Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

2020: 40 χρόνια Τέχνη Κιλκίς - Μας τίμησαν με την παρουσία τους

Κάντε κλικ στην εικόνα
1980-2020 40 Χρόνια “Τέχνη” Κιλκίς 
40 χρόνια πολιτισμού 
40 χρόνια παρουσίας 
Σταχυολογώντας το φωτογραφικό υλικό για τη δημιουργία ενός ενδεικτικού (επιφυλασσόμαστε να προστεθούν στην πορεία και όσοι/ες ξεχάσαμε ή δεν κατέστη δυνατό να βρούμε ευκρινές υλικό) βίντεο ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης που φιλοξενήθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, νοιώθει κανείς να πλημμυρίζει με συναισθήματα ανάκατα.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Πολυκάστρου



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 7/10/2020, 08:15 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά 
Συνελήφθη χθες (6 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φιαλίδια με μεθαδόνη συνολικού βάρους 186 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης βάρους 2,4 γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης και θρυμματισμένων ναρκωτικών δισκίων.

Γενναία προκαταβολή σύντομα και αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας για τους πληγέντες αγρότες του «Ιανού»

Τη χορήγηση γενναίας προκαταβολής στους πληγέντες αγρότες της θεομηνίας «Ιανός» εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Με το 50% των εκθετών η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020


Πενήντα δύο παραγωγοί και πενήντα εννέα επαγγελματίες υπαιθρίου εμπορίου θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, σε εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών με το 50% των εκθετών.

Η Χρυσή Αυγή στην φυλακή, η νοοτροπία της όμως;


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Πέρασαν 5,5 χρόνια για να ληφθεί σήμερα μια ιστορική απόφαση από την ελληνική δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά ίσως ένα πρώην κοινοβουλευτικό κόμμα που έφτασε στις ευρωεκλογές του 2014 το ιλλιγιώδες - για τα δεδομένα του- 9,3% καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. 

Σχόλιο ΚΚΕ για τις δηλώσεις Γεωργαντά σχετικά με την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Οι κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα και οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Γεωργαντά για το θέμα, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε το βάθος της ύφεσης και την αβεβαιότητα ανάκαμψης της οικονομίας, όπως αποτυπώνονται και στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε, αλλά ούτε και τα σχέδια περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ως “κράχτη” για τέτοιες επενδύσεις.

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"


Την Κυριακή στις 4 Οκτωβρίου 2020 διεξήχθησαν στα Γραφεία της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" οι προβλεπόμενες από το καταστατικό εκλογές για την ανάδειξη του νέου 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τα εκλεγέντα μέλη την Τρίτη 6 Οκτωβρίου συγκροτήθηκαν σε σώμα με την παρακάτω κατανομή αξιωμάτων:

Προχωράει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Κιλκίς - Γουμένισσας


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκε σήμερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτηριακών Υποδομών ΑΕ, Θανάση Γιάνναρη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων, στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς - Γουμένισσας.

Δ. Κουτσούμπας: "Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"


Δήλωση του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για  τη Χρυσή Αυγή
Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους ΧΑυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή.

Παράταση στην υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό


Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, στις 15.00’ η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την ενίσχυσή τους από το πρόγραμμα «Διέξοδος» που αφορά στη χορήγηση μη επιστρεπτέας επιδότησης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την καταδικαστική απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη 
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πατρίδα μας. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, απένειμε πραγματική δικαιοσύνη.

Ε. Αγαθοπούλου: Η Κοινωνία μίλησε, η Δικαιοσύνη αποφάσισε, οι Ναζί στην φυλακή


Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου σχετικά με το αποτέλεσμα της Δίκης της ΧΑ
Η 7η Οκτώβρη του 2020 είναι αδιαμφισβήτητα μια μέρα ιστορική. Το αποτέλεσμα της Δίκης της ΧΑ θωρακίζει την Δημοκρατία και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Αρχικά η κοινωνία περιθωριοποίησε τους Ναζί της ΧΑ, πετώντας τους εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και σήμερα η Δικαιοσύνη τους τοποθέτησε εκτός της Δημοκρατίας.

Δήλωση Κ: Μητσοτάκη: Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε - Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση.

Κιλκίς: Συλλήψεις 4 ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν στην ίδια υπόθεση 4 άτομα, για κατά περίπτωση κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σιωνίδης: Γιατί κύριε Γκουντενούδη «ποιείτε την νήσσαν»;


Δήλωση Κώστα Σιωνίδη
Με αφορμή τελευταίες ανακοινώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη σε σχέση με την λειτουργία της δομής στην Νέα Καβάλα και τις παρενέργειες που δημιουργεί στην λειτουργία των σχολείων του δήμου, θέλω να του υπενθυμίσω ότι εκείνος ήταν ο δήμαρχος: 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Σχολείο ενιαίο για όλα τα παιδιά ή διαφοροποιημένο;


Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών 
Μετά τις «ευεργεσίες» διάφορων βιομηχάνων της περιοχής σε κλίνες ΜΕΘ την περίοδο της καραντίνας, οι οποίες πληρώθηκαν στην πραγματικότητα από την απλήρωτη δουλειά των εργατών του Κιλκίς, και τις οποίες ακόμα δεν είδαμε στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, ήρθε η σειρά του Δημάρχου Κιλκίς και του Υφυπουργού της ΝΔ, να δείξουν το «κοινωνικό τους πρόσωπο».

Παράταση υποβολής αιτήσεων διόρθωσης - ενστάσεων κτηματολογικών στοιχείων για την ΠΕ Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, επικοινώνησε χθες με τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ, Καθ. Δημήτρη Σταθάκη και τον ενημέρωσε για την ανάγκη παράτασης υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων κτηματολογικών στοιχείων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, κατοίκους εσωτερικού, της ΠΕ Κιλκίς.