Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το Video της ντροπής!

Βίντεο ντροπής! Φόλες στο Κιλκίς!

Το video θανάτωσης σκύλου από φόλα που ακολουθεί είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, λόγω των ωμών και σοκαριστικών εικόνων που περιέχει. Τη χρήση του μας την παραχώρησε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος και κατέγραψε με το κινητό του το τραγικό αυτό συμβάν στην περιοχή του ΟΑΕΔ της πόλης του Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 24 Μαΐου 2011. Να σημειωθεί ότι οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως τη Φιλοζωική, η οποία έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να χορηγήσει ατροπίνη στον γνωστό σε όλους στη γειτονιά «Αράπη». Όμως παρόλες τις απέλπιδες προσπάθειες τόσο της Φιλοζωικής όσο και των κατοίκων της περιοχής να σωθεί, ο «Αράπης» δεν τα κατάφερε…

Η δεύτερη φωτογραφία της ημέρας


























Μετά κυρίως πιάτο που είδατε, δείτε και το επιδόρπιο!

Η φωτογραφία της ημέρας






















Δείτε και χορτάστε!

Ο Ντομινίκ και οι Έλληνες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
Δεν μου αρέσει να καταδικάζεται κάποιος από τα ΜΜΕ πριν αποδειχθεί στο δικαστήριο η ενοχή του. Ούτε συμφωνώ με την υπερβολική σκληρότητα της αμερικανικής αστυνομίας προς έναν άνθρωπο, όπως ο Ντομινίκ Στρως Καν, για τον οποίο ακόμη τίποτε δεν έχει αποδειχθεί με ατράνταχτα τεκμήρια. Όμως με ενόχλησε ως Έλληνα η υπερβολική δόση θρήνου και κοπετού από ορισμένους δημοσιογράφους ιδιωτικών και δημοσίων τηλεοπτικών διαύλων και η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε σε έναν «καλό φίλο της Ελλάδος». Τέτοια ήταν η αγιοποίηση του Ντομινίκ που ανησύχησα μήπως θελήσουν να μετονομάσουν τη χώρα μας σε «Άγιο Δομήνικο». Ευτυχώς υπάρχει τέτοια χώρα στην Καραϊβική και έτσι γλυτώσαμε τη μετονομασία!

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα

Ερώτηση: Κυρία Βίκυ κάθε χρόνο στέλνω τα παιδιά μου στη μητέρα μου για διακοπές. Φέτος μου είπε ότι δεν μπορεί να κρατήσει και τα δυο γιατί ο γιος μου είναι πολύ ατίθασος σε σχέση με την κόρη μου και δεν μπορεί να τον ελέγξει. Μου λέει συνεχώς ότι είναι πολύ διαφορετικά παιδιά μεταξύ τους και ότι φταίω εγώ για την διαφορετική ανατροφή που τους έχω δώσει. Μπορεί όντως να φταίει αυτό ή απλά είναι διαφορετικοί χαρακτήρες; Ευχαριστώ, Αγγελική
Φίλη Αγγελική, Σαφώς και είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, εφόσον ο κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική προσωπικότητα. Με την ίδια λογική, και τα παιδιά σου έχουν μοναδική προσωπικότητα και διαφορετική ιδιοσυγκρασία, με αποτέλεσμα το καθένα να έχει μοναδικές ανάγκες και να εκφράζετε με διαφορετικό τρόπο.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μεσιανό του δήμου Κιλκίς

Τι εορτάζει το ελληνικό κράτος την 19η Μαΐου; Να σταματήσει επιτέλους η Ύβρις

Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαικών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών 
Εδώ και δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, από τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου με το οποίο αναγνωρίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης, το ελληνικό κράτος αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Αρνούμενο να συμβάλλει στο αυτονόητο, δηλαδή στην αναγνώριση και διεθνοποίηση της γενοκτονίας, όταν δεν απουσιάζει, τότε λειτουργεί εχθρικά. Με την απόδοση τιμής του πρωθυπουργού (2008) και του υπουργού εξωτερικών (2000) στον Κεμάλ, τον οποίο ο σχετικός νόμος του ελληνικού κράτους έχει αναγνωρίσει ως τον βασικό υπεύθυνο της Γενοκτονίας (!), έως την προκλητική απουσία του ζητήματος από τις διμερείς και διεθνείς αναφορές και κινήσεις της Ελλάδος.  Ωστόσο αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η επανάληψη δύο τυπικών –ουσιαστικών αναφορών, οι οποίες δείχνουν τη σοβαρότητα του κράτους. Σοβαρότητα η οποία φαίνεται από τα μικρά και από τα μεγάλα.  

