Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

(Video) Πραγματική ευκαιρία, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο 2ης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη χρονιά στο Δήμο Κιλκίς. Το Σχολείο απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, που έχουν απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου αλλά δεν έχουν φοιτήσει ή δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο, ενώ παρέχει διετή εκπαιδευτική φοίτηση και τίτλο ισότιμο µε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Το Σχολείο ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς και φιλοξενείται στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Ο Μεγάλος Λαχνός



Του Φώτη Μισόπουλου
......είναι οι σκιές ενός τρόμου που πλανιέται πάνω απ' τους φακέλους τους
MILAN KUNDERA [1]

Κορωνοϊός (23/9/2021): 2.125 νέα κρούσματα (34 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 31 θάνατοι και 331 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.125, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 641.022 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 137 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.502 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η Στεφανία Γκουρνέλου, Ηθοποιός και Συγγραφέας, μιλά στη Γνώμη και στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Στεφανία Γκουρνέλου, Ηθοποιός και Συγγραφέας, μιλά στη Γνώμη και στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Μίλησε μας για το συγγραφικό σου τέκνο;
Αυτή η ποιητική συλλογή είναι το εναρκτήριο μου λάκτισμα. Σηματοδοτεί για μένα το άνοιγμα μιας καινούργιας πόρτας. Τόσο η συγγραφή τους όσο και η απόφαση να εκδοθεί. Ξέρεις; Εκθέτεις τον εαυτό σου, την ψυχούλα σου. 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και κοπής δέντρων σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Δήμος Κιλκίς: Συλλεκτικά σχολικά τετράδια για την Ελληνική Επανάσταση σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και νήπια


Ο Δήμος Κιλκίς χαρίζει σχολικά τετράδια σε όλους τους μαθητές, ένα ανεκτίμητο δώρο εθνικής μνήμης για να κρατήσουν ανοιχτή επαφή με τα νάματα αρετής του 1821 αντλώντας δύναμη και έμπνευση για το μέλλον.

Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου 
ΕΛΜΕ Κιλκίς
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ ζητεί την άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία του Νομού Κιλκίς με πρόσληψη αναπληρωτών ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Εκπαιδευτική διαδικασία.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Χωρύγι


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 έως τις 14:30 έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην Κοινότητα Χωρυγίου (σε τμήματα του οικισμού διαδοχικά) λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Ξεκίνησε η κατασκευή του έργου «Υδροδότηση πρώην δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές του Πάικου»


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον μηχανικό του έργου Λάζαρο Σουπλή επισκέφτηκαν την περιοχή που ξεκίνησε η κατασκευή του έργου «Υδροδότηση πρώην δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές του Πάικου».

Έναρξη εγγραφών στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς


Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Με ανυπομονησία, αλλά και με την απαιτούμενη προσοχή και υπευθυνότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια όλων, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.

Το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς "Σχολείο-πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σχολικό έτος τος 2020-2021"


Δελτίο τύπου 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς
Το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς είναι ένα από τα 51 σχολεία της Ελλάδας στα οποία απονέμεται ο τίτλος «Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Σχ. Έτος 2020-2021» μετά την αξολόγηση των δράσεών του κατά τη συμμετοχή του στο ομώνυμο Ευρωπαϊκό Εκπαδευτικό Πρόγραμμα. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και στους μαθητές απονέμονται αντίστοιχα οι τίτλοι «senior» και «junior ambassadors».

ΚουΠα Κιλκίς (ανδρών) - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (εφήβων) στο νέο ΔΑΚ Κιλκίς


ΚουΠα Κιλκίς (ανδρών) - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (εφήβων)
- Φιλικός αγώνας, Σάββατο 25-9-2021 και ώρα 18:00, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την covid 19.
- Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και όσους διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.
Για παιδιά έως 12 ετών με βεβαίωση self-test

Ψηφιακά εκδίδονται οι Ιατρικές Βεβαιώσεις – Διαθέσιμες στους πολίτες μέσω της εφαρμογής MyHealth


Ψηφιακά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, γίνεται πλέον η έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων. Τη νέα υπηρεσία της ΗΔΙΚΑ παρουσίασαν το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.

"Coach Σωκράτη Δήμα, σ' ευχαριστούμε για την τεράστια προσφορά σου..."


Ανακοίνωση Ακαδημίας Μπάσκετ 
«ΚΟΥΠΑ» Κιλκίς

Είναι δύσκολο για το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΚΟΥΠΑ» Κιλκίς να συντάξει μια τυπική ευχαριστήρια επιστολή για την αποχώρηση του υπεύθυνου προπονητή της Ακαδημίας μας ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΗΜΑ για την περίοδο που μας πέρασε 2020-21.

Νέα δράση ενίσχυσης ανέργων για αυτοαπασχόληση και ίδρυση νέας επιχείρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Νέα δράση χρηματοδότησης για την ενίσχυση ανέργων, οι οποίοι σκοπεύουν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση ή να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Νέα σημαντική αύξηση των φορέων του Δημοσίου που επιτρέπουν την πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες


Μέσα στο 2021, 57 επιπλέον φορείς του Δημοσίου απέκτησαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους κωδικούς Taxisnet ως «κλειδί» για την πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του gov.gr. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των φορέων που ταυτοποιούν τους πολίτες μέσω του Taxisnet ανέρχεται πλέον σε 209, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2020 ανερχόταν σε 152, κάτι που σημαίνει ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 37,5%.

Ερωτήσεις Γ. Φραγγίδη για το εργατικό ατύχημα στο Κιλκίς και τους ανεμβολίαστους ωφελούμενους των ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
2 ερωτήσεις κατέθεσε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 στη Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης και βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Η πρώτη απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη και αφορά το εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Κιλκίς. Η δεύτερη απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών και αφορά τους ανεμβολίαστους ωφελούμενους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ και των Κέντρων Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ. ​

Ολοκληρώθηκε ο φετινός τρύγος στην Πιερία (2021)


Υπογράφει ο Δημήτρης Ρουκάς M.Sc.
Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται και για τη φετινή χρονιά (2021) ο τρύγος στην Πιερία. Η αλήθεια είναι πως είναι όμορφη η εποχή του τρύγου. Τα οινοστάφυλα με τα πλούσια τσαμπιά και τις ζουμερές ρώγες μεταφέρθηκαν από τους πανέμορφους και περιποιημένους αμπελώνες της Πιερίας στα μικρά οικογενειακά οινοποιία της. 

Ομιλία Βενιαμίν Καρακωστάνογλου για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Ομιλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου Διεθνολόγου - Μόνιμου Λέκτορα ΑΠΘ στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στο Κιλκίς στις 19 Σεπτεμβρίου 2021

Το έγκλημα της γενοκτονίας εντάσσεται στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η ειδοποιός διαφορά του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας με τα αντίστοιχα του κοινού ποινικού δικαίου έγκειται στο στοιχείο της προθέσεως και μάλιστα στο γεγονός ότι αυτό στρέφεται κατά αυτής ταύτης της υποστάσεως του ανθρώπινου γένους, που αποτελείται από φυλές και θρησκευτικές ή άλλες ομάδες.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Ο πολίτης σε πρώτο πλάνο (Μέρος 3ο)


Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Ο 21ος αιώνας είναι αναμφισβήτητα ο αιώνας της ψηφιακής μετάβασης με την ευρεία χρήση του Διαδικτύου να «ενώνει» κάθε γωνιά του πλανήτη, κάνοντας την επικοινωνία ευκολότερη. Η ψηφιακή μετάβαση δεν αφορά προφανώς μόνο την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και τις αμεσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη.

Σαν παλιά ελαιογραφία


Του Κώστα Μπούζα
Ώρες τώρα κάθονταν εκεί, στο τραπεζάκι στο βάθος της μικρής ταβέρνας. Τα καρτούτσα πηγαινοέρχονταν με σταθερό ρυθμό, κι αν πρόσεχες την φλόγα στα μάτια τους και τις ζωηρές τους χειρονομίες, καταλάβαινες ότι η συζήτησή τους παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον.

Εργασίες στο δίκτυο οδικού ηλεκτροφωτισμού στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς


Εργασίες στο δίκτυο οδικού ηλεκτροφωτισμού επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Εγκρίθηκαν όλα τα ολιγομελή τμήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, εγκρίθηκε κατά παρέκκλιση η λειτουργία 17 ολιγομελών τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς, αριθμός που αποτελούσε το σύνολο όσων είχε αιτηθεί η Διεύθυνση.