Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σας παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψηφίους που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις δύο εκλογικές περιφέρειες του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Κιλκίς προκαλεί και πάλι το δημόσιο αίσθημα, πλακοστρώνοντας παρτέρια στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Μετά από το παρεκκλήσι που δεν προχώρησε ποτέ, η δημοτική αρχή Κιλκίς προκαλεί για μια ακόμη φορά το δημόσιο αίσθημα, πάλι με επίκεντρο την πλατεία Ειρήνης. Την ίδια στιγμή που η πόλη υστερεί σε χώρους πρασίνου, η δημοτική αρχή αντί να μεριμνά για τη συντήρηση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων, μέσω αναπλάσεων, προχωρά σε πλακοστρώσεις, ακόμη και παρτεριών.

«Πολιτισμός – κουλτούρα, εν εξελίξει»

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
«Πολιτισμός – κουλτούρα, εν εξελίξει»
Ας δούμε τη σημασία των δύο όρων, τις διαφορές τους, τους κοινούς τους τόπους.
Τη λέξη πολιτισμός μετέφρασε τον 18ο αιώνα από την αγγλική λέξη «civillisation» ο Αδ. Κοραής (1748-1833) ταυτίζοντας την με την υψηλή τέχνη ενώ τον 19ο αιώνα συνδεόταν με την έννοια της προόδου, της τελειοποίησης.

Το χρυσό στεφάνι της Αρχαίας Ευρωπού θα κοσμεί την είσοδο του δημοτικού καταστήματος Ευρωπού

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου δύο απεικονιστικές κατασκευές από την εκθετική σειρά «ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» μεταφέρθηκαν από το αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς και τοποθετήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού καταστήματος Ευρωπού.

Φραγίδης: Να δοθούν αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας των νεφροπαθών και των λοιπών δικαιούχων

Αναφορά Φραγγίδη, Μουλκιώτη προς 
- Υγείας , κ.  Αθ. Πλεύρη
- Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη
- Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα

Κύριοι Υπουργοί,
Σας καταθέτουμε ως αναφορά την ανοιχτή επιστολή συμπολίτη μας και ανεξάρτητου τοπικού Συμβούλου της Κοινότητας Βάρης, στην οποία περιγράφει εξ ιδίας πείρας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νεφροπαθής – αιμοκαθαιρόμενος, επισημαίνει την τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων και των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού και τονίζει την ανάγκη αύξησης των επιδομάτων (διατροφικό, κίνησης, κλπ) των νεφροπαθών -αιμοκαθαιρόμενων, των ανασφάλιστων ΑμεΕΑ και των λοιπών δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων.

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση 
Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς το πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς για τη δωρεά χρηματικού ποσού είς μνήμην των θανόντων συναδέλφων τους, ενισχύοντας το κοινωνικό έργο του ΕΕΣ Κιλκίς. Ο σύλλογος στηρίζει διαρκώς και ποικιλοτρόπως τη προσπάθεια του τμήματος και τους ευχαριστούμε θερμά που είμαστε πάντοτε στις σκέψεις τους.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει, το διάστημα από 24 έως και 27 Φεβρουαρίου 2023,αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας

Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και της αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας, κατά την περίοδο των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:

Αποζημιώσεις 110 εκ. ευρώ καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ- Οι υψηλότερες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα

Αποζημιώσεις ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ - οι υψηλότερες στα χρονικά του ΕΛΓΑ- καταβάλλονται αύριο Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ. στους 35.000 παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες εντός του έτους 2022.

Πόσο ασφαλείς μπορούμε να νιώθουμε στο Κιλκίς σε περίπτωση σεισμού;

Υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, Γιάννης Φαχουρίδης και Τάσος Βασιλακάκης*

Ο πρόσφατος φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία ξύπνησε μνήμες από ισχυρούς καταστροφικούς σεισμούς στη χώρα μας και φέρνει στο προσκήνιο για ακόμα μια φορά το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Προχωρά το έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πάϊκου προς το Πολύκαστρο

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Ρουκούδης επισκέφτηκαν περιοχές εργασιών και ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας που κατασκευάζει το έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πάικου προς το Πολύκαστρο, για την πρόοδο των εργασιών.

Συνταγές από το… 1827 στην κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος

Του Δημήτρη Μάρδα
Υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ Θεσσαλονίκης
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και π. Αν. Υπουργού Οικονομικών

-Είμαστε γνήσια τέκνα των Ελλήνων της Επανάστασης του 1821 και των πρώτων κυβερνητών του νεοσύστατου τότε κράτους. Ουδεμία αμφισβήτηση γι’ αυτό υπάρχει!

Απινιδωτές στο δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο δήμος Παιονίας έχει προμηθευτεί (4) τέσσερεις υπερσύγχρονους απινιδωτές που βρίσκονται μόνιμα στο Αστυνομικό τμήμα Πολυκάστρου, Γουμένισσας και στα δημοτικά καταστήματα Αξιούπολης και Ευρωπού.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η σβούρα στις χώρες των χρωμάτων» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Η Άντζυ Κάντζου μας συστήνει τους πρωταγωνιστές του βιβλίου της «Η σβούρα στις χώρες των χρωμάτων». Την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 18:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης, ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα σε χώρες μαγικές, χώρες πράσινες, κίτρινες και μπλε. Μέσα από ένα διαδραστικό δρώμενο, με τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων, θα περάσουμε ένα χαρούμενο και πολύχρωμο απόγευμα.

2.000 δέματα ανθρωπικής βοήθειας από τη Μητρόπολή Κιλκίς

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του ακριτικού λαού του Κιλκίς στο κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποκριάτικο πάρτυ στο ΚΔΑΠ Kinesis

Με μόνο σου εφόδιο την αποκριάτική σου στολή και την καλύτερή σου διάθεση, σε περιμένουμε σε ένα ξέφρενο πάρτυ με πολύ χορό, κλόουν, εκπλήξεις, διαγωνισμούς και δώρα. Έλα, λοιπόν, την Παρασκευή 24/2 και ώρα 17.00 στο ΚΔΑΠ μας να ξεφαντώσουμε.

"Εκεί που μας χρωστούσαν.... μας είπαν και αχάριστους"

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκις
Αντί να πει "ευχαριστώ" στους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς, που τα τελευταία δέκα χρόνια, με την ληστρική επιβολή των clawback και rebate, μέτρων μνημονιακών με ισχύ ενός χρόνου που μονιμοποιήθηκαν «για να αποτραπεί η κατάρρευση της οικονομικής ισορροπίας του συστήματος κοινωνικής ασφαλίσεως και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ», έχουν στηρίξει κυριολεκτικά στις πλάτες τους με κίνδυνο την επιβίωση των εργαστηρίων τους την εκτρωματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η διοικήτρια του οργανισμού προβαίνει σε προκλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις, μιλώντας για "αχάριστους ευεργετηθέντες", με αφορμή τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους ενάντια στη μεθοδευμένη εξόντωσή τους.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ
ΑΓΟΡΑ
ΓΡΑΜΜΑ