Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Πρόγραμμα προβολών στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό (Έως 19 Αυγούστου 2021)

Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 9.30
«Μαμά από το Πουθενά / Momo» των Βίνσεντ Λομπέλ, Σεμπαστιάν Τιερί.
Μια γαλλική κωμωδία με υπέροχους πρωταγωνιστές και πολύ γέλιο.
Εγγύηση ο Κριστιάν Κλαβιέ που από μόνος του είναι μια διαρκής πηγή γέλιου και η Κατρίν Φρο, αναγνωρισμένη για το ταλέντο της, που κέρδισε το βραβείο Σεζάρ για την ερμηνεία της στο “Μαργκερίτ”, μια σημαντική καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στη Γαλλία αλλά και στο εξωτερικό.

Στο Θερινό Δημοτικό Σινεμά Κιλκίς μπαίνουν "Διαστημικά Καλάθια"

Κινούμενα σχέδια και ζωντανή δράση συνθέτουν τα "Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά" που θα προβληθούν προσεχώς στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο.

Αστυνομικό δελτίο: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 45 κιλά κάνναβης


Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης και στη σύλληψη του διακινητή της οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Ο "Παπουτσωμένος Γάτος" έρχεται στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς


Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς αγαπά το παιδικό θέατρο και το δείχνει με ποιοτικές παραστάσεις που διεγείρουν την παιδική φαντασία και δίνουν ερεθίσματα δημιουργικότητας. Την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου οι μικροί φίλοι θα απολαύσουν τις εκπληκτικές περιπέτειες του παπουτσωμένου γάτου.

Συναυλία Στέλιου Ρόκκου – Μελίνας Ασλανίδου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς


Ο Αύγουστος επισκέπτεται το Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου με ζωηρές νότες μουσικής. Δύο αγαπημένοι ερμηνευτές, ο Στέλιος Ρόκκος και η Μελίνα Ασλανίδου απογειώνουν το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς με μια συναυλία γεμάτη ζωή.

Πεδινό Κιλκίς: Ο αργαλειός του κυρίου Ηλία Ράλλη

Της Μόνικας Σωτηριάδου
Μετά την επιτυχία που σημείωσε το βίντεο με θέμα την ασυνήθιστη δραστηριότητα και ένα σπάνιο χόμπι που έχει αναδείξει ο κύριος Ηλίας Ράλλης στο χωριό Πεδινό γίνεται αναφορά στον αργαλειό τον οποίο συναρμολόγησε ο ίδιος μετά από αρκετά χρόνια που ήτανε ξεχασμένος στην αποθήκη που έχει στο χωριό.

Κορωνοϊός (1/8/2021): 1605 νέα κρούσματα (4 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 10 θάνατοι και 176 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.605, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 494.907 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 155 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.806 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήμος Κιλκίς: Περιφερειακές κινηματογραφικές προβολές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

Οι νύχτες του Αυγούστου προσφέρουν χυμώδεις καρπούς ψυχαγωγίας και εκτός της πόλης του Κιλκίς. Ο Περιφερειακός Θερινός Κινηματογράφος του Δήμου Κιλκίς συνεχίζει ορμητικά την πετυχημένη του διαδρομή στα χωριά με δύο δωρεάν ταινίες για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια. Οι ‘’Σκανταλιάρηδες’’ και η ‘’Ευτυχία’’ θα κρατήσουν όμορφη συντροφιά στους δημότες μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο με προβολές:

SOS για το νομό Κιλκίς: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021


Ανακοίνωση 
Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 02-08-2021, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) (Π.Ε. Κιλκίς)

Τοπίο χωρίς αργοναύτες



Του Φώτη Μισόπουλου
διάλογοι πορτρέτων
Και τότε ο μπάρμαν του ξετυλίγει έναν λογαριασμό μακρύ τρία μέτρα
JEAN COCTEAU [1]

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Το όραμά μας για την Παιδεία αντικατοπτρίζει το όραμά μας για την Κοινωνία


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Πριν λίγους μήνες, με τη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, είχαμε επισημάνει ότι κινδυνεύουν ν’ αποκλεισθούν 25 χιλιάδες μαθητές περίπου από τα ΑΕΙ. 

Είδα κι απόειδα


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας, μέλος Σύριζα-ΠΣ Κιλκίς

Ο άνθρωπος είναι ένα κλάσμα με αριθμητή το «εγώ» του και παρονομαστή το «είναι» του. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμητής του και μικρότερος ο παρονομαστής του, τόσο μεγαλύτερο είναι το «εγώ» του, από το πραγματικό «είναι» του.