Πρόσκληση για τα «Β΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ»

Ο Α.Σ. ΡΗΓΑΣ  σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  διοργανώνει ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ τα «Β΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ. Οι αγώνες θα γίνουν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28 Μαΐου 2011  (από τις 17:30 έως τις 20.00). Θα θεωρούσαμε ιδιαίτερα μεγάλη τιμή, την παρουσία σας στους Αγώνες, (Στις 19.00 θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ).

Ρύθμιση οφειλών κτηνοτρόφων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής
Ενότητας Κιλκίς, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’αριθ.2/3203/0025/28-03-2011 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄820 ) προβλέπονται διατάξεις υπαγωγής των κτηνοτρόφων που έλαβαν δάνεια, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σε καθεστώς ρύθμισης των δανειακών τους οφειλών. Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι – δανειολήπτες θα πρέπει μέχρι τις 27-05-2011 να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους στα πιστωτικά ιδρύματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους Κτηνιατρικά Κέντρα, προκειμένου να τους χορηγηθούν οι απαραίτητες βεβαιώσεις.

To Δημοτικό Χέρσου στο ΚΠΕ Έδεσσας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας επισκέφτηκαν οι μαθητές από τρεις τάξεις του ΔΣ Χέρσου (Γ, Ε1 και Ε2) συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους και δραστηριοποιήθηκαν στο πρόγραμμα «υπαίθριο μουσείο νερού» ενώ δεν παρέλειψαν (παρά την υποψία βροχής…) να επισκεφθούν και τους περίφημους καταρράκτες! Η επίσκεψη έγινε την Πέμπτη 19 Μάιου 2011

Κληρώσεις και παραδόσεις κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη Γουμένισσα

Κληρώσεις και παραδόσεις κατοικιών που κατασκευάζει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, θα πραγματοποιηθούν στους Νομούς Σάμου, Κιλκίς, Σερρών και Καβάλας, την Πέμπτη 26 Μαϊου, την Παρασκευή 27 Μαϊου και το Σάββατο 28 Μαϊου παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Β. Κεγκέρογλου και της Προέδρου του ΟΕΚ κας Γ. Κωτίδου
Συγκεκριμένα:

Κ.Κ.Ε.: Επίκαιρη ερώτηση Σοφίας Καλαντίδου, προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στα «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.»

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι 150 εργαζόμενοι των «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.» του μεγαλοεπιχειρηματία Ακκά, απαιτώντας από την εργοδοσία να μη θέσει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας και να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει. Οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχτεί να εργαστούν εκ περιτροπής για το πρώτο τρίμηνο του 2011 με τη δέσμευση εκ μέρους της επιχείρησης ότι δεν θα επιβάλει ξανά το μέτρο, δέσμευση όμως που δεν τήρησε. Αποδεικνύεται ότι ο συμβιβασμός των εργαζομένων είναι η αρχή για την αφαίρεση του συνόλου των δικαιωμάτων τους. Επίσης, επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας, πρώτων υλών και παραγγελιών, επιχειρεί να μειώσει κατά 25% τους μισθούς των εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα ακόμη τους οφείλει μέρος της εξόφλησης του Απρίλη.

Ο μαραθωνοδρόμος Ιωάννης Φιλιππίδης στο δήμαρχο Κιλκίς

Τον μαραθωνοδρόμο και οδηγό ορεινών διαδρομών Ιωάννη Φιλιππίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας την Δευτέρα 23 Μαΐου. Η επίσκεψη του αθλητή στο Κιλκίς εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να ξεκινήσει με τα πόδια ένα μεγάλο ταξίδι-αγώνα ανά την Ελλάδα, διάρκειας 34 εβδομάδων και συνολικού μήκους 6.200 χιλιομέτρων, προκειμένου να προάγει τις ιδέες του εθελοντισμού, της αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων και της οικολογικής σκέψης.
Η αξιέπαινη προσπάθεια του Ιωάννη Φιλιππίδη ξεκίνησε φέτος στις 5 Μαΐου από τον Έβρο και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει θέσει ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος, θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου στην Σητεία της Κρήτης.  

