επισημαίνονται τα εξής:

"Στελέχη στον τομέα του τουρισμού" του Ι.Ε.Κ. Κιλκίς στο ξενοδοχείο "Habitat"

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ξενοδοχείο “Habitat” του Κιλκίς, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Κιλκίς.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 28 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Video από την εκδήλωση "Πατριωτισμός στην σύγχρονη εποχή: Πως ορίζεται;"


Η εκδήλωση του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης με θέμα "Πατριωτισμός στην σύγχρονη εποχή: Πως ορίζεται;", έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30.