Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Εξετάσεις απόκτησης πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Β’ Περιόδου 2021


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 θα διεξαχθούν στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Καλοχώρι, στον 1ο όροφο, στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 με ώρα έναρξης 09:00 π.μ..

Έναρξη υποβολής αιτήσεων 3ης πρόσκλησης, υπομέτρου 6.1 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»


Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Το Υπουργείο 
Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2014-2022 του κανονισμού (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης(Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Σ.Σ.Μουριών, Μυριόφυτο, Νέα Σάντα, Πεδινό, Χέρσο και Δροσάτο


Ο υγειονομικός έλεγχος του πληθυσμού συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα με δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid tests) που έχουν προγραμματιστεί σε έξι Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids τιμά την ημέρα του Πολυτεχνείου


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Την παραμονή της 17 Νοέμβρη το ΚΔΑΠ Kinesis for kids έκανε μια συζήτηση σχετική με τα παιδιά. Αφού κατανοήσαμε τα γεγονότα, προχωρήσαμε στην κατασκευή μας. Φτιάξαμε με κομμάτια εφημερίδας το Πολυτεχνείο, τα κόψαμε, τα κολλήσαμε και στη συνέχεια ολοκληρώσαμε την κατασκευή φτιάχνοντας ένας γαρίφαλο και γράφοντας το σύνθημα "ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Δήλωση Δημάρχου Παιονίας Κ. Σιωνίδη για την Απογραφή


Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, με αφορμή την έναρξη της Απογραφής, εύχεται καλή αρχή στους απογραφείς και επισημαίνει τα ακόλουθα:

Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Στη συνεχιζόμενη προσπάθεια μας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουμε στα μέλη μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στη Βιβλιοθήκη θα βρείτε επιπλέον:

Συνέντευξη από την Χριστίνα Αυγέρη, μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής


Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με τα κοινά ; Γιατί με το Κίνημα Αλλαγής;

Από μικρή θυμάμαι να συμμετέχω σε πολιτικές συζητήσεις αλλά και να παρακολουθώ από κοντά το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ άλλωστε ότι σαν κοινωνία οφείλουμε πολλά σε αυτό καθώς οι πολιτικές του είχαν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ως μέλος, λοιπόν, της κοινωνίας ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική. Αυτό το έντονο ενδιαφέρον για την κοινωνία και τον άνθρωπο πλαισιώνεται από τις ιδέες και τις αξίες που φέρει η σοσιαλδημοκρατία. 

Εργασίες κοπής πρασίνου σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες κοπής πρασίνου
στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς ηλεκτρονικά, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 12.00 το μεσημέρι.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 19/11/2021, 8:36 μ.μ


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης, αρχαιοκαπηλία και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (18 Νοεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και αρχαιοκαπηλία.

(Video) Συνέντευξη τύπου Κώστα Κιλτίδη στα Μέσα Ενημέρωσης Κιλκίς

Συνέντευξη τύπου Κώστα Κιλτίδη στα Μέσα Ενημέρωσης Κιλκίς, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Διαθέσιμες οι υπηρεσίες Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου και Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού


Διαθέσιμες είναι από σήμερα οι υπηρεσίες «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» και «Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού». Πρόκειται για δύο νέες υπηρεσίες που επιτρέπουν στους πολίτες να βεβαιώνουν ψηφιακά την υπογραφή τους σε κάθε είδους έγγραφο ή συμφωνητικό και έρχονται να πλαισιώσουν τις εμβληματικές υπηρεσίες της ψηφιακής έκδοσης Υπεύθυνης Δήλωσης και Εξουσιοδότησης. 

Κορωνοϊός (19/11/2021): 7.805 νέα κρούσματα (83 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 91 θάνατοι και 575 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.805, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 868.868 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Κιλκίς: Διακοπή υδροδότησης σε πολυκατοικίες που ρίχνουν τα ακάθαρτα στα όμβρια

Διακοπή υδροδότησης σε πολυκατοικίες που ρίχνουν τα ακάθαρτα στα όμβρια, ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Κιλκίς την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 μέσω του προέδρου της, Βασίλη Καραμπίδη.

Ημέρα Μνήμης 17 Νοέμβρη 1973, στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 2ου Γενικού Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Επιμέλεια κειμένου: Άννα Μπαδήλα
Φιλόλογος του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς

Oι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γενικού Πειραματικού Λυκείου συνέχισαν το ταξίδι τους στο χρόνο και άνοιξαν μια νέα σελίδα στην πρόσφατη ιστορία του σύγχρονου ελληνισμού, τιμώντας την επέτειο μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973.

Ωράριο ΚΕΠ Δήμου Παιονίας


Επίσκεψη εργασίας του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο Viterbo της Ιταλίας


Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συντονίζει εδώ και τρία (3) χρόνια ένα πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 με θέμα την φιλαναγνωσία (The love of reading) στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από Κύπρο, Ιταλία, Τσεχία και Ισπανία.

Aπαγόρευση αλιείας πέστροφας & χελιού


Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς υπενθυμίζεται ότι:
1) Σύμφωνα με το Β.Δ. 142/71, άρθρο 1, παράγραφος 5, «Περί αλιείας υδροβίων ζώων λιμνών, ποταμών & προστασίας αυτών», απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας η αλιεία της πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.