Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Βαριές "καμπάνες" για βασανισμό ζώων

Επειδή τελευταία είχαμε πάλι κρούσματα βασανισμού κατοικίδιων στο νομό μας, να πούμε ότι το νέο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων πήρε το "πράσινο φως" για να κατατεθεί στη Βουλή. Και μεταξύ άλλων προβλέπει ποινές φυλάκισης ως 5 χρόνια και πρόστιμα ως 30.000 ευρώ για όποιον κακοποιεί ή σκοτώνει ζώο. Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, πρόστιμα ως 600 ευρώ για όποιον δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του ζώου του, υπηρεσίες καθαριότητας που θ` απομακρύνουν νεκρά ζώα απ` τους δρόμους κ.α. Τέλος, οι ζωόφιλοι θα μπορούν να φιλοξενούν σε διαμερίσματά τους μέχρι δυο κατοικίδια, ανεξάρτητα απ` τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Πολύ καλό το νομοσχέδιο, για να εφαρμοστεί ως νόμος

Ξαναχτύπησε ο Μιλτιάδης!

Ο Μιλτ. Παπαϊωάννου δεν ήταν που όταν τα βρόντηξε ο Γ. Φλωρίδης είχε πει εκείνο το αλήστου μνήμης "φεύγουν όσοι είναι δειλοί και ένοχοι"; Ε, λοιπόν, αυτός ο απίθανος τύπος ξαναχτύπησε σήμερα. "Άλλο οι διαδηλώσεις κι άλλο τα τσαντίρια", είπε για τους "αγανακτισμένους" της Πλατείας Συντάγματος.
Κι άλλο οι ρομπ ντε σάρπ και οι σουίτες, έτσι δεν είναι κύριε υπουργέ μας, που είσαι 35 χρόνια στον αφρό;

Ενίσχυση καινοτομικής επιχειρηματικότητας

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προκήρυξε πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην δημιουργία, ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας. Με σχετική ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Κιλκίς  ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές του νομού Κιλκίς ότι: 

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος και φέτος

Η ελεύθερη και απρόσκοπτη λειτουργία της Ιστορικής Μονής στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος τον Δεκαπενταύγουστο του 2011, επιβεβαιώθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως σε αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Φανάρι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αυξάνονται συνεχώς τα "λουκέτα" στo Κιλκίς

Στη πόλη του Κιλκίς τα "λουκέτα" επιχειρήσεων πλέον αφθονούν
Αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς τα ανοίκιαστα καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους του Κιλκίς, ενώ παρόμοιο φαινόμενο εμφανίζεται σ` ολόκληρο σχεδόν το νομό, όπως φυσικά και στην υπόλοιπη χώρα.
Πέρα απ` τα "λουκέτα" που αναγκάστηκαν να βάλουν πολλοί επαγγελματίες, σημαντική μερίδα απ` αυτούς ζητά την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων, καθότι η οικονομική κρίση κι η ύφεση,  τους επέφερε σημαντικά πλήγματα.Το αποτέλεσμα είναι οι πληγέντες επαγγελματίες ν` αδυνατούν ν` αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ιδιοκτήτες.

Λαϊκορεμπέτικη βραδιά στο Φανό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανού διοργανώνει για τέταρτη χρονιά, το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 9 μμ, στο προαύλιο του σχολείου, τη λαϊκορεμπέτικη βραδιά με καλό ποιοτικό τραγούδι, επιθυμώντας να προβάλλει μέσα από τη μουσική μέρος του πολιτισμού μας. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αν ήταν μονόκερος, δεν θά `ταν καλύτερα; 

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Γιάννη Ιωάννου, απ` το ΕΘΝΟΣ

Το "μεζεδάκι" της ημέρας

Σε μια χώρα που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μια χώρα που κυβερνάται άσχημα, ο πλούτος είναι ντροπή.