Λαμπαδηφορία από την Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Στις 18 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30μμ πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία σε μνήμη της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Η πορεία άρχισε από το πάρκο και κατέληξε στο μνημείο στην πλ. Ειρήνης όπου εκεί ο Πολύκαρπος Κοντοζίδης τραγούδησε ένα μακρύ γκαιντέ μπροστά από το άγαλμα της γενοκτονίας .Πορεία προπομπός για τις εκδηλώσεις μνήμης που θα ακολουθούσαν στην κεντρική πλατεία της ΑΓ. Σοφίας στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα και την επίσημη ημέρα μνήμης στο Κιλκίς στις 22 Μάιου από όλα τα ποντιακά σωματεία του Κιλκίς. Σε αυτήν την εκδήλωση των «Αργοναυτών» συμμετείχαν και οι «Ακρίτες Επταλόφου», ο «Προμηθέας» Ηλιολούστου, «Παναγία Σουμελά» Παλατιανού και ο Ποντιακός Σύλλογος Λεβεντοχωρίου. Υποβλητική και συμβολική λαμπαδηφορία υπό τους ρυθμικούς αργούς κτύπους του νταουλιού μέσα από την κεντρική οδό της πόλης έτσι όπως αρμόζει στην μνήμη τόσων χιλιάδων ψυχών που χάθηκαν άδικα και με τον πιο βάναυσο τρόπο πριν από σχεδόν 80 χρόνια. Σαν σύλλογος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραπάνω συλλόγους για την συμμετοχή τους αλλά πολύ περισσότερο για την συνεργασία που πλέον έχει δώσει ένα άλλο πνεύμα σε όλες τις εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων και είναι σίγουρο ότι αυτή την αυτό-οργάνωση των ποντιακών σωματείων πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Από την Ενωση Κιλκίς και για το θέμα των ζημιών στις βαμβακοκαλλιέργειες

Από την Ενωση Κιλκίς και για το θέμα των ζημιών στις βαμβακοκαλλιέργειες κατά την περίοδο 2010 ανακοινώνονται τα εξής: Με το υπ΄ αριθμ. 9515/5-5-2011 έγγραφο του ο ΕΛΓΑ (απαντώντας στο 1076/6-8-2010 έγγραφο της ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ) γνωστοποίησε στην Ενωση Κιλκίς σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες βάμβακος την καλλιεργητική περίοδο 2010 στο νομό Κιλκίς ότι διαπιστώθηκαν:

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής σε αποθήκη

Στις 23-5-2011 και ώρα 23.20΄στο 1ο χλμ. Επ. Οδού Κιλκίς – Κολχίδας από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Κιλκίς, Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α. Κιλκίς, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 39, 18, 52 και 21 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής και τετελεσμένη κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από κατάστημα, το οποίο είχε σταματήσει τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα οι τρεις εξ’ αυτών δράστες στις 23.20΄ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καλώδια και χάλκινα αντικείμενα, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο εξ’ αυτών είχαν αποπειραθεί από κοινού να αφαιρέσουν αντικείμενα ανεπιτυχώς. Πριν δύο εβδομάδες οι δύο εξ’ αυτών δράστες αφαίρεσαν από τον ίδιο χώρο, τριάντα κιλά καλώδια, τα οποία ανευρέθηκαν πλησίον της οικίας του ενός εξ’ αυτών δραστών, ενώ στο χώρο του καταστήματος ανευρέθει ένα δίκυκλο μοτ/το, άνευ αριθμού κυκλοφορίας, το οποίο κατείχε παρανόμως, ο ένας εκ των δραστών. Η ποσότητα των κλεμμένων καλωδίων κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα στον κάτοχό τους. Ιδιοκτήτης δικύκλου μοτ/του αναζητείται. Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κιλκίς.