Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 23/7/2021, 10:56 μ.μ.


Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση διεθνικού χαρακτήρα, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

- Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από κοινού με τις Αρχές της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας, υπό τον συντονισμό της Eurojust και τη διαρκή συνδρομή της Europol
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις χώρες συνελήφθησαν 14 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και βασικά στελέχη της
Στη χώρα μας, συνελήφθησαν 5 μέλη ενώ διαπιστώθηκε η διακίνηση περισσότερων από 350 αλλοδαπών σε τουλάχιστον 56 υποθέσεις παράνομων μεταφορών
Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε περισσότερα από 700.000 ευρώ, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης στη χώρα μας
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε κοινή αστυνομική επιχείρηση διεθνικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τις Αρχές της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη χώρα μας.

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κιλκίς με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου


Η βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στην κάλυψη ζωτικών αναγκών των Κοινοτήτων με αντανάκλαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών υπογραμμίστηκε στη σημερινή επικοινωνία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου.

Δήμος Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων

Το παιχνίδι, η ζωγραφική, ο αυτοσχεδιασμός, το παραμύθι επιστρατεύθηκαν στο Αλφαβητάρι των συναισθημάτων – Μπαίνω στη θέση του άλλου, στο βιωματικό εργαστήριο που υλοποίησε ο Δήμος Κιλκίς και οι κοινωνικές του υπηρεσίες με απώτερο στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Δήμος Παιονίας: Δωρεάν rapid tests σε Άσπρο και Αξιοχώρι


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα γίνουν την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 σε 2 οικισμούς του Δήμου Παιονίας.
Υγειονομικό συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται:

Δήλωση Σ. Τσιτουρίδη για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

"Συμπληρώνονται 47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ομαλή και αδιατάρακτη, στη συνέχεια, δημοκρατική μας πορεία. Μιας επιστροφής στον κοινοβουλευτισμό που πραγματοποιήθηκε με πολλές δυσκολίες, μέσα σε τραγικές συνθήκες. 

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ρεύματος σε Παρόχθιο και Ποντοκερασιά


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Παρόχθιο και Ποντοκερασιά από τις 8:30 έως τις 11:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Κορωνοϊός (23/7/2021): 2.854 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 7 θάνατοι και 130 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.854, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 471.894 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.394 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η ποντιακή θεατρική παράσταση "Ένεκα ZENECA" στο Κιλκίς


Πρεμιέρα 29.07, Θέατρο Λόφου, Κιλκίς, ώρα 21.30
“Ένεκα Zeneca ” θα λέμε αυτό το καλοκαίρι και θα κλαίμε από τα γέλια...

Ο σεναριογράφος Δημήτρης Πιπερίδης, δεν θα μπορούσε να παραμείνει άπραγος μπροστά στην πρόκληση της εποχής. Επιστρέφει μετά την σκληρή καραντίνα που βίωσε ο πολιτισμός, με μια ποντιακή θεατρική παράσταση που θα μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια, που τόσο στερηθήκαμε τον τελευταίο καιρό.

Διπλασιάζεται στα 12,32 εκατ. ο προϋπολογισμός του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος


Διπλασιάζεται στα 12.325.290 ευρώ ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος για καθένα από τα έτη 2021 και 2022, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας την Τρίτη 27η Ιουλίου 2021


Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί [μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr] την 27η Ιουλίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 14.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ασφαλτικές εργασίες και εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών


Ασφαλτικές εργασίες και εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και για χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για τις καταγγελίες περί σεξιστικών πρακτικών από στρατιωτική επιτροπή σε μαθητές και μαθήτριες


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, 35 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, φέρνοντας στο φως τις καταγγελίες περί ακραίων σεξιστικών πρακτικών από την Επιτροπή Στρατιωτικών Γιατρών σε μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια των υγειονομικών εξετάσεων για να καταταγούν σε Στρατιωτικές Σχολές μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Επιμορφωτική Κιλκίς: 24 εργοδότες και εργαζόμενοι παρακολούθησαν σεμινάριο για τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Σε διαδικτυακό σεμινάριο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) 2 Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. συμμετείχαν 24 εργοδότες και εργαζόμενοι τοπικών επιχειρήσεων, με σκοπό να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και λάβουν στη συνέχεια την απαραίτητη (με βάση την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία) πιστοποίηση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Προβολή των ταινιών "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και "Επικίνδυνη Οικογένεια" στον Καμπάνη Κιλκίς


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού την Δευτέρα 26 Ιουλίου στο Πάρκο Κρύας Βρύσης που βρίσκεται στο κέντρο της Κοινότητας Καμπάνης.

Μ. Σπυράκη: «Πράσινο φως» για χρηματοδοτήσεις αγροτών που επλήγησαν σε Ημαθία και Πέλλα


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη

Οι ελληνικές οργανώσεις παραγωγών δεν χρησιμοποίησαν ποτέ μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων που χρηματοδοτεί η ΕΕ για τα οπωροκηπευτικά, αποκάλυψε ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη, η οποία έφερε ενώπιον της Κομισιόν το θέμα της ενίσχυσης των δεντροκαλλιεργητών Ημαθίας και Πέλλας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν σφοδρά από φυσικές καταστροφές τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Αγαθοπούλου: «Ο φόβος απέναντι στην πανδημία δεν απαντάται με τον φόβο της απόλυσης και της ανεργίας»


Δήλωση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την τροπολογία υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της – ή καλύτερα την απειλή της – για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, δηλώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

«Εισαγόμενη» αγροτοδασική πυρκαγιά, στην περιοχή της Γευγελή


Δελτίο τύπου 
Π.Υ. Γουμένισσας

Μεγάλη κινητοποίηση της Π.Υ. Γουμένισσας και όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Κιλκίς που με την άμεση συνδρομή του Δήμου Παιονίας, των εθελοντών της ΓΓΠΠ και των κατοίκων της Ειδομένης, περιορίστηκε σημαντικά η καμένη έκταση στο Ελληνικό έδαφος (έξι στρέμματα δασικής και παραποτάμιας βλάστησης), από την «εισαγόμενη» αγροτοδασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Γευγελή αργά το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 2021.

Ταξίδι στη φιλία πραγματοποίησαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Μια όμορφη εβδομάδα πέρασαν οι μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids, με θεματικές που κέντρισαν το ενδιαφέρον τους. Οι ημέρες ήταν αφιερωμένες στη φιλία και το πνεύμα συνεργασίας που είναι καλό να υπάρχει μεταξύ των παιδιών για την ορθή λειτουργία των δομών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικές με την ήπειρο της Αμερικής, από τις οποίες τα παιδιά απέκτησαν πληροφορίες και γνώσεις, δημιούργησαν και πέρασαν ευχάριστες στιγμές.