Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Στέφανος Παραστατίδης: Ο κ. Υφυπουργός έφυγε – Τα προβλήματα παραμένουν

Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη, Βουλευτή Κιλκίς – ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Θεμιστοκλέους στο Κιλκίς

Η κατάσταση των δημοσίων δομών υγείας στην Π.Ε. Κιλκίς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πληγές για τους κατοίκους του τόπου μας και διαρκή πηγή σοβαρότατων κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, τα προβλήματα που διέπουν τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, όχι απλά δεν επιλύονται αλλά γιγαντώνονται και διαιωνίζονται με αποτέλεσμα να είναι ορατή πλέον ακόμα και η αναστολή λειτουργίας μίας ή και περισσότερων κλινικών του.

Με διαρκείς μου παρεμβάσεις, στη Βουλή, στο Υπουργείο Υγείας, στα Μ.Μ.Ε, έχω επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, έχω ενώσει την φωνή μου με τους κατοίκους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που υπηρετούν στον τόπο μας, για να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας.

Τον Ιούνιο του 2024 υπέβαλα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την κατάντια της δημόσιας υγείας στην Π.Ε. Κιλκίς και ιδίως στο Νοσοκομείου του Κιλκίς.

Τότε, αντί για ουσιαστικές απαντήσεις ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ κυνισμού και αυτοαποθέωσης.

Χθες, από το Κιλκίς πλέον, είδαμε την δεύτερη πράξη αυτού του ρεσιτάλ.

Τα προβλήματα παραμένουν και ο Υφυπουργός αντί για σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα απαντάει με γενικότητες, ασάφειες και χρονικές μεταθέσεις των προβλημάτων στο απώτερο μέλλον.

Το εξουθενωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απαιτεί άμεσες λύσεις σε προβλήματα που οδηγούν σε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και τη δημόσια υγεία.

Οι πολίτες του νομού Κιλκίς δικαιούνται να έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε στοιχειώδη αλλά σε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, όπως απολάμβαναν κάποτε, όταν το Γ.Ν. Κιλκίς αποτελούσε στολίδι της Β. Ελλάδας και οι κλινικές του προσέλκυαν κόσμο από όμορους νομούς.

Με εκτίμηση
Στέφανος Παραστατίδης
Βουλευτής Κιλκίς
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Τομεάρχης Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.