Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Α.Σ. ΑΙΑΣ στο «Παντελεήμονας running 2014»

Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στον Παντελεήμονα την Κυριακή 14/9 αγώνας δρόμου για όλες τις ηλικίες και με αποστάσεις των 10000μ., των 5000μ. καθώς και των 1000μ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Ο καιρός έκανε το χατήρι διοργανωτών και αθλητών και οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο Μύθος Ενδύεται…

Στο ατμοσφαιρικό Αλατζά Ιμαρέτ της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19.00, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης «Ο Μύθος Ενδύεται». Οι τελειόφοιτοι του τμήματος ΣΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας εμπνεύστηκαν από τους Ελληνικούς Μύθους και δημιούργησαν το δικό τους ένδυμα, με μια έκθεση-εγκατάσταση, που φωτίζει τους λαβύρινθους της έμπνευσης του δημιουργού-σχεδιαστή και θα διαρκέσει ως τις 24 Σεπτεμβρίου (καθημερινά 10.00-18.00).

Επιλογή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων

Της αιρετού του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς,
Κυριακής Ματσακίδου
εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
1. Ο σύλλογος των διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας και Σ.Ε.Κ., σε συνεδρίασή του, συντάσσει αιτιολογημένη πρόταση επιλογής υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας.

"Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της και εσύ να λείπεις"

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, διοργανώνει φέτος την ετήσια έκθεση της με τίτλο «ΣΚΕΨΟΥ Η ΖΩΗ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Kιλκίς από την 22-09-2014 έως και την 25-09-2014.

Υποψηφιότητες των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Υποψηφιότητες των αρχαιρεσιών της 12ης Οκτωβρίου 2014 του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς.
Δείτε ΕΔΩ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πρώτα η καλύβα και μετά ο κήπος μας! (… αφορά όλους του Δήμους της χώρας)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Σε παλαιότερο άρθρο μας, το 2013, αναδείξαμε ένα πρόβλημα που αφορούσε στον απαρχαιωμένο τρόπο διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Βλ. http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=36&artid=191118).

Οριστική ματαίωση συναυλίας Α. Πρωτοψάλτη – Ε. Αρβανιτάκη

Ματαιώνεται η συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Ελευθερίας Αρβανιτάκη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς αλλά δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω του άστατου καιρού.

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στο δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της μείωσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς στους δρόμους της πόλης.

Φιλικές νίκες για τα τμήματα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς στους Κανονιέρηδες

Δύο νίκες και μία ισοπαλία για την Ανδρική ομάδα στα φιλικά της Θεσσαλονίκης με αντιπάλους τα τζούνιορς και ανδρική ομάδα των Κανονιέρηδων. Οι τζούνιορς AJAX επικράτησαν με 2-6 και οι τζούνιορς JUVE με 6-7 μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Η ανδρική ομάδα μετά απο ένα κακό πρώτο 20λεπτο όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 ανέκαμψε και αφού προηγήθηκε με 2-3 τελικά ισοφαρίσθηκε σε 3-3 απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται στην Β΄ Ερασιτεχνική Θεσσαλονίκης.

Ο «Πολιτισμός της Ειρήνης» στο 16° Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς γιορτάζει!!!!! Το 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως τις 14 Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση απαντά δυναμικά στην κρίση περιλαμβάνοντας 29 θιάσους από όλο τον κόσμο, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 5 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες, 20 εργαστήρια στα σχολεία του Κιλκίς (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και 25 νέους δημιουργούς και ομάδες από το χώρο του κουκλοθέατρου και του σωματικού θεάτρου.

«Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων. Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί.».

Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας τη συνεργασία μας, οφείλουμε από κοινού να δημιουργήσουμε στις σχολικές μας κοινότητες - εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές – ένα θετικό κλίμα τέτοιο που να μειώνει τους αιτιολογικούς παράγοντες παραβατικής συμπεριφοράς και να υποστηρίξουμε προγράμματα πρόληψης προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές δυσκολίες ( Υ.Α. 10-08-2012,93008- Γ7,άρθρο7, παρ. 2).

Επίσκεψη Γεωργαντά στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη στο Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ενημερωτικές επισκέψεις στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη στο Κιλκίς πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς στο πλαίσιο των συνεργασιών του για την επίλυση θεμάτων λειτουργικότητας των ως άνω υπηρεσιών.

"Λάβετε μέτρα για την στήριξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας"

Επιστολή Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προς Βορίδη και Γρηγοράκο
"Κύριοι Υπουργοί,
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται ενάντια στη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις επιπτώσεις στο κοινωνικό κράτος. Σε μια εποχή που οι πολίτες στενάζουν από το βάρος της οικονομικής κρίσης, οι υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και αυτοδιοίκησης είναι αναγκαίες όσο ποτέ.

Αυτόπτης μάρτυς στο "Εργοστάσιο Σοκολάτας" στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Είναι τρελοί αυτοί οι Θεσσαλονικείς. Μπουγάτσα με σοκολάτα είδαμε, μπουγατσάν είδαμε ( κρουασάν με γέμιση κρέμα μπουγάτσας). Ε ! τώρα μας προσφέρουν και πίτα γύρο με σοκολάτα!

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Απόστολος Ν. Καραγιαννόπουλος
Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών & Ερευνών Ευρωπού

Οι Μικρασιάτες του Νομού Κιλκίς τίμησαν τους νεκρούς τους στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με το Π.Δ. 304/2001.

Nessun Dorma*

Θεόδωρος Κουτρούκης
Πανεπιστημιακός

Μου συστήθηκαν ως Γιάννης, Βαγγελιώ, Ανδρέας και Ρίτσα. Τους συνάντησα σε ένα υπνωτήριο αστέγων ένα βράδυ της άνοιξης. Είχαν μόλις τελειώσει το λιτό δείπνο τους και είχαν κουρνιάσει στο μικρό καθιστικό. Απολυμένος εκπαιδευτικός από τα ΤΕΙ ο Γιάννης, χτυπήθηκε από τις περικοπές των συμβασιούχων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε Αγώνες ΜΜΑ σε κλουβί το Kinesis Fight Club Kilkis

Σημαντική εμπειρία απέκτησε η αθλήτρια του Kinesis Fight Club Νίκη Ποζίδου σε επαγγελματικούς αγώνες ΜΜΑ (Μεικτά Μαχητικά Αθλήματα) στην Θεσσαλονίκη το προηγούμενο Σάββατο. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Πύλη Αξιού με πάνω από 4000 θεατές.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Η Αριστερά έρχεται, το Μνημόνιο φεύγει- Καταλύτης εξελίξεων η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα·Μοσκοβισί: Χωρίς μέτρα για ανάπτυξη η Ε. Ε θα διαλυθεί·ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – Η γενιά των 300 ευρώ είναι ήδη εδώ!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ίλιγγος εκλογών- Σε δυσχερή θέση η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις κοινωνικών ομάδων, τη χιονοστιβάδα των ληξιπρόθεσμων και τα… ακίνητα·Το νέο καθεστώς για μαγνητικές, αξονικές, τρίπλεξ·TAXISnet για τα πανηγύρια!-Κι άλλη γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ

Αγώνες «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2014»