Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Αποφασισμένοι οι δήμαρχοι για νέο κύκλο αντιδράσεων

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους κατά των μέτρων που απαξιώνουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και να αποτρέψουν κάθε άλλο ενδεχόμενο επίθεσης σε βάρος των δήμων και της κοινωνικής αποστολής τους, είναι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τσίμπησε μέλισσα το παιδί; Αμάν τι κάνω

Επιτέλους Αύγουστος ο μήνας των διακοπών.Μικροί και μεγάλοι εγκατέλειψαν τις πόλεις για να βρεθούν σε παραλίες. Για να μην μετατραπούν όμως οι ανέμελες και ευχάριστες στιγμές σε εφιάλτη από τσιμπήματα μέλισσας ή σφήκας ή άλλων εντόμων που καραδοκούν στις παραλίες πρέπει να γνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι τα πρώτα λεπτά μετά από ένα τσίμπημα είναι κρίσιμα ενώ μεγάλη σημασία έχουν και οι πρώτες μας κινήσεις για την αντιμετώπισή του.

Γκολ με περιστροφή 720° στο Beach Handball



Γκολ με περιστροφή 720° στη διαδικασία Shoot - Out σημείωσε ο Νορβηγός Andre Lindboe στον αγώνα Νορβηγία - Δανία 1-2, για το 2013 European Beach Handball Championships στο Randers της Δανίας.

Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι καταστημάτων στην Χαλκιδική

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίστηκαν οι συστηματικοί έλεγχοι σε διάφορες τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, με σκοπό την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Απογραφή ασφαλισμένων συνταξιούχων Δημοσίου ΟΠΑΔ και έμμεσων μελών τους μέσω ΚΕΠ

Υπογράφει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
Από την 1η Ιουνίου 2013 και έως την 31η Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η θε­ώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογρα­φή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ ή στoν ΟΠΑΔ. Η διαδικα­σία αφορά αποκλειστικά τους συνταξιού­χους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ καθώς και τα έμμεσα μέλη τους.

Στις 13 ή 14 Αυγούστου η καταβολή των Προνοιακών επιδομάτων

Η καταβολή των Προνοιακών επιδομάτων Μαΐου – Ιουνίου, που έχει ήδη ξεκινήσει με την πίστωση του ποσού των 114,6 εκ. ευρώ στους Δήμους -αρμόδιοι Φορείς για την καταβολή αυτών- θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα, με πιθανότερες ημέρες αυτές, της Τρίτης 13 ή Τετάρτης 14 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ant1, το Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Αναλυτικά, οι πίνακες κατανομής των ποσών ανά δήμο και περιφέρεια είναι οι εξής:

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν Νιγηριανό με ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (08.08.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Νιγηρίας 25 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς: Ένα δυναμικό χωριό

Σκοτώθηκε 61χρονος σε τροχαίο

Στις 08.08.2013 το βράδυ, στο 6ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας – Εξαπλάτανου, αρχικά σημειώθηκε νωτομετωπική σύγκρουση του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκίνητου που οδηγούσε ένας 49χρονος και του γεωργικού ελκυστήρα που οδηγούσε ένας 61χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 61χρονου οδηγού, το σοβαρό τραυματισμό του 49χρονου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό μίας 35χρονης που επέβαινε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και στη συνέχεια λίγα λεπτά αργότερα το Ι.Χ. Επιβατηγό που οδηγούσε ένας 25χρονος ημεδαπός προσέκρουσε στο προαναφερόμενο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και όσο τα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα λόγω του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

Μετά τη συνάντησή τους ο Αντώνης και ο Barack είπαν...

B. Obama:
Θέλω να καλωσορίσω τον Πρωθυπουργό Σαμαρά και την υπόλοιπη αποστολή στο Οβάλ Γραφείο και τις ΗΠΑ. Είναι περιττό να ειπωθεί ξανά ότι η φιλία και οι δεσμοί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας έχουν την ίδια έκταση και βαρύτητα όσο και όλες οι υπόλοιπες σχέσεις μας.