Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

"Παραλείψεις από τον Δήμο Κιλκίς"

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Ε. Π.
Σήμερα το πρωί μηχανήματα του Δήμου επισκέφτηκαν τη γειτονιά μας πίσω από το 1ο Γυμνάσιο για να απλώσουν αδρανές υλικό προκειμένου να "ενώσουν" το κομμάτι γης που παραλείπεται για να χρησιμοποιείται από τους πεζούς περιπατητές υγείας που κατευθύνονται στο αεροδρόμιο.

Η "Αθλητική Παιδεία" Αξιούπολης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ16

Δελτίο τύπου "Αθλητικής Παιδείας" Αξιούπολης
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου για παιδιά κάτω των 16 ετών (Κ18). Οι αγώνες έγιναν στο στάδιο των Γιαννιτσών και συμμετείχαν σε αυτούς αθλητές και αθλήτριες όλων των σωματείων που ανήκουν στους νομούς Πέλλας και Κιλκίς καθώς και το σωματείο της Αλεξάνδρειας που κατ’ εξαίρεση για την φετινή χρονιά ζήτησε και συμμετείχε στον όμιλο Πέλλας - Κιλκίς. 

Ανακοίνωση αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου από την πρώτη στιγμή όξυνσης του προσφυγικού, το 2015, αντιμετωπίσαμε το ζήτημα με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά. Πάγια θέση του Συλλόγου είναι η πεποίθηση ότι το προσφυγικό αποτελεί πέρα από πολιτικό κυρίως, είναι και κοινωνικό πρόβλημα το οποίο όση ευαισθησία και αγάπη για τον άνθρωπο να διαθέτεις, δεν αρκεί για να το αντιμετωπίσεις ατομικά.

Eργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.

Σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στις 10.00 π.μ. με τηλεδιάσκεψη, με χρήση της τεχνολογίας του e-presence (www.epresence.gov.gr), για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Εξωραΐζουν τις πολιτικές φτώχειας και ανέχειας με πρόσχημα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

(Με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας στις 14 – 6 – 2020)
Του Παναγιώτη Σαββίδη
Σε σύσκεψη αναπαραγωγής αντιδραστικών ιδεολογημάτων, εξελίχθηκε η μάζωξη φορέων του νομού μας για τον τουρισμό, αιρετών και βουλευτών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του επιμελητηρίου κυρίου Χατζηχριστοδούλου.

Δήμος Κιλκίς: 5,8 εκ. ευρώ για αρχή σε έργα ύδρευσης από τον "Αντώνη Τρίτση"

Στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" μεταφέρονται τρία σημαντικά έργα που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές στο υδροδοτικό δίκτυο, διασφαλίζουν την ποιότητα και επάρκεια του νερού και βελτιώνουν τις λειτουργίες του βιολογικού καθαρισμού.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς 22/6/2020)

Baby Swimming στον Αλέξανδρο Κιλκίς 
Τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης είναι μοναδικά. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τη βρεφική κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους. Ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα αλλά και πιο κοινωνικά.

Χάρης Καστανίδης: Χρειάζεται ένα ευρηματικό σχέδιο για τη μεγάλη Κεντροαριστερά

Το περίγραμμα μέσω του οποίου θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς περιγράφει για πρώτη φορά μέσω της «ΜτΚ» ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής

Αποχή από όλα τα βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων την Τρίτη 23/6/2020

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους βαθμολογητές να απέχουν από όλα τα βαθμολογικά κέντρα την Τρίτη 23/06/2020. Η αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικώς Εξεταζομένων Μαθημάτων εντάσσεται στο πλαίσιο άλλων κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 23/06/2020 στις 13:00.

«Επίσημες» πρώτες για τις ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γουμένισσας και Παλιού Αγιονερίου

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συμμετείχε στις πρώτες συνεδριάσεις των δύο νεοσύστατων Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Γουμένισσα και στο Παλιό Αγιονέρι.

Μεγάλη επιτυχία της Επιμορφωτικής Κιλκίς ΜΕΠΕ

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς ΜΕΠΕ
Η Επιμορφωτικής Κιλκίς ΜΕΠΕ, επικεφαλής εταιρικού σχήματος από 6 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από 6 Μεσογειακές χώρες συμμετείχε στην πρόσκληση του προγράμματος ENI CBC MED για Στρατηγικά Έργα, στην οποία υποβλήθηκαν τελικά περίπου 200 προτάσεις. 

«Πράσινο φως για το μεγάλο έργο στο στάδιο Πολυκάστρου»

Δελτίο τύπου Δήμου ΠαιονίαςΔέσμευση υλοποίησης έλαβε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης από το Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στην συνάντηση που είχαν στο Κιλκίς στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την μάχη του Κιλκίς όπου παρέστη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, για το έργο ηλεκτροφωτισμού και κατασκευής ταρτάν στο στάδιο του Πολυκάστρου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα της Φυσικής στις σημερινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Στο μάθημα της Φυσικής εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι του Θετικού Προσανατολισμού. Τα θέματα χαρακτηρίζονται ως διαβαθμισμένης δυσκολίας ,με μια εξαίρεση στο Θέμα Γ το οποίο ήταν πιο απαιτητικό σε επίπεδο από το Θέμα Δ. Τα θέματα κάλυπταν όλη την εξεταστέα ύλη, απαιτούσαν καλή διαχείριση χρόνου από τους υποψήφιους και ήταν δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίσουν τα άριστα από τα μέτρια ή καλά γραπτά.

Σηριαλ "Δίδυμες Αποθήκες" στην οδό Βενιζέλου. Πιο άχρηστος πεθαίνεις...


Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Ήταν πριν 6-7 χρόνια το 2014 όταν γράψαμε για άλλη μια φορά για την εκμετάλλευση των ιστορικών κτιρίων του στρατού, γνωστές ως "Δίδυμες Αποθήκες". Είχαμε δημοτικές εκλογές τότε και ελπίζαμε πως ο νέος Δήμαρχος που θα εκλεγόταν ( δεν ξέραμε ποιος θα έβγαινε), θα έκανε κάτι ουσιαστικό. Πάπαλα! Ούτε εκείνος, ούτε οι προηγούμενοι, ασχολήθηκαν. 

(Video) Καθαρισμός της λίμνης Δοϊράνης από την Π. Ε. Κιλκίς


Καθαρισμός της λίμνης Δοϊράνης από την Π. Ε. Κιλκίς, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.

(Video) Ένα πρωτότυπο «ευχαριστώ» από μαθητές προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κιλκίς


Ένα πρωτότυπο «ευχαριστώ» από μαθητές προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κιλκίς, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.

"Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα – εργοδοτικό "έγκλημα" στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Παιονίας"

Ανακοίνωση: Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας - Δυνάμεις στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. 
Συναδέλφισσα και συνάδελφε
Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα – εργοδοτικό "έγκλημα", έλαβε χώρα στον Δήμο Παιονίας. Συγκεκριμένα συνάδελφος της Διεύθυνσης Καθαριότητας τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφριά, κατά τη διάρκεια της δουλειάς.

Η ηρωική μάχη του Κιλκίς, στα πλαίσια του Β' Βαλκανικού Πολέμου

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς 
Στους νεκρούς ήρωες της μάχης
Στην Ιστορία δεν επιτρέπονται υποθετικά ερωτήματα. Κατά παράβαση αυτής της συνθήκης θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: «Ποια θα ήταν η έκβαση του Β΄ Βαλκανικού πολέμου αν ο Ελληνικός Στρατός δεν είχε κατορθώσει να προσφέρει στην πατρίδα την ένδοξη νίκη της πολύνεκρης Μάχης του Κιλκίς – Λαχανά